Καταγγελία από την Επιτροπή Αγώνα Φυλής




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Φυλή, 26/3/2013
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την τελική διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) των Δήμων Ερμιονίδας της Π.Ε Αργολίδας  και Τρίπολης  της Π.Ε Αρκαδίας σε νόμιμα λειτουργούσα εγκατάσταση διάθεσης (ΧΥΤΑ) κατά παρέκκλιση των ισχυόντων Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου και Αττικής ως ακολούθως: Τα αστικά στερεά απόβλητα του Δήμου Τρίπολης 65 τόνων ημερησίως και 25 τόνων ημερησίως του Δήμου Ερμιονίδας να διατίθενται στο Χ.Υ.Τ.Α Δυτικής Αττικής στη θέση Σκαλιστήρι Φυλής».
«ΚΑΙ ΔΙΑΤΑSSΟΥΜΕ τον Φορέα Διαχείρισης του Χ.Υ.Τ.Α Φυλής να αποδέχεται υποχρεωτικά τα απόβλητα της Πελοποννήσου. Σε περίπτωση παράλειψης εφαρμογής της παρούσας απόφασης καταλογίζονται ποινικές, αστικές ή διοικητικές ευθύνες, κ.λ.π.»
Αυτά αποφάσισαν και διέταξαν  με την υπ΄αριθμ.ΥΠΑΝ-1374/13.3.2013 οι εκπρόσωποι της τροϊκανής κυβέρνησης και του ιδιώτη εργολάβου κ.κ. Στυλιανίδης και Καλαφάτης , προκειμένου να λύσουν όπως -  όπως τον κορεσμό των «παράνομων» χωματερών της Πελοποννήσου., Κατά
παράβαση μάλιστα του ίδιου του Νόμου όπως οι ίδιοι άλλωστε ομολογούν αφού ο ΠΕΣΔΑ προβλέπει την διάθεση στη χωματερή της Φυλής μόνον των αστικών αποβλήτων της Αττικής. Στην πραγματικότητα νομιμοποίησαν την ήδη από το 1990 «παράνομη» μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Φυλής, όπως το ίδιο γίνεται ήδη από την Κόρινθο, τον Πόρο, την Τροιζηνία, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τις Σπέτσες, το Αίγιο, την Βοιωτία. Όπως το ίδιο γίνεται με «παράνομες» μεταφορές σκουπιδιών από Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία. Βέβαια γιατί τι είναι 90 τόνοι ημερησίως επιπλέον σκουπιδιών σε σχέση με τους 10.000 τόνους που έρχονται καθημερινά στην Φυλή –κατά παράβαση και πάλι του ΠΕΣΔΑ – που προβλέπει 3.500 τόνους; Σταγόνα στον ωκεανό του περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται 53 ολόκληρα χρόνια στον τόπο μας είναι οι επιπλέον 90 τόνοι. Όπως σταγόνα στον ωκεανό είναι και οι 300 τόνοι λυματολάσπης που έρχονται κάθε μέρα από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Ψυτάλλειας και πέφτουν δίπλα στο νεκροταφείο της περιοχής μας! Όπως σταγόνα στον ωκεανό είναι και τα ιατρικά απόβλητα που έρχονται απ΄ όλη την Ελλάδα ενώ αρχικά προβλεπόταν μόνον για τον Νομό Αττικής! 
Δηλαδή κύριοι μας ζητάτε να αποδεχθούμε οι κάτοικοι όλης της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής που τον καταντήσατε σκουπιδότοπο με τις ταξικές πολιτικές σας, να υποταχθούμε και να είμαστε νομοταγείς αλλά εξαθλιωμένοι, άνεργοι, φτωχοί, άρρωστοι και να ζούμε εμείς και τα παιδιά των παιδιών μας σ΄ένα άκρως μολυσματικό περιβάλλον με αρρώστιες και θανάτους! Γιατί πολύ απλά εσείς έτσι θεωρείτε ότι πρέπει να εξυπηρετήσετε τα ιδιωτικά συμφέροντα, που αναζητούν όλο και μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών από τον οποίο αποκομίζουν τεράστια κέρδη! Και αν δεν υποταχθούμε θα μας θεωρήσετε και τρομοκράτες και θα έχουμε ποινικές  και άλλες αστικές διώξεις!
Αλήθεια οι λαλίστατοι κ.κ. Σγουρός και Μπουραίμης, με τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους τους, που κατά τ΄άλλα ξιφουλκούν για τον επικείμενο κορεσμό της υπάρχουσας χωματερής και της λήξης της άδειας της, δεν βρήκαν να ψελλίσουν τίποτα και αποδέχονται αδιαμαρτύρητα την μεταφορά επιπλέον όγκου σκουπιδιών; Οι υπηρεσίες του Δήμου, κ. Μπουραΐμη που θα εγκαταστήσετε μέσα στην χωματερή πότε και πως θα αρχίσουν να επιστρέφουν τα «παράνομα» φορτία όπως έχετε εξαγγείλει;
Αν για σας ο μνημονιακός δρόμος της «ανάπτυξης» είναι η «σπορά» χωματερών, εργοστασίων καύσης, εργοστασίων βιομάζας και ότι άλλο θεωρείτε ως απαραίτητο για την ιδιωτική κερδοφορία, σας δηλώνουμε ότι θα θερίσετε θύελλες! Οι κάτοικοι όχι μόνον της περιοχής μας αλλά όλης της Αττικής αντιστέκονται και θα μας βρείτε απέναντι σας. Η Κερατέα και οι Σκουριές της Χαλκιδικής δείχνουν τον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης. Εσείς που κάνατε κουρελόχαρτο κάθε έννοια ανθρώπινης και αξιοβίωτης ζωής, είστε παράνομοι και συνεργοί σ΄ ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα.
Γιατί σ΄ εμάς τους κατοίκους μαζί με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με όλο το εργατικό κίνημα της χώρας μας, πέφτει το βάρος της ευθύνης της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής της δική μας και των επόμενων γενιών του τόπου μας.
Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Φυλής στις 31/3/2013 στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων  στις 6μμ. για ενημέρωση και σχεδιασμό του αγώνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια