ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ




Πραγματοποιήθκε τη Κυριακή 14 Απριλίου 2013 η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, κατά την οποία  σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο καταστατικό της:
-       Έγινε η νομιμοποίηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της.
-        Ορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών η 21 Απριλίου 2013 (από 13:00 έως 18:00) στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
-       Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός
-       Εγκρίθηκε ο παρακάτω απολογισμός έργου και δραστηριοτήτων:



 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
 ΚΑΤΑ ΤΗ   ΔΙΕΤΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2013


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

1ος  Λαϊκός  Αγώνας  Δρόμου στα Άνω Λιόσια, σε συνεργασία με το  Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού & Πολιτισμού και  το  Σύλλογο « ΓΑΣ Φλόγα Πρωταθλητών», με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών -
Γυμνασίων - Λυκείων και γονέων. (30/10/11)

Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Επιλέγω δρόμους εκπαίδευσης για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία». (04/12/11)
      
Ημερίδα  «Μέριμνας και Φροντίδας για τα Παιδιά»,  με θέματα τη βοήθεια των παιδιών στη  μελέτη τους, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και τη σωστή διατροφή. (23/03/12)

Χριστουγεννιάτικη  γιορτή  στο κλειστό γυμναστήριο  Δροσούπολης σε συνεργασία με το  Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικής Επιτροπής  Β/Θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής. (23/12/11)

Παράσταση «θεάτρου Σκιών Καραγκιόζης» για τη ψυχαγωγία  των μαθητών  Δημοτικών σχολείων με είσοδο ελεύθερη. (18/ 2/ 12 )

Επιστημονική διάλεξη με θέμα: «Η σύγχρονη εικόνα του Σύμπαντος μέσα από τις εκπληκτικές δυνατότητες του Διαστημικού Τηλεσκοπίου» από το Δρ. Καθηγητή Αστροφυσικής κ. Μιχαήλ Χρυσοβέργη. (20/10/12)

Θεατρική ψυχαγωγική - επιμορφωτική παράσταση «Η φαρμα του Διαδικτύου» για μαθητές και  γονείς με  σκοπό τη πληροφόρηση και προστασία από τους κινδύνους χρήσης του διαδικτύου. (8/12/12)


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ  ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

 Με το  Δήμαρχο Φυλής  όπου τέθηκαν  τα θέματα της σχολικής στέγης, της  οικονομικής επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών, της  ασφαλούς   προσέλευσης  και αποχώρησης των  μαθητών, της ασφάλειας των  σχολικών  κτιρίων και της εξωσχολικής παραβατικότητας, της   αντιμετώπισης  των προβλημάτων μεταφοράς μαθητών από τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, της  εύρυθμης  λειτουργίας  των σχολείων όπου εγγράφονται και φοιτούν  μεγάλος αριθμός αθιγγάνων μαθητών κτλ.( 23/09/11).

 Διαρκείς συναντήσεις με τους Προέδρους Α&Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής.  όπου τέθηκαν κυρίως θέματα υλικοτεχνικής υποδομής των  σχολείων και λειτουργίας των  επιτροπών.

Με  την Υφυπουργό Παιδείας, όπου τέθηκαν τόσο γενικότερα εκπαιδευτικά ζητήματα, όσο και επιμέρους θέματα που αφορούν τα σχολεία της περιοχής μας. (19/12/11).

Με  το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, τόσο  για εκπαιδευτικά ζητήματα, όσο και ειδικότερα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των  Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας. (17/1/12)

 Με το Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής  Αττικής, για θέματα που αφορούν γονείς και μαθητές Δημοτικών  Σχολείων (2/3/12).

Mε τους υπεύθυνους  των κυλικείων των  Δημοτικών – Γυμνασίων  - Λυκείων με σκοπό τη  συζήτηση - ενημέρωση για θέματα που αφορούν  την εύρυθμη λειτουργία τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. (14/09/12)

Με το Πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών  όπου τέθηκαν   θέματα σχετικά με τη λειτουργία των σταθμών, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την οικονομική συμμετοχή των γονέων κτλ.(30/11/11)

Με τη Διεύθυνση του Ερυθρού Σταυρού Άνω Λιοσίων για την εξέλιξη υλοποίησης  του  προγράμματος σχολικής υγιεινής. (4/5/12) 
   
Με το Διευθυντή Δ/Βάθμιας Εκπσης Δυτ. Αττικής  για τα  θέματα σχολικής στέγης και ειδικότερα, τη  μη  συγχώνευση σχολικών  μονάδων, τη λειτουργία του ιδρυθέντος ειδικού  γυμνασίου και την ίδρυση νυχτερινού  ΕΠΑΛ.  (7/12/12)

το Διευθυντή της Δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας για  θέματα αρμοδιότητάς  του
σχετικά με  τα σχολικά κτίρια. (13 /07/11)

Με το Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού του  Δήμου Φυλής για θέματα  αρμοδιότητας του που σχετίζονται με το  μαζικό και σχολικό  αθλητισμό. (15/9/11)

Mε τον Αντιδήμαρχο  Τεχνικών  Υπηρεσιών  του  Δήμου  Φυλής καθώς  για θέματα που αφορούν την υλικοτεχνική  υποδομή των  σχολικών κτιρίων και τις ανάγκες  σχολικής  στέγης ενόψη  της νέας σχολικής χρονιάς 2012-13.   (2 /7 / 12)



ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, στους γονείς και μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου  για τις αλλαγές και το πρόγραμμα σπουδών στο νέο Γενικό  Λύκειο. ( 03/10/11)

Διανομή ενημερωτικής επιστολής (5.500 φ/α) στους  γονείς  και μαθητές  για τα θέματα ασφαλούς  χρήσης    διαδικτύου (ίντερνετ) και συμβουλές προστασίας. ( 1/ 2/ 12 )

Ενημέρωση των γονέων για την σχετική  νομοθεσία που  αφορά τις αρμοδιότητες των  Σχολικών Τροχονόμων (17/10/11)

Ενημερωτική ανακοίνωση για τα φαινόμενο της σχολικής βίας, με αφορμή τη καθιέρωση  της  6ης  Μαρτίου  ως «Πανελληνία ημέρα κατά της βίας στο  σχολείο». (6/3/12) & (6/3/13)
  
Ενημερωτική ανακοίνωση  για την  «Παγκόσμια ημέρα παιδικού  βιβλίου» και τη προτροπή
προσφοράς βιβλίων ως δώρα στα παιδιά τις ημέρες του  Πάσχα. (6/4/12  & 2/4/13)

Διανομή  ενημερωτικού φυλλαδίου  προς τους μαθητές Γ΄ Λυκείου, με  χρήσιμες οδηγίες
έγκριτων επιστημόνων σχετικά με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία και τη σωστή διατροφή τις
ημέρες   των πανελληνίων εξετάσεων. (2/5/12)

Ενημερωτική ανακοίνωση για την επιστροφή των  σχολικών  βιβλίων στη  λήξη της
χρονιάς    με το σύνθημα «Δεν καταστρέφουμε το περιβάλλον, δεν πετάμε  τα σχολικά    βιβλία, τα  επιστρέφουμε!». (1/6/12)

Συγχαρητήρια  ανακοίνωση προς τους μαθητές που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας (27/8/12)

Ενημερωτική ανακοίνωση προς τους εκπαιδευτικούς, γονείς και  μαθητές με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων και προστασία των παιδιών από αυτά.  (18/11/12)

Ανακοίνωση – καταγγελία  για τον εμπρησμό και τις φθορές στις σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου και συμμετοχή στη συνάντηση με την ΕΛΜΕ,  καθώς και τη Γενική Συνέλευση των Γονέων του γυμνασίου. (11-14-17/2/13)


ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ - ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Στη Δημοτική Αρχή και στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων, για τον έλεγχο και απαγόρευση
διάθεσης αλκοόλ από τις καφετερίες της πόλης  προς τους ανήλικους μαθητές - παιδιά μας.
(01/07/11)

Στο  Υπουργείο Παιδείας και τους Δντες Α&Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής σχετικά με τα προβλήματα στη  διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας. (07/07/11)

Στη  Τεχνική Υπηρεσία  και τους Δντες των 1ου- 6ου - 7 Δημ.  Σχολείων με προτάσεις και
 προϋποθέσεις για τη κατασκευή και λειτουργία του 10ου Δημοτικού Σχολείου (01 /07/11)

Στους γονείς των μαθητών  Δημοτικών - Γυμνασίων - Λυκείων των Άνω  Λιοσίων (11.0000 φ/α), με την οποία γίνεται ενημέρωση  για τους σκοπούς, τις δραστηριότητες και τους στόχους της  Ένωσης Γονέων (13/09/11 & 14/09/12)

Στη  Δημοτική  Αστυνομία για την εκπαίδευση των  σχολικών  τροχονόμων. (17/10/11)

Στο Υπουργείο Παιδείας και το Περιφερειακό  Διευθυντή  Εκπαίδευσης Αττικής, διαμαρτυρία για την απόφαση αποκλεισμού συμμετοχής σχολείων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λόγω των ημερών κατάληψης. (24/10/11)

Στα  ΝΠΔΔ  Α&Β/Θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής να  γίνει επαναδιαπραγμάτευση  των  συμβάσεων  των κυλικείων  ώστε οι μειώσεις των μισθώσεων να οδηγήσουν σε αντίστοιχες μειώσεις των τιμών πώλησης των προϊόντων στους μαθητές (20/12/11). 

Στη Τεχνική Υπηρεσία για την εξέλιξη κατασκευής των 8ο και 10ο Δημ. Σχολείων, τη λειτουργία  του 3ου ΓΕΛ, καθώς και την οριστική ποιοτική – ποσοτική παραλαβή των  νέων σχολικών κτιρίων  του 4ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων.(5/12/11 & 16/1/12).

Στα  ΝΠΔΔ Α&Β/Θμιας Εκπαίδευσης Δήμου  Φυλής όπου ζητήθηκε  ο οικονομικός έλεγχος  των Σχολικών   Επιτροπών σε σχέση με τις  πιστώσεις  του  Υπουργείου  Παιδείας, τις επιχορηγήσεις  του  Δήμου, τις  οφειλές  των προηγουμένων ετών κτλ.  (26/1/12)

Στο Δήμαρχο  Φυλής για την  αντιμετώπιση  των  προβλημάτων  της σχολικής στέγης, της
ασφαλούς προσέλευσης  και αποχώρησης των  μαθητών, της  φύλαξης των σχολικών κτιρίων,  της  προληπτικής ιατρικής περίθαλψης, της οικονομικής στήριξης τους κτλ. (30 /1 /12)

Στο Δήμο Φυλής, σχετικά με το καθορισμό  διαδικασιών  λήψης απόφασης και ενημέρωσης των
γονέων και μαθητών για το κλείσιμο των  σχολείων  λόγω δυσμενών  καιρικών  συνθηκών.
(29/22012)

Στον ΟΣΚ, τη  Δημοτική  Αρχή και τους κατοίκους της Ζωφριάς, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο της Ζωφριάς και το Σύλλογο  Γονέων του  3ου Δημοτικού  Σχολείου,  για την  εξέλιξη κατασκευής του   8ου  Δημοτικού  Σχολείου  Άνω  Λιοσίων. (31/5/2012)

Στο Δήμαρχο & Πρόεδρο της Δ.Ε.Π.  του Δήμου  Φυλής για τη σύγκληση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σε δημόσια ανοιχτή  συνεδρίαση  . (28/5/2012)

Στον Αντιδήμαρχο καθαριότητας σχετικά με τις απαραίτητες εργασίες κηποτεχνίας, το τακτικό  καθαρισμό των  εξωτερικών  περιμετρικών  χώρων και τη  τοποθέτηση  μπλε κάδων   ανακύκλωσης σε κάθε  σχολικό κτίριο. (18/7/12)

Προς τη Δημοτική Αρχή και  τα μέλη  της Σχολικής Κοινότητας σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που κατά τη  κρίση της Ένωσης Γονέων υπάρχουν στα θέματα παιδείας στα Άνω  Λιόσια. (30/9/ 12)

Προς Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής για την έλλειψη Εκπαιδευτικών  Ειδικής  Αγωγής σε  συνεργασία με τους Συλ. Γονέων των 5ου και 7ου Δημ. Σχολείων (19/11/12)

 Προς τη Δημοτική  Αρχή, το  Αστυνομικό Τμήμα και  τη Δημοτική  Αστυνομία σχετικά με τις καταστροφές και φθορές σε σχολικά κτίρια  και την απαίτηση λήψης μέτρων για τη  φύλαξή  τους. (6/12/12)

Προς τη Δημοτική Επιτροπή  Παιδείας για τα προβλήματα σε θέματα σχολικής στέγης. (09/01/13)

Προς τη Δημοτική Επιτροπή  Παιδείας και τις  Α&Β/θμιες Σχολικές Επιτροπές για τα  θέματα περιβαλλοντικών δράσεων και σχολικού αθλητισμού. (20/01/13)

Προς στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την ενίσχυση  του Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων για τη πρόληψη και  αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων εξωσχολικής βίας. Το ζήτημα τέθηκε με επερώτηση στη Βουλή. (28/2/13)

ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συμμετοχή σε κοινή σύσκεψη Δντων Γυμνασίων – Λυκείων  υπό τη   Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και υποβολή  προτάσεων για το καθορισμό των σχολικών πολεοδομικών ορίων του  Δήμου  Φυλής. (22/5/12)

Ανελλιπής παρουσία  της  Ένωσης Γονέων με τα εκλεγμένα  μέλη της, στις συνεδριάσεις των  Διοικητικών Συμβουλίων  των Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών.

Συνεργασία και συντονισμός  των δράσεων με τους οικείους Συλλόγους Γονέων  του κάθε  σχολείου,  συμμετοχή  στις Γενικές τους Συνελεύσεις, ενημερώσεις για θέματα σχολικής νομοθεσίας,   εκπαιδευτικών  εγκυκλίων και κοινή  αντιμετώπιση των ζητημάτων  που  αφορούν τη  κάθε σχολική κοινότητα

Παραστάσεις  του Προεδρείου  του  Δ.Σ. της Ένωσης,  στο Δημοτικό  Συμβούλιο Φυλής για θέματα παιδείας και σχολικής  στέγης. (06/07/11,  22/2/ 12, 24/7/12, 06/3/13) και στη διευρυμένη ΔΕΠ στις 24/10/12 στο Δημαρχειο.

Συνεχείς επισκέψεις στα σχολεία και συνεργασία με τους Διευθυντές, για την επί τόπου
καταγραφή και διαρκή ενημέρωση επί  των  θεμάτων  που αντιμετώπιζουν κατά την έναρξη και   διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σύνταξη μελέτης  προς τη  Τεχνική Υπηρεσία, με  σκοπό τη καταγραφή των αναγκαιούντων
τεχνικών στοιχείων που αφορούν  τη ρύθμιση κυκλοφορίας για την ασφαλή και έγκαιρη
προσέλευση και αποχώρηση  των  μαθητών  και των  συνοδών τους σε όλα τα  σχολικά  κτίρια.  (14/5/12)

Συμμετοχή στην «Ημέρα Αγάπης» των Πολιτιστικών  Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Φυλής με την εθελοντική  προσφορά  τροφίμων(22/12/11).

Οικονομική στήριξη περιβαλλοντικού προγράμματος  του  1ου Γυμνάσιου για την αγορά και τοποθέτηση βάσεων στήριξης και ασφάλισης των ποδηλάτων,  προκειμένου  οι  μαθητές να μεταβαίνουν στο σχολείο με τα ποδήλατα τους κάνοντας χρήση τους εκεί  υπάρχοντες ποδηλατοδρόμους. (16/10/12)

Προσφορά ενός σετ εξοπλισμού  σχολικού τροχονόμου  για  κάθε  σχολείο. (18/11/12)


Για το Διοικητικό  Συμβούλιο,



       Χατζητρακόσιας   Νίκος                                                   Παπανδρέου    Γεωργία                                           
                Πρόεδρος                                                                   Γενική  Γραμματέας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια