ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Δήμου Φυλής




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Σύμφωνα με το  κοινοτικό  δίκαιο και τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, δε νοείται η κατασκευή οποιουδήποτε  έργου στην περιφέρεια ενός Δήμου, χωρίς να  ληφθεί υπόψη προηγουμένως, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, έστω και συμβουλευτικού χαρακτήρα, με ποινή ακυρότητας της διαδικασία του σχετικού διαγωνισμού.
    Στην προκειμένη περίπτωση, αν και δεν πρόκειται για ένα απλό έργο, αλλά για έργο με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για το Δήμο Φυλής και σε βάθος μακρού χρόνου (27 έτη), ουδέποτε ζητήθηκε η έκφραση γνώμης της Δημοτικής Αρχής, παρά την τεράστια
περιβαλλοντική επιβάρυνση που έχει δεχθεί και συνεχίζει να  δέχεται   από τον ΧΑΔΑ,ΧΥΤΑ και τα πέντε εργοστάσια και τις άλλες εγκαταστάσεις του ΟΕΔΑ, για μισό αιώνα μέχρι τώρα και η οποία δε λήφθηκε υπόψη.
    Πέραν των παραπάνω, είναι γνωστό ότι, οι λόγοι που επέβαλαν τη σύσταση του Ε.Σ.Δ.Ν.Α., πριν από δεκαετίες, ήταν ότι, υπήρχε  μεγάλος αριθμός Δήμων και Κοινοτήτων, πολλοί από τους οποίους δεν διέθεταν την αναγκαία οργάνωση, τα τεχνικά μέσα και τους οικονομικούς πόρους, ώστε να μπορούν αυτόνομα να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
    Σήμερα, μετά τη συνένωση των Δήμων, εξέλειπε ο λόγος ύπαρξης τέτοιου φορέα, γι΄αυτό ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. πρέπει να καταργηθεί ή να του αφαιρεθεί αυτή η αρμοδιότητα, καθόσον, όπως είναι δομημένος, αδυνατεί να προσφέρει τις ενδεδειγμένες λύσεις.
     Ο Δήμος Φυλής, σε εκτέλεση της υπ΄αρ. 300/2012 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του, προχώρησε σε όλα τα ένδικα μέσα και στην έναρξη ειρηνικών κινητοποιήσεων
    Οι αποφάσεις οι οποίες δεν στηρίζονται στο  κοινό περί δικαίου αίσθημα, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και κάθε βίαια επιβολή τους, επιφέρει ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις.
    Για τους λόγους αυτούς, ως Δήμος Φυλής, δεν έχουμε το δικαίωμα με την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της 12 Φεβρουαρίου 2013, να νομιμοποιήσουμε παράνομες αποφάσεις με το κάλυμμα της ενημέρωσης.

Φυλή 12 Φεβρουαρίου 2013
Δημήτρης Σ. Μπουραΐμης
Δήμαρχος Φυλής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια