Πρόγραμμα κομποστοποίησης στο Δήμο................ Πολυγύρου


Δράση για τη Διαχείριση των Αστικών Απορριμμάτων βάζοντας σε λειτουργία 1.700 κάδους κομποστοποίησης σε πάρκα, πλατείες και κατοικίες υλοποιεί ο Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».
Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, το κομπόστ. Είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης, ενω εχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.
Όλα τα οργανικά υπολείμματα όπως κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κομμένα κλαδιά, χόρτα, μαραμένα λουλούδια, ροκανίδια, χώμα από γλάστρες, λαχανικά κουζίνας, άχυρα, τσόφλια από αυγά, κατακάθια του καφέ, φύκια θαλάσσης
κλπ είναι η απαραίτητη τροφή για το χώμα. Αν τα χρησιμοποιήσουμε σωστά, δηλαδή, αν τα λιπασματοποιήσουμε στους πράσινους κάδους κομποστοποίησης, εξοικονομούμε χρήματα, ζωντανεύουμε το έδαφος και βοηθάμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο δήμος καλεί όσους κατοίκους της περιοχής ενδιαδέρονται να δηλώνουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση (υπάρχει στο δικτυακό τόπο του Δήμου Πολυγύρου www.polygyros.gr και αποστέλλοντάς την στο e-mail : recycle@poligiros.gr ή στο ισόγειο του Δημαρχείου Πολυγύρου (γραφείο 15) εργάσιμες ώρες και ημέρες(Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2371021420). Μετά τη συγκέντρωση των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τη σωστή χρήση των κάδων κομποστοποίησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια