Δελτίο τύπου σχετικά με την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Κερατέα για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

   

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Κερατέα εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με θέμα «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων». Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Λαυρεωτικής Αντώνης Μώρογλου. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ παρουσίασαν το πρόγραμμα του κόμματος για τα στερεά απόβλητα ο Νίκος Σακούτης και η Γεωργία Ασημακοπούλου (Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ).



Τοποθετήθηκαν επίσης οι τρείς βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Αλέξης Μητρόπουλος, Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας. Εκ μέρους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ανατολικής Αττικής τοποθετήθηκε ο συντονιστής της γραμματείας της Ν.Ε. Παναγιώτης Ροδάκης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ Λαυρεωτικής τοποθετήθηκε το μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κερατέας Σταύρος Καραγκούνης, ο οποίος σχολίασε την ξαφνική εμφάνιση στην Κερατέα βουλευτών της ΝΔ, που παρουσιάζονται σαν όψιμοι «σωτήρες» της πόλης. Τόνισε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση (2004-2009) δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει την Κερατέα. 

Χαιρέτησε ακόμη το μέλος της Κ.Ε. Πάνος Σκουρολιάκος.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τα στερεά απορρίμματα ακολούθησαν τοποθετήσεις του αντιδημάρχου κ. Ρόζη, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Λουκά και κ. Ιατρού. Παρών και ο κ. Ξεφτέρης.

Ακολούθησε  συζήτηση με παρατηρήσεις, σχόλια και τοποθετήσεις πάνω στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. 

Κανείς από όσους τοποθετήθηκαν δεν εξέφρασε την αντίθεσή του στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που έγινε σε γενικές γραμμές αποδεκτό από όλους και χαρακτηρίστηκε σαν μια πολύ καλή πρόταση και για την Κερατέα.

Έγινε ένας γόνιμος διάλογος και η συμμετοχή κόσμου διαφόρων κομματικών προελεύσεων δείχνει το ενδιαφέρον του λαού της Κερατέας για ένα θέμα που ακόμη και σήμερα ταλαιπωρεί τη Λαυρεωτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθεσή του στον περιφερειακό σχεδιασμό και παρουσίασε το δικό του σχέδιο για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Ο βουλευτής Νάσος Αθανασίου μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από καύση σύμμεικτων απορριμμάτων και εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση αυτά εργοστάσια, που σημαίνουν τον θάνατο της ανακύκλωσης.

Ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας ανέδειξε τις γενικές πτυχές του προβλήματος και εξέφρασε την πάγια υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στον αγώνα της Κερατέας. Επίσης εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην φορολόγηση των αγροτεμαχίων, κάτι που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση μεγάλου μέρους του κόσμου της Λαυρεωτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με πρωτοβουλίες που έχει πάρει και που θα πάρει, παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα και θα ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης. Παράλληλα με παρεμβάσεις και στην βουλή, και στην περιφέρεια, αλλά και στους δήμους θα εκφράζουμε και την αντίθεσή μας στον περιφερειακό σχεδιασμό αλλά και θα παρουσιάζουμε τις δικές μας προτάσεις. Προτάσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και όχι των μεγαλοεργολάβων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελεί σταθερό σύμμαχο του λαού της Κερατέας.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΧΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΥΣΗΣ.


Το γραφείο τύπου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια