Άρον Άρον τα Δημοτικά Δίκτυα Ύδρευσης στη ΕΥΔΑΠ




ΕΥΔΑΠ: Παραδόθηκαν τα σχέδια σύμβασης παραχώρησης δικτύων 7 Δήμων

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013, σε συνάντηση των Δημάρχων Ελευσίνας, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Μεγαρέων, Παιανίας, Σπάτων και Φυλής με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, παραδόθηκαν τα σχέδια σύμβασης για την παραχώρηση των δημοτικών δικτύων ύδρευσης. Όλοι οι Δήμαρχοι τόνισαν τη σημασία του εγχειρήματος για το νοικοκύρεμα των δημοτικών αρχών, υπογραμμίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της ΕΥΔΑΠ ως εταίρου στην προσπάθεια αυτή.

Χαρακτηριστικά δήλωσαν:

Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς
«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εξορθολογισμού, που επιτρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση να επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές της στα πραγματικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, που ειδικότερα στις μέρες μας έχουν αυξηθεί με εκθετικούς ρυθμούς.»

Δήμαρχος Μαραθώνος, Ιορδάνης Λουίζος
«Η μοναδική ρεαλιστική λύση, προκειμένου να δώσουμε οριστικό τέλος στα οικονομικά
αδιέξοδα στα οποία έχουμε οδηγηθεί και στο μπαλάκι της μετανάστευσης του οικονομικού χρέους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ΕΥΔΑΠ και αντίστροφα είναι η παραχώρηση της λειτουργίας του Δικτύου μας στην ΕΥΔΑΠ.  Και ο μεγάλος κερδισμένος δεν θα είναι μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ΕΥΔΑΠ, αλλά κυρίως ο καταναλωτής μας, ο δημότης μας.»

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου, Χρήστος Δρίτσας
«Εκ μέρους του Δημάρχου κ. Μεθενίτη, χαιρετίζω και εγώ τη σημερινή πρωτοβουλία. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε τις μεγάλες δυσκολίες που περνάνε οι πολίτες των τοπικών κοινωνιών, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η σημερινή πρωτοβουλία. Τα χρέη που άφησαν οι παλιές Διοικήσεις και η κακοδιαχείριση, πνίγουν όλους μας. Σ’αυτήν την προσπάθεια νοικοκυρέματος είμαστε στο πλάι σας. Εκείνο που προέχει είναι να πάρουμε το σχέδιο της σύμβασης στα χέρια μας και να τη μελετήσουμε, ώστε να την προσαρμόσουμε στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες μας.»

Δήμαρχος Μεγαρέων, Γιάννης Μαρινάκης
«Κύριε Πρόεδρε, με τέτοιες πρωτοβουλίες το νοικοκύρεμα της χώρας παίρνει σάρκα και οστά και περνάει μέσα στο κύριο κομμάτι της χώρας μας, που είναι οι τοπικές κοινωνίες. Με την πρωτοβουλία αυτή έρχεται πλέον στον κάθε έναν από εμάς η πραγματική ευθύνη, να δείξει πόσο ακριβώς πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και κυρίως πώς πρέπει να λειτουργήσει, ώστε προβλήματα τα οποία ήταν εντόνως χρονίζοντα, να αντιμετωπιστούν και να λυθούν.

Για τον Δήμο μας είναι πραγματικά μία μεγάλη ευκαιρία να απεμπλακεί από ένα τεράστιο χρέος. Να θυμίσω ότι μας είχατε αποκαλέσει και «πρωταθλητές» στα χρέη.  Αυτό όμως αποδεικνύει ότι οι πρωταθλητές πρέπει να είναι σε όλα τους πρωταθλητές, όχι μόνο στις ζημίες που μπορεί διαχρονικά να έχουν προκαλέσει, αλλά και στις επιτυχίες που προέρχονται από τέτοιες πρωτοβουλίες. Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως. Το σχέδιο σύμβασης θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ήδη σήμερα είναι μία μέρα ορόσημο για την αλλαγή της πορείας και του δικού μας τόπου, του Δήμου Μεγαρέων.»

Δήμαρχος Παιανίας, Δημήτρης Δάβαρης
«Ξεκινώντας να μείνω στην πιο όμορφη λέξη που είπε ο κ. Σταυρίδης: «νοικοκύρεμα». Και αυτό είναι ο στόχος, και ο δικός μας και της ΕΥΔΑΠ, και ευτυχώς, ισόνομα και ισότιμα να παραχωρηθεί η χρήση του Δικτύου, ούτως ώστε να μπει το πολυπόθητο νοικοκύρεμα. Και μιας και περνάμε δύσκολες μέρες, πρέπει να εφαρμόσουμε κάποτε και αυτά που λέμε. Δηλαδή τί; Σεβασμό και αλληλεγγύη. Ο ένας να βοηθάει τον άλλον και τότε μόνο θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστώ λοιπόν για την πρωτοβουλία σας, εμείς είμαστε μαζί και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.»

Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος,  Χρήστος Μάρκου
«Κατ’ αρχάς σας ευχαριστούμε που μας καλέσατε σήμερα εδώ. Έχουμε κάνει αρκετές συσκέψεις για να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Πιστεύω και εγώ ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να νοικοκυρευτούμε, να βρούμε μία λύση. Και γι’ αυτόν το λόγο σήμερα είμαστε εδώ, να μελετήσουμε τη σύμβαση που μας έχετε δώσει και ελπίζω ότι θα δοθεί λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.»

Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραΐμης
«Εμείς πιστεύουμε ότι σήμερα είναι ο κατάλληλος χρόνος, μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και ισοτιμίας, να λύσουμε τα προβλήματα και της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου, προς όφελος όλων και κυρίως της κοινωνίας.»


Κλείνοντας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης δήλωσε:
«Συγχαίρω την πράξη ευθύνης και νοικοκυρέματος που κάνουν οι Δήμαρχοι δίνοντας τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να απολαύσουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ. Ταυτόχρονα, δίνουν και τη δυνατότητα στην ΕΥΔΑΠ να αποδείξει τί πραγματικά αξίζει. Αγαπητοί Δήμαρχοι, σας ευχαριστώ σαν πολίτης αυτής της χώρας, για το πνεύμα το οποίο επιδεικνύετε και μακάρι να σας ακολουθήσουμε όλοι: πολίτες, εργαζόμενοι, απλοί άνθρωποι, για να νοικοκυρέψουμε τη χώρα μας και να αποκτήσουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει.»

Τα σχέδια σύμβασης παραχώρησης δημοτικών δικτύων θα συζητηθούν στα δημοτικά συμβούλια και αφού ψηφιστούν, θα υπογραφούν από τις δύο πλευρές. Εφόσον η υπογραφή των συμβάσεων πραγματοποιηθεί άμεσα, εκτιμάται ότι η ΕΥΔΑΠ με συντονισμένες ενέργειες, καλό προγραμματισμό και σκληρή δουλειά, θα μπορέσει να παραλάβει τα νέα δίκτυα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013.

ΠΗΓΗ:http://m.capital.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια