Η κρίση απειλεί το περιβάλλον! Κάνε κάτι!





Το Σάββατο 27 Απριλίου, ο Σκάι σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο της Φυλής, διοργανώνουν καθαρισμό σε μονοπάτια στους πρόποδες της Πάρνηθας. Ο καθαρισμός θα γίνει σε μονοπάτια από το Αρχαίο Φρούριο της Φυλής έως την είσοδο του οικισμού στη Χασιά.

Οι πρόποδες της Πάρνηθας είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και πλούσια βλάστηση. Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο Νατούρα και χρειάζεται ο καθαρισμός των μονοπατιών εν όψη της αντιπυρικής περιόδου.

Το αρχαίο Φρούριο της Φυλής κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. για τον έλεγχο του δρόμου που ένωνε την Αττική με τη Βοιωτία. Εκεί βρισκόταν ο Αρχαίος Δήμος Φυλής. Το οχυρό διατηρείται σήμερα σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση. Περιβάλλεται από παρθένο δάσος, ενώ η θέα στην Αττική γη και τον Σαρωνικό κόλπο είναι μαγική.

Η Πάρνηθα έχει ενταχθεί από το 1998 στο δίκτυο NATURA 2000, αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά και έχει ανακηρυχθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Σημείο συνάντησης: το δημαρχείο της Φυλής στη Χασιά στις 8 το πρωί.


Εγγραφείτε και στις online κοινότητες του Όλοι Μαζί Μπορούμε:

twitter.com/OloiMaziBoroume
facebook.com/oloimaziboroume
youtube Oloi Mazi Boroume




ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΚΑΪ

Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «Η κρίση απειλεί το περιβάλλον! Κάνε κάτι!», αναδεικνύουμε και φροντίζουμε περιοχές της πατρίδας μας, οι οποίες προστατεύονται από τη «Συνθήκη Ραμσάρ», ως υγρότοποι διεθνούς σημασίας, αλλά και από το δίκτυο «Natura 2000», το πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας όλων των ειδών της βιοποικιλότητας.

Στο natura@skai.gr μπορούμε να λαμβάνουμε κείμενα, άρθρα, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από περιοχές Νατούρα και Ραμσάρ, τα οποία θα μας στέλνουν οι πολίτες και εμείς να τα ανεβάζουμε στην ειδική ιστοσελίδα μας.



Πηγή: http://www.skai.gr/news/environment/article/230141/i-krisi-apeilei-to-perivallon-kane-kati-triti-drasi-se-parnitha/#ixzz2RDzjOJqN

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια