Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δυτικής Αττικής ενημερώνει ότι θα εφαρμοστεί και για το έτος 2013 το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε)».

Το κριτήριο επιλεξιμότητας για τους φορείς εκπροσώπησης είναι η παροχή υπηρεσιών φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως αυτή αποδεικνύεται βάσει των δικαιολογητικών που αναφέρονται στο Παράρτημα Ι ΦΕΚ 414/β/22-2-2013.
Στο πρόγραμμα δύναται να συμμετάσχουν:
1. Οι Δήμοι όλης της χώρας.
2. Τα Ν.Π.Δ.Δ. στις αρμοδιότητες των οποίων υπάγεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας (π.χ. Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία, Βρεφοκομεία, κ.α.)
3. Τα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τα οποία, είτε βάσει των καταστατικών τους διατάξεων, είτε βάσει των τεκμηριωμένων δράσεων / ενεργειών τους κατά τα δύο τουλάχιστον προηγούμενα έτη, να προκύπτει φιλανθρωπική δραστηριότητα (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α΄ βαθμού, Μ.Κ.Ο, κ.α.).
4. Οι Ιερές Μητροπόλεις της χώρας για την άσκηση του φιλανθρωπικού έργου των ενοριών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς εκπροσώπησης δικαιούχων που θέλουν να συμμετάσχουν στο
πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλλουν την τυποποιημένη αίτηση−υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1 του Παραρτήματος Ι ΦΕΚ 414/Β/22-2-2013), στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περσεφόνης 19 & Χατζηδάκη, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής, οι υποβληθείσες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα θεωρούνται εκπρόθεσμες.

«Έχουμε καθήκον να αναζητήσουμε και να προσφέρουμε στους πολίτες της Δυτικής Αττικής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πλήττονται από την οικονομική κρίση κάθε παροχή που θα τους ανακουφίσει. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη δράση που σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους κοινωνικούς φορείς υλοποιήσαμε με επιτυχία το 2012. Καλούμε όλους τους φορείς που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα να υποβάλλουν μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία τα σχετικά δικαιολογητικά για το 2013, ώστε εγκαίρως να  ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες», δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου σχετικά με το θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2105548853, 210554095,
e-mail: maria.konstantinidou@patt.gov.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια