Mπαράζ διαρρήξεων σε Λιόσια-Ζεφύρι



Τουλάχιστον πέντε διαρρήξεις καταστημάτων σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης, προς Παρασκευή, 12 Απριλίου, στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι. Στις τρεις από αυτές οι διαρρήκτες έσπασαν τις προθήκες των καταστημάτων με το αυτοκίνητό τους, αποκομίζοντας μικρά χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές συσκευές και μια γυάλα με ψάρια. Ειδικότερα:


Σε pet shop που βρίσκεται στην οδό Αιγαίου Πελάγους, στα Άνω Λιόσια και δεν έχει ακόμα ανοίξει, έσπασαν την προθήκη και μη βρίσκοντας τι άλλο να πάρουν, αφαίρεσαν μια γυάλα με ψάρια…

Στην πιτσαρία PIZZA TIME, που βρίσκεται στην οδό Πηνειού, στα Άνω Λιόσια, έσπασαν την προθήκη κι αφαίρεσαν μια τηλεόραση κι ένα στερεοφωνικό συγκρότημα.

Στο καφενείο ΔΙΠΟΡΤΟ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πηνειού και Πάρνηθος, στα Άνω Λιόσια, διέρρηξαν την είσοδο και απέσπασαν μικροποσό από το ταμείο.

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΚΟ, που βρίσκεται στη διασταύρωση της Λεωφόρου Φυλής, με την Παναγίας Γρηγορούσας, έσπασαν με αυτοκίνητο τη βιτρίνα και απέσπασαν μικροποσό από το ταμείο.

Τέλος, σε φούρνο που βρίσκεται στην οδό Παναγίας Γρηγορούσας, στο ύψος της Αττικής Οδού έσπασαν την προθήκη και απέσπασαν μικροποσό από το ταμείο, γλυκά και αλκοολούχα ποτά.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ζημιές που προκλήθηκαν στις προθήκες των καταστημάτων ήταν μεγαλύτερες από τη λεία που αποκόμισαν οι δράστες, οι οποίοι, από την πρακτική που ακολούθησαν εικάζεται ότι είναι οι γνωστοί μας άγνωστοι. Το τραγικό είναι ότι μέσα στην οικονομική κρίση που απειλεί την επιβίωσή τους, οι επαγγελματίες υφίστανται και την αυξημένη παραβατικότητα. Χαρακτηριστικά ένας από αυτούς δήλωσε, απογοητευμένος, στο ΦΥΛΑΡΧΟ ότι την ώρα που δίνει μάχη για να εξοφλήσει τον υπέρογκο λογαριασμό της ΔΕΗ, ήρθε το νέο χτύπημα από τους διαρρήκτες. Εξίσου απογοητευμένοι δήλωσαν οι δύο νέοι άνθρωποι που ετoιμάζονταν να ανοίξουν το pet shop και τώρα θα επιβαρυνθούν με νέα έξοδα για την αποκατάσταση της ζημιάς, τη στιγμή που δεν έχουν ακόμα εισπράξει το πρώτο τους ευρώ. Όλα αυτά ενώ η αστυνομική παρουσία μειώνεται με την μετακίνηση αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες ή καθήκοντα στο Λεκανοπέδιο. Επίσης, παρά την προσπάθειά της η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ δεν μπορεί να καλύψει την μεγάλη σε έκταση περιοχή και η αποστολή της γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι πληροφορίες επιμένουν ότι δεν της επιτρέπεται να εισέλθει για ελέγχους στις περιοχές που θεωρούνται γκέτο, με αποτέλεσμα να έχουν εύκολο δρόμο διαφυγής οι δράστες κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών…
Εμείς θα εκφράσουμε την απορία πως γίνεται η  παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. να μειώνεται συνεχώς στην περιοχή , οι κάτοικοι να καλούν την ΕΛ.ΑΣ. και αυτή να δηλώνει ευθαρσώς ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί , εκτός βέβαια αν πρόκειται για τα γραφεία της τοπικής μας που όταν είμαστε ανοιχτά η έχουμε κάποια εκδήλωση η παρουσία της να είναι πολυπληθής με δύο και  ενίοτε τρία περιπολικά.

fylarxos.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια