Ανακοίνωση Ε.Β.Ε Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου για την κυριακάτικη αργία


Ένωση Ε.Β.Ε Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου                                                                28/05/2013
Το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια από την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία. Ουσιαστικά εκτελούν τις εντολές των μεγάλων καταστημάτων, των MALL, των JUMBO, των μεγάλων αλυσίδων Super Market, των μεγάλων ομίλων και επιχειρήσεων.
Η μεθόδευση για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κάθε φορά έρχεται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά στην περιοχή μας, παλιότερα έγιναν προσπάθειες με το πρόσχημα οτι τα Άνω Λιόσια είναι τουριστική περιοχή. Σήμερα έρχεται με το πρόσχημα του χρόνου των εργαζομένων για ψώνια.
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρήματα να ψωνίσουν πια, γιατί τους τα κόψατε, γιατί τους πετάξατε
στην ανεργία, γιατί με νόμο παίρνουν πια, κάτω από 500 ευρώ μισθό, γιατί και τα λίγα που παίρνουν πρέπει να τα ξοδέψουν για τα χαράτσια που τους έχετε επιβάλει.
Μας λένε, οτι αν ανοίξουμε Κυριακή, οι καταναλωτές θα φύγουν από τα πολυκαταστήματα και θα έρθουν σε εμάς. Είναι ψέμματα. Για τα μικρά μαγαζιά θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα λειτουργικά έξοδα, θα είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει να αντέξει και να μην βάλει λουκέτο ένα μικρομάγαζο.
Ειδικά η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας συντελεί στην αποδόμηση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Ιδιαίτερα πλήττει τις εργαζόμενες γυναίκες που περιμένουν μια μέρα την εβδομάδα να φροντίσουν το σπίτι, να δουν τα παιδιά τους πριν ξεκινήσει ο μαραθώνιος της επόμενης εβδομάδας. Η μητρότητα άλλη μια φορά στο στόχαστρο.
Έχει μεγάλες ευθύνες η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) γιατί έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους το 1997 στην απελευθέρωση του ωραρίου που ανοίγει το δρόμο στην εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών.
Έχει μεγάλες ευθύνες η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ γιατί συμφωνεί με το άνοιγμα των καταστημάτων 4 ή 6 Κυριακές, ζητάει διάλογο από μηδενική βάση, με τη στάση της συνολικά διευκολύνει την κυβέρνηση.
Η Ένωση των ΕΒΕ ξεκαθαρίζει οτι θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Καλούμε στον αγώνα αυτό και τους εμποροϋπαλλήλους της περιοχής που και αυτοί πλήγονται από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
Απαιτούμε :
Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας

Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια