"Παραδοσιακά και τοπικά" και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Άνω Λιοσίων

skamantzouras kostas

Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   

Προβολή στο τοπικό στοιχείο, με ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία, επέλεξε να δώσει και φέτος στις καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της εορτής των πολιούχων των Άνω Λιοσίων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο δήμος Φυλής. Επιθυμία του προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού δήμου Φυλής Κώστα Σκαμαντζούρα ήταν, εκτός από τους πολιτιστικούς συλλόγους, να εμφανιστούν και να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες της περιοχής, προσδίδοντας ποιότητα και ουσία στο θεσμό...

Η στροφή σε επιλογές καλλιτεχνών που δεν αποτελούν «γνωστά ονόματα» αλλά μπορούν θαυμάσια να διασκεδάσουν και να ικανοποιήσουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται δεν αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, μόνο λύση «ανάγκης» λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά σταθερή πεποίθηση της διοίκησης του δήμου και του κ. Σκαμαντζούρα. «Η περιορισμένη, πλέον, οικονομική δυνατότητα αποτελεί ένα κίνητρο αλλά δεν είναι το μόνο. Μεγαλύτερη σημασία έχει να αναδειχθεί το τοπικό στοιχείο, οι τοπικοί καλλιτέχνες, άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, παιδιά, αδέλφια, φίλοι, γείτονες. Να χειροκροτήσουμε το ταλέντο τους. Και είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια» τονίζει.
Στο πλαίσιο αυτό, επιλέχθηκαν καλλιτέχνες από το δήμο Φυλής και την γύρω περιοχή, νέοι αλλά πολλά υποσχόμενοι, όπως οι Χρήστος Λούφης και Νίκος Μοσχόπουλος (Κυριακή 19 Μαίου) καθώς και ο Δημήτρης Γιώτης που υπόσχεται λαική βραδιά με εκπλήξεις ανήμερα της εορτής. Παραμονή (Δευτέρα 20 Μαίου) το λαικό και παραδοσιακό μέρος της βραδιάς θα κρατήσει το συγκρότημα του Θανάση Ευταξία.
Παράλληλα, ανήμερα το βράδυ της Τρίτης 21 Μαίου, ημέρα αφιερωμένη στον αρβανίτικο πολιτισμό, στην πλατεία Μητροπόλεως Άνω Λιοσίων (μικρή πλατεία) θα εμφανιστεί η κορυφαία παραδοσιακή τραγουδίστρια Σοφία Κολλητήρη. Να σημειωθεί ότι η επιλογή της πλατείας Μητροπόλεως έγινε προς τιμήν της εορτής του Ι.Ν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τα 1700 χρόνια θρησκευτικής ελευθερίας.
Το μεγαλύτερο βάρος, πάντως, καλούνται να σηκώσουν και φέτος οι δραστήριοι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Φυλής (Αιγαιοπελαγίτες, Κρήτες, Ηπειρώτες, Πόντοι, Αρβανίτες, Θεσσαλοί, Αρκάδες, Μακεδόνες-Θράκες) με τα χορευτικά τους συγκροτήματα και την πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη τους.
Δυναμική σκηνική παρουσία αναμένεται και από το χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ, το οποίο θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Άκη Πάνου καθώς και αφιέρωμα στον κορυφαίο ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου, την προσφορά του οποίου θα τιμήσει ο δήμος Φυλής.
Την ίδια ώρα, πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις με ρυθμική και ενόργανη γυμναστική, ομάδες χορού, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις ζωγραφικής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια