Κατασκευή ενός νέου Προαστιακού Σταθμού με την ονομασία «ΖΕΦΥΡΙ»



ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ 36 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 122,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Σε Aκτωρ - Alstom Transport το Θριάσιο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα μεγάλο σιδηροδρομικό έργο της ΕΡΓΟΣΕ που αφόρα την «Κατασκευή Β' λειτουργικής φάσης συγκροτήματος Θριασίου και κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου».
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. αποφάσισε χθες την κατακύρωση του διαγωνισμού του έργου στην κοινοπραξία «Ακτωρ - Alstom Transport» με έκπτωση 30,59%.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 122.193.000 ευρώ και έχει χρονοδιάγραμμα 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Χρηματοδοτείται από τα ΠΕΠ Αττικής στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.
Είναι το σημαντικότερο σιδηροδρομικό έργο της Αττικής και πρόκειται για την ολοκλήρωση του τεράστιου
τερματικού σταθμού του Θριάσιου Πεδίου που θα συγκεντρώσει όλες τις σημαντικές λειτουργίες του σιδηρόδρομου.
Στο αντικείμενο εργασιών περιλαμβάνονται τα έργα υποδομής των γραμμών εντός του συγκροτήματος (εκτός αυτών που εκτελούνται στο πλαίσιο της κατασκευής της Α' λειτουργικής φάσης), τα έργα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης του συνόλου των γραμμών, η προμήθεια γερανογεφυρών και του μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και η κατασκευή των κτιριακών έργων, που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του συγκροτήματος.
Σταθμός Μέσα στο αντικείμενο των εργασιών περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός νέου Προαστιακού Σταθμού με την ονομασία «ΖΕΦΥΡΙ» και θα εξυπηρετεί τη γραμμή Αθήνα- Κιάτο. Ο σταθμός θα βρίσκεται μεταξύ των σταθμών Σκα Αχαρναί και Ανω Λιόσια.
Έτσι μετά τη θέση σε λειτουργία της γραμμής του Ικονίου ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που θα ενισχύσει τη θέση της χώρας μας στον χάρτη των διεθνών μεταφορών και των logistics.
Με το έργο αυτό αναβαθμίζονται οι εμπορευματικές μεταφορές στη χώρα και ιδιαίτερα ο ρόλος της σιδηροδρομικής γραμμής σύνδεσης του λιμανιού του Πειραιά με το σιδηροδρομικό δίκτυο.
Επίσης δημιουργούνται ευκαιρίες για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.
Μαρία Μόσχου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια