Μπόχα και δυσωδία! – Δυστυχώς… δεν είναι μόνο τα σκουπίδια που «βρωμάνε» στη Φυλή!



Στην Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης, των κακουχιών και της κοινωνικής αποσταθεροποίησης, θα περιμέναμε πως οι εντός συνόρων πολιτικές δυνάμεις και οι άνθρωποι που έχουν επωμιστεί στους ώμους τους το βάρος της αναδόμησης της χώρας θα είχαν τη διάθεση και το σθένος να αντιμετωπίσουν στα ίσια τα κακώς κείμενα και θα κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια τα επιλύσουν τα σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον λαό.

Όμως διαψευστήκαμε, αντικρίσαμε για ακόμη μια φορά την ωμή πραγματικότητα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με τίποτα από τα παραπάνω. Και ειδικά για εμάς, τους κατοίκους του Δήμου Φυλής η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε κάποιους που, δίχως ίχνος σεβασμού, παίζουν με τις ζωές μας και μετονομάζουν τον ουσιαστικό επερχόμενο θάνατο της περιοχής μας, σε… νίκη κόντρα στα συμφέροντα!

 Όταν όμως αυτά τα συμφέροντα πλήττουν άμεσα το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, όταν η μυρωδιά των σκουπιδιών δυναστεύει τα βράδια μας και μας «φυλακίζει» σπίτια μας, την ώρα που κάποιοι άλλοι θριαμβολογούν για τις «νίκες» τους, τότε το ποτήρι ξεχειλίζει.

«Μουδιάσαμε» στο άκουσμα των λεγομένων του κ. Σγουρού μετά την απόφαση του ΣΤΕ (που απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης των Δήμων Φυλής και Μαραθώνα που αντιδρούσαν στην κατασκευή των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ). Με το ζόρι
κάποιοι θέλουν να μας κάνουν από θύματα… θύτες, αλλά το άσπρο δεν γίνεται μαύρο, όσους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς κι αν θέσουν σε εφαρμογή.

Αηδιάσαμε όταν ακούσαμε να γίνεται λόγος για «Κασσάνδρες» που απλά αντιδρούν στη δημιουργία… κάτι νέου. Ναι, «Κασσάνδρες»! Τέτοιες είναι βάσει των λεγομένων του κυρίου Σγουρού οι άνθρωποι που αγωνιούν για το μέλλον τους και αντιδρούν στην πλήρη υποθήκευσή του από τους γνωστούς-άγνωστους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Απηυδήσαμε όταν ακούσαμε για «προσχηματικά επιχειρήματα». Ναι είναι ο ίδιος που πριν από λίγους μήνες είχε κάνει λόγο για «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους». Επειδή κάποιοι, κάποτε (ίσως όχι και τόσο μακριά χρονικά…), αποφάσισαν να «δουλέψουν» με τα σκουπίδια και να δημιουργήσουν πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους (σε μια μικρογραφία ολόκληρου του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα ας μην το ξεχνάμε) πρέπει εμείς τώρα να συνεχίζουμε να υφιστάμεθα τη διάλυση της ζωής μας.

Εξοργιστήκαμε, όταν ακούσαμε για τη… μάχη που δίνουν για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Αττικής! Ποιοι; Αυτοί που εδώ και χρόνια δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που οι ίδιοι υποτίθεται ότι προστατεύουν;

«Παγώσαμε» όταν ακούσαμε να λένε για «κερδισμένες μάχες» και «πολέμους» και αναρωτηθήκαμε: Ποιοι είναι οι αντίπαλοι; Ο λαός που 50 χρόνια τώρα πεθαίνει από τις αρρώστιες που μοιράζονται από τη χωματερή;

Αγανακτήσαμε όταν ακούσαμε να προτάσσεται η διαφάνεια και η νομιμότητα. Όλα μονόπλευρα και διανθισμένα με τους απαραίτητους λαϊκίστικους τόνους! Για ποια νομιμότητα μιλάτε; Δεν γνωρίζετε ότι μετά από μισό αιώνα η νομιμότητα, η διαφάνεια και πάνω από όλα η ανάγκη για σεβασμό στο περιβάλλον προστάζουν άμεση απομάκρυνση του ΧΥΤΑ από το Δήμο Φυλής και όχι δικαστικές «νίκες» που βάζουν «ταφόπλακα» στην κορεσμένη από το σκουπίδι γη μας;;

Όχι όμως, ο «πόλεμος» δεν έχει χαθεί ούτε για εμάς και θα το φωνάζουμε μέχρι τέλους. Μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και με μια φωνή να αναγκάσουμε όλους αυτούς να δουν την πραγματικότητα όπως έχει.

Δεν θέλουμε ούτε μισό σκουπίδι, ούτε ένα νέο εργοστάσιο καύσης, απαιτούμε μετά από μισό αιώνα η χωματερή σε Λιόσια και Φυλή να λάβει τέλος και στη θέση της να φυτευτούν δέντρα!  Και να είστε σίγουροι ότι θα το καταφέρουμε.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» εδώ και καιρό «φωνάζει»: Τόσο ο επικεφαλής Σάββας Σάββας αλλά και όλα τα μέλη της παράταξης έχουν επισημάνει τους κινδύνους για τον τόπο μας, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συλλογική: Πρέπει όλοι μας να συμπορευθούμε και να προσπαθήσουμε να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο δημότη, καταδεικνύοντας το μεγάλο έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας. Δεν είναι εύκολη αποστολή και αυτό το γνωρίζουμε, καθώς τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος πολλές φορές αποτελούν εμπόδιο για την απαραίτητη συστράτευση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Δήμου Φυλής αποδεικνύει συνεχώς την αδυναμία της. Παραμένει θεατής των γεγονότων, πλήρως αποσβολωμένη και πολλές φορές με κυνικές παραδοχές ανικανότητας.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τους λάθος χειρισμούς της διοίκησης Μπουραΐμη στο θέμα της χωματερής, όμως το αποτέλεσμα μένει ίδιο. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε πως ηθελημένα οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις ζωές μας αδιαφορούν εγκληματικά, όμως πολλοί είναι αυτοί που πλέον έχουν αρχίσει και πιστεύουν κάτι τέτοιο, πράγμα λογικό αν αναλογιστούμε πως οι απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου και την οριστική απομάκρυνση της χωματερής και των καταστροφικών εργοστασίων καύσης, σε καμία περίπτωση δεν έχουν γίνει.

Παρά την αδυναμία της διοίκησης Μπουραΐμη όμως, εμείς δεν θα το βάλλουμε κάτω. Όλοι οι ενεργοί δημότες της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχοντας συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμένη στρατηγική, δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερνικήσουμε τη διοικητική ανυπαρξία και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, διεκδικώντας μέχρι τέλους το αύριο που μας αξίζει. Χωρίς τα σκουπίδια της χωματερής, χωρίς τα καρκινογόνα εργοστάσια καύσης. Αφού δεν μπορεί κανείς άλλος, θα είμαστε εμείς που θα βγούμε, σύντομα, μπροστά με κινήσεις που θα αναγκάσουν ακόμα και τους φαινομενικά ανίκητους να μαγκωθούν. Η μάχη κόντρα στον σύγχρονο Γολιάθ δεν είναι εύκολη, αλλά αν είναι να πέσουμε, τουλάχιστον να το κάνουμε με το κεφάλι ψηλά και όχι «κρυμμένοι» πίσω από «ωμές» παραδοχές ανικανότητας…

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Δήμος Φυλής
    Επιστολή που εστάλη από τον Δήμαρχο της Φυλής κ. Δημήτριο Μπουραΐμη, η οποία απευθύνεται στον Πρωθυπουργό της Κυβερνήσεως, κ. Γ. Παπανδρέου.


    Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας Φυλή, 31 Μαρτίου 2011
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Σε επιστολή που εστάλη από τον Δήμαρχο Φυλής, κ. Δημήτριο Μπουραΐμη και η οποία απευθύνεται στον Πρωθυπουργό της Κυβερνήσεως κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρονται τα εξής:

    «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
    Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική αποτελεί ένα ζήτημα που εκτός της προφανούς σημασίας της για 5.000.000 κατοίκους της, έχει λάβει πλέον κρίσιμες διαστάσεις για τον συνολικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την χώρα.... Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν η Κυβέρνηση επιθυμεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό της διαχειρίσεως των απορριμμάτων από την υλοποίηση των ακόλουθων σημείων:
    1. Άμεση εκτέλεση όλων των έργων που προβλέπονται για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Πλην της δημιουργίας των Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχειρίσεως Αποβλήτων θα πρέπει να υλοποιηθούν τάχιστα όλοι οι Σταθμοί Μεταφορτώσεως και η ανακύκλωση στην πηγή.
    2. Μελέτη και υλοποίηση σειράς έργων στην περιοχή του νέου Δήμου της Φυλής ώστε να αμβλυνθούν ή και να εξαφανισθούν οι συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους από την λειτουργία του ΧΥΤΑ.
    3. Λήψη μέτρων για την αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων αλλά και μέτρων ασφαλείας ώστε να μην υπάρχουν απώλειες ζωών όπως η πρόσφατη ενός ρακοσυλλέκτη στον ΧΥΤΑ της Φυλής.
    4. Θεσμοθέτηση ενός πλαισίου ώστε ο Δήμος της Φυλής (όπως και κάθε αντίστοιχος δήμος) να έχει εταιρική συμμετοχή και εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας. Μόνο έτσι θα διασφαλισθεί η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και θα καταδειχθεί, εμπράκτως, ότι η Κυβέρνησή σας σε αντίθεση με άλλες Κυβερνήσεις, θέλουν τον Δήμο της Φυλής να συμμετέχει όχι μόνο στο κόστος αλλά και στα οφέλη.
    5. Έγκαιρος σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων όταν κλείσει ο ΧΥΤΑ της Φυλής ώστε να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον.
    Στην Δυτική Αττική κάναμε το χρέος μας επί έτη πολλά και πληρώσαμε και πληρώνουμε το κόστος. Εάν σήμερα η κυβέρνηση δεν κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και των αρχών που σας εκθέσαμε, τότε η ανοχή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του νέου Δήμου της Φυλής θα ανήκει στο παρελθόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, η πρότασή μας συμπυκνώνεται σε μια πράξη: «Δώστε ένα ζωντανό παράδειγμα για να σταματήσει να φοβάται η Ελλάδα τους ΧΥΤΥ και να προτιμά να θάβει το πρόβλημα σε ανεξέλεγκτες χωματερές».
    Ο Δήμαρχος της Φυλής
    Δημήτριος Μπουραΐμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΒΒΑ ΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!!!!! ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΕΙΣ ΑΒΓΑ. ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΕΧΕΙΣ Η' ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 2010 ΠΟΥ ΠΑΤΩΣΕΣ!!!! ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ (ΒΛ. ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΗΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ... ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ, ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι λέτε ρε παιδιά... πω πω τι μπορεί να μαθει κανείς σε μια ιστοσελίδα... για την "επιστολή" μπουραΐμη τι να πει κανεις, ανάξια λόγου από τη στιγμή που ο εν λόγω κύριος έχει βάλει κατά το παρελθόν "φαρδιά-πλατιά" την υπογραφή του για να πνιγούμε στο σκουπίδι. για τους τύπους πάντως καλά κάνει και κοροϊδευει με τέτοιες επιστολές και από ουσία μηδέν γιατί αν ήθελε πραγματικά θα έκλεινε σχολεία και μαγαζιά για μια ημέρα για να πάμε χιλιάδες στη διαμαρτυρία στον έσδνα. όσο για τις προτάσεις που λέει ο από πάνω, καλό θα ήταν να περιμένουμε να δούμε την αντιπολίτευση, γιατί η διοίκηση είναι... για κλωτσιές. τώρα αν εσύ εχεις πρόβλημα με τον σάββα (δεν τον γνωρίζω προσωπικά) ή με τον καθένα που δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να διοικήσει είσαι... καλό σκυλάκι κ συ. έτσι να αποθεώνουμε αυτούς που τα έχουν πάρει και μας γαμάνε τόσα χρόνια και να τα βάζουμε με την... αντιπολίτευση.. Α ρε κλωτσιές που θέλετε λέω εγω.....

    Γιώργος Μανωλάς, άνω λιόσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΨΑΧΝΕΣΤΕ;ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΗΝΕΣ.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΕΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΛΙΟΣΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ.ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ,ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καποιοι μεσα απτην ανωνυμια τουσ δεν τολμουν να μιλησουν για την ταμπακερα , βλεπε το παιδι με το μουστακι απτην χασια. ο σωτηρασ καλοφαγας δημαρχος που φιγουραρει σε ολεσ τησ λιστεσ του μαζι τα φαγαμε εχει πει ναι σε ολααααααααα..... ξυπνατε ρεεεεεεεεεε,,,,, το μαγαζακι του δημαρχου , ταιζει πολλουσ ανωνυνουσ , πληρωνει νοικια, διοριζει συζυγους, πιανει κωλουσ, ταιζει τα κοριτσια των συμβουλων του , βλεπε παλακιδεσ, αυτα δεν σασ νοιαζουν?


    ΜΑΙΡΗ ΗΛ. ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή