ΓΥΦΤΟΙ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΜΕ 89 ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ...





Το τμήμα Ασφαλείας Άνω Λιοσίων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες, κλοπές από οικίες και καταστήματα, αρπαγές τσαντών, κλοπές και εμπρησμούς αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το πρωί συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Άνω Λιοσίων, δύο Έλληνες Ρομά , ηλικίας 17 ετών και 23 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει προ τριμήνου εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, κλοπές από οικίες και καταστήματα, αρπαγές τσαντών, κλοπές αυτοκινήτων και εμπρησμούς κλεμμένων αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και άλλα αντικείμενα. Τα κλοπιμαία τα διέθεταν στη συνέχεια σε άλλους ρομά στην περιοχή Νέας Ζωής Ασπροπύργου, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της σπείρας, όταν γίνονταν αντιληπτά, κατά τη διάρκεια των ληστειών και των κλοπών, δεν δίσταζαν να επιτίθενται με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε αστυνομικούς ή πολίτες.

Συγκεκριμένα :

Την 8-4-2013 στην περιοχή του Ασπρόπυργου πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον ημεδαπού ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, το οποίο είχαν αφαιρέσει, όταν έγιναν από αυτόν αντιληπτοί.
Την 24-4-2013 στην περιοχή του Ασπρόπυργου όταν εντοπίσθηκαν, μετά από κλοπή αυτοκινήτου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εμβόλισαν τις δύο υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο αστυνομικοί.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί, ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Άνω Λιόσια, Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Αχαρνές, Ελευσίνα):

Τέσσερις ληστείες σε κατοικίες.
Τρείς ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων.
Δύο ληστείες σε βάρος πεζών.
Μία απόπειρα ληστείας σε εταιρεία.
Τέσσερις αρπαγές τσαντών από πεζούς.
Δεκατρείς κλοπές από οικίες.
Δεκαπέντε κλοπές από καταστήματα.
Δύο απόπειρες κλοπών από καταστήματα.
Τριάντα οκτώ κλοπές αυτοκινήτων.
Μία απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου.
Έξι εμπρησμούς αυτοκινήτων που είχαν κλέψει.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών, κλοπών, διακεκριμένων φθορών, εμπρησμών, απόπειρας ανθρωποκτονιών και παράβαση του Ν. περί όπλων. Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
πηγή:http://www.stoxos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια