Φτάνει πια! - «Όργιο» παραβατικότητας στο Δήμο μας, με νέα «θύματα» αυτή τη φορά τα… φώτα στη Χασιά!



Κάθε μέρα που περνάει, κάθε εβδομάδα και μήνα που αφήνουμε πίσω μας, διαπιστώνουμε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο Δήμο μας, είναι ακόμα μεγαλύτερο από όσο νομίζουμε. Όσοι πιστεύετε πως «εχθρός» είναι συγκεκριμένες ομάδες παραβατικών, οι άνθρωποι που ελέω κοινωνικής εξαθλίωσης απομακρύνονται περεταίρω από τον κοινωνικό ιστό και οδηγούνται σε άνομες συμπεριφορές, καλύτερα θα είναι να αναθεωρήσετε, καθώς αυτοί που ουσιαστικά ευθύνονται για τη σημερινή εικόνα και ποιότητα της ζωής μας, όχι μόνο δεν βρίσκονται στο περιθώριο, αλλά αντιθέτως έχουν τη δυνατότητα να (καθ)ορίζουν το μέλλον μας.


Την Τρίτη που μας πέρασε, ακόμα ένα άσχημο περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει την αδιαφορία και να πιστοποιήσει εκ νέου την αδυναμία των διοικούντων για την εκπλήρωση των βασικών τους υποχρεώσεων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το απόγευμα (!) της Τρίτης ομάδα νεαρών (πιθανώς αθίγγανων) κατεβαίνοντας από την Χασιά αποφάσισε να καταστρέψει τα φώτα που βρίσκονται πλησίον του δρόμου, σκέψη που από ότι φάνηκε πάρθηκε και υλοποιήθηκε άμεσα χωρίς κανένα δισταγμό. Αποτέλεσμα; Απόλυτη καταστροφή του φωτισμού, που θεωρείται μια από τα πλέον όμορφες «πινελιές» στους (κάκιστους) δρόμους του Δήμου μας.

Αντίδραση από τη διοίκηση; Καμία. Κάποιοι βέβαια ενδεχομένως να ισχυριστούν πως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να υπάρχει συνεχής φύλαξη παντού σε Χασιά, Λιόσια και Ζεφύρι και θα συμφωνήσουμε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα!

Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή μας, στην οποία διαμένουν ομάδες ανθρώπων που δεν είναι εύκολο να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, η διοίκηση του Δήμου μας ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει συγκροτημένο και αξιόπιστο πλάνο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Και επειδή η καλύτερη αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών είναι η πρόληψη, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» θέτει τα εξής ερωτήματα:

- Ποιες οι κινήσεις της διοίκησης για την ουσιαστική πάταξη της εγκληματικότητας που «ανθίζει» στον τόπο μας;

- Τι γίνεται με την ανεξέλεγκτη δράση μερίδας Ρομά, που ελλείψει αστυνόμευσης ληστεύει, τρομοκρατεί και εκφοβίζει τους Δημότες; Με την ατιμωρησία να… βασιλεύει ποιος διστάζει να κλέψει, να καταστρέψει ή να κάνει ακόμα χειρότερα;

- Η δημοτική αστυνομία που βρίσκεται; Μήπως θα έπρεπε ο ρόλος της να αναβαθμιστεί, λόγω των γνωστών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας;

- Ποιο το πλάνο ένταξης των Ρομά στην κοινωνία; Μήπως κάποιοι βολεύονται από αυτή την κατάσταση και θέλουν να εμφανίζονται οι τσιγγάνοι ως το μεγάλο πρόβλημα; Μήπως και αυτοί οι άνθρωποι γίνονται εκτός από ΘΥΤΕΣ και ΘΥΜΑΤΑ, πληρώνοντας με τη σειρά τους τον ηθελημένο στραβισμό των υπεύθυνων;

Σήμερα είναι τα φώτα των δρόμων, αύριο μπορεί κάτι χειρότερο. Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες για ακόμη μια φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σε μια προσπάθεια αφύπνισης εκείνων που μοιάζουν να έχουν ξεχάσει την εντολή του λαού. Καταθέσαμε προτάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, για να εισπράξουμε αδιαφορία και παραδοχή αδυναμίας και ανικανότητας από τη διοίκηση.

Κάντε κάτι, μην αφήνετε τον κόσμο στο έλεος του Θεού. Το πρόβλημα είναι εδώ, ζει και γιγαντώνεται μαζί μας και μόνο με αποφασιστικές κινήσεις μπορεί να διορθωθεί.

Μην περιμένετε να θρηνήσουμε θύματα, γιατί τότε το ποτάμι δεν θα γυρίζει πίσω. 



Photostory από τους βανδαλισμούς:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια