Υπέβαλαν τις παρατήσεις τους οι δήμαρχοι Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας

Στα χέρια του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Δεικτάκη βρίσκονται οι παραιτήσεις των δημάρχων Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη και Ιεράπετρας Σήφη Αναστασάκη.
Όπως δηλώνει στο Localit.gr ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου πρόκειται για το έσχατο μέσο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να καταστήσουν σαφές ότι η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί
τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά».
Ο Δ. Κουνενάκης δηλώνει ότι, τόσο οι αιρετοί της περιοχής, όσο και οι υπόλοιποι φορείς, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης η περιφέρεια εξωθείται στην καταστροφή.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει καμία υποχώρηση από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας οι δήμαρχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αποσύρουν τις παραιτήσεις τους.
Αυτό πρακτικά θα έχει ως συνέπεια, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με την έλευση ενός μηνός να εκπέσουν αυτοδίκαια του αξιώματός τους και να προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές.
Επιπλέον σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οι παραιτήσεις μπορούν να γίνουν άμεσα δεκτές και από το γενικό γραμματέα τις Περιφερειακής Διοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι ορατός ο κίνδυνος αν ισχύσουν οι παραιτήσεις και να διεξαχθούν εκλογές καθώς η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων έχει υποβάλει ήδη τις παραιτήσεις της στους δημάρχους.

Πηγή localit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΝΩ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ!!!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή