Με « όπλο» τις χωροθετημένες στα γεωγραφικά όριά του , των δυο μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων , ο Δήμος της Φυλής , απαιτεί υπέρογκους πόρους ως « αντισταθμιστικά»




Με  « όπλο» τις χωροθετημένες στα γεωγραφικά όριά του  , των δυο μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων , ο Δήμος της Φυλής , απαιτεί υπέρογκους πόρους ως « αντισταθμιστικά», αναντίστοιχα  του μεγέθους του αλλά και των  αναγκών  που έχουν άλλοι Δήμοι.

Παρ΄ότι , το 2002 , είχαν εκφράσει την απόλυτη σύμφωνη γνώμη τους , στον Περιφερειακό Σχεδιασμό , που προέβλεπε τα παραπάνω , οι τότε  Δημοτικές Αρχών τόσο του τέως Δήμου Άνω Λιοσίων όσο  και της Φυλής , που σήμερα έχουν ενοποιηθεί με τον « Καλλικράτη» και παραμένει η …ίδια , του Τάκη Μπουραίμη , σήμερα « εναντιώνονται» .

Όμως , η ίδια η Δημοτική Αρχή Παπαδήμα των Άνω Λιοσίων ήταν που το 1992 επί υπουργίας Κούβελα , στην κυβέρνηση Μητσοτάκη , δέχθηκε να συνεχιστεί να λειτουργεί  με το « αζημίωτο» φυσικά η τότε χωματερή στα Άνω Λιόσια .

Σ΄αντίθεση με την τότε Δημοτική Αρχή του Περάματος , του Νίκου Νικολαίδη , η οποία απέρριψε τις δελεαστικότατες οικονομικές προτάσεις , με αποτέλεσμα να κλείσει η χωματερή του Σχιστού ,  βάζοντας υπεράνω όλων την προάσπιση της υγείας των δημοτών της και την προστασία του περιβάλλοντος .


Γεγονότα που διαψεύδουν όλους αυτούς που
αρέσκονται να επικαλούνται ότι το « κακό» κράτος , μετέτρεψε με το « έτσι θέλω» σε σκουπιδότοπο την περιοχή τους.

Γι αυτό και είναι  προφανέστατοι οι σκοποί , της …καθυστερημένης κάτι χρόνια , τωρινής «εναντίωσης» της Δημοτικής Αρχής της Φυλής , στον Περιφερειακό Σχεδιασμό .

Αυτό συμβαίνει , όχι επειδή «αναθεώρησε» την τότε θέση της , αλλά για να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα χρήματα και έργα , τα οποία φυσικά καταβάλλουν οι υπόλοιποι Δήμοι της Αττικής , οι οποίοι με τη σειρά τους τα παίρνουν από  τα υπέρογκα τέλη που έχουν επιβάλλει στους δημότες της.

Μόνο τα  τέσσερα τελευταία χρόνια , ο Δήμος της Φυλής ( και ο τέως Άνω Λιοσίων) έχει λάβει 130 εκατομμύρια ευρώ …μόνο ως « ανταποδοτικά» από τον ΕΔΣΝΑ , πέρα των άλλων από το ΥΠΕΚΑ και των  δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση .

Πρόκειται για ένα αστρονομικό  ποσό , που ούτε Δήμοι , όπως η Αθήνα , ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη , έχουν  λάβει, παρότι έχουν δεκαπλάσιο πληθυσμό , φιλοξενούν υπηρεσίες και διακινούνται απ΄αυτούς ημερησίως ο μισός πληθυσμός της χώρας και οι ανάγκες τους σε υποδομές είναι τεράστιες .

Με όλα δε αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ , όφειλε ο Δήμος της Φυλής έχει να μετατρέψει το Δήμο σ΄ένα απέραντο εργοτάξιο , αφού αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό δίδονται.

Αντίθετα , τις προηγούμενες ημέρες , η ίδια η Δημοτική Αρχή κατήγγειλε τον ΕΔΣΝΑ ότι καθυστερούσε να τις καταβάλλει τα « ανταποδοτικά» και γι αυτό δεν είχε να πληρώσει τους εργαζομένους της .

Κάτι φυσικά που αντιβαίνει τον σκοπό των « αντισταθμιστικών»  ενώ δημιούργησε ερωτηματικά και ποιος είναι ο πραγματικός συνολικά αριθμός των εργαζομένων στο Δήμο και τους φορείς του , με οποιαδήποτε σχέση εργασίας .

Επίσης με τόσες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ , που ξεπερνούν  σύμφωνα με πληροφορίες τα … 500 εκατομμύρια ευρώ , την τελευταία δεκαετία  και πάντα μόνο από τον… ΕΣΔΚΝΑ, είναι απορίας άξιο πως ένας τέτοιος Δήμος δεν έχει πλεόνασμα αλλά παρουσιάζεται στις λίστες  με  τους υπερχρεωμένους.


Ένας εξονυχιστικός έλεγχος τόσο στον πρώην Δήμο Άνω Λιοσίων όσο και της Φυλής , για τα συνολικά ποσά  απ΄όλες τις « πηγές», που έχουν λάβει  από το 2000 και μετά , είναι βέβαιον ότι θα κατέληγε σε  μια από τις συγκλονιστικότερες αποκαλύψεις , για τους τεράστιους πόρους που τους δόθηκαν και τι έγιναν. Πόροι , πολύτιμοι , οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν κατανεμηθεί  σ΄όλους τους Δήμους  και  να είχαν αποτρέψει τη σημερινή τραγική τους κατάσταση .

Αδιαφορώντας πλήρως για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Δήμοι , ο Δήμος της Φυλής με τη Δημοτική Αρχή Μπουραίμη , που καταγγέλλει τους « δυνάστες» της τρόικας και το « Μνημόνιο» απαιτεί να συνεχίσει να λαμβάνει- απολαμβάνει  και με το παραπάνω  αυτές τις « κατακτήσεις» του και να απομυζά πολύτιμους πόρους της Αυτοδιοίκησης αλλά και από τα εκατομμύρια νοικοκυριά της Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό , μόνο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος , κατατέθηκε «φάκελο» με προτάσεις του Δήμου Φυλής για 28 έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 200.698.535 €!!!




πηγή:http://www.inews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια