Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν προς έγκριση τα πρακτικά για Λιόσια και Φυλή!!!!!




Ολοκληρώθηκε η α’ φάση του διαγωνισμού για το εργοστάσιο του Γραμματικού - Έξι εταιρείες περνούν στη φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου


Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός
- Ολοκληρώθηκε η α’ φάση του διαγωνισμού για το εργοστάσιο του Γραμματικού
- Έξι εταιρείες περνούν στη φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου
Παρουσιάστηκε το σχέδιο του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΕΔΣΝΑ
Με την έγκριση του πρακτικού από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, ολοκληρώθηκε η α’ φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής (Γραμματικό), με ΣΔΙΤ.
Στην επόμενη φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου πέρασαν οι ακόλουθες 6 εταιρείες :

  • Ένωση Εταιρειών Άκτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ – Ηλέκτωρ ΑΕ
  • Ένωση Προσώπων Τέρνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ – ΔΕΗ ΑΕ
  • ΜΕΤΚΑ ΑΕ – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ
  • Ένωση Εταιρειών Archirodon Group N. – Intrakat – Envitec AE
  • Ένωση Εταιρειών J & P ΑΒΑΞ - Μεσόγειος
  • Novaera Hellas AE
Αποκλείσθηκαν από τη συνέχεια της διαδικασίας η εταιρεία Τοξότης ΑΕ και η Ένωση Προσώπων Ερέτβο ΑΕ – Δομοσπόρτ ΑΕ - Έγνων ΑΤΕ
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν προς έγκριση και των υπόλοιπων διαγωνισμών (Μονάδες Κερατέας, Λιοσίων, Φυλής), ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Σε αυτή τη δύσκολη χρονικά συγκυρία δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να σπάσουμε τα δεσμά της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας. Στόχος μας είναι τα έργα να συμβασιοποιηθούν μέσα στο 2013 για να μην χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια ύψους 200 εκ. € και να πάψει η χώρα μας να είναι ουραγός στη διαχείριση των απορριμμάτων. Καλούμε την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να συμβάλλουν ώστε να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες και κυρίως να λυθούν τα προβλήματα με τα τεράστια χρέη του ΕΔΣΝΑ και των απαλλοτριώσεων».
Στην ίδια συνεδρίαση παρουσιάστηκε το σχέδιο του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του ΕΔΣΝΑ. Όπως αποφασίστηκε το σχέδιο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου και θα τεθεί για διαβούλευση. Ακολούθως θα τεθεί εκ νέου στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα το εισηγηθεί για ψήφιση στο αρμόδιο όργανο που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο.
Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε τον έλεγχο οικονομικής διαχείρισης και την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΣΔΚΝΑ για το 2011. Ο έλεγχος και η απογραφή θα συνεχιστούν και για το οικονομικό έτος 2012, έτσι ώστε ο ΕΔΣΝΑ να περάσει στην εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια