Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Παναγιώτη Νίκα,



Πρόσφατα ενημερώθηκα από το Ελληνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κοινωνικών Οργανώσεων 
« Φίλοι της Φύσης» με δελτίο τύπου, Θα το βρείτε εδώ   ,  για την μεταφορά των απορριμμάτων από την Καλαμάτα σε «ΑΓΝΩΣΤΗ» περιοχή !!

Καταρχήν για να μη τρέξω και βγάλω γρήγορα συμπεράσματα και σας αδικήσω, μπορείτε να τοποθετηθείτε και να μας πείτε  πως έχουν τα πράγματα ???  Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα  δεν έχω παρά να μη δώσω περαιτέρω συνέχεια στο θέμα . Αν όμως είναι έτσι τα πράγματα δεν έχω
παρά να σας  θέσω το προβληματισμό μου, και εσείς από την πλευρά σας δεν  θα πρέπει να μας δώσετε κάποιες εξηγήσεις  ?????

Σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό δίκτυο Φίλοι της Φύσης και το δελτίο τύπου,  ο Δήμος
Καλαμάτας τον οποίο υπηρετείτε φαίνεται ότι έχει υπογράψει νέα σύμβαση με εταιρία μεταφοράς στην οποία δεν αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ο τόπος διάθεσης των μεταφερόμενων
απορριμμάτων. ( Είναι πράγματι έτσι ??? )



Ξαφνικά τα απορρίμματα εκεί που ήταν αφημένα θέλησαν να αποκτήσουν την «ανεξαρτησία»  τους και έβγαλαν φτερά και «πέταξαν» σε άγνωστη κατεύθυνση???  Ταξίδεψαν όλα μαζί  προς Βορρά ή Νότο ή Ανατολή ή Δύση?????  Ή άλλα προς Βορρά και άλλα προς  Δύση ??? ( ή άλλα προς Χίο τράβηξαν και άλλα προς Μυτιλήνη???-  Μητσιάς-  )  Μήπως θα πρέπει να
ζητήσουμε τη βοήθεια της κ. Νικολούδη και να τα αναζητήσουμε ?? Ίσως σε τετράποδα που έχουν εκπαιδευτεί για αυτό το σκοπό ???  Υποθέσεις κάνω !! Δεν ξέρω !!!!!

Σας ενημερώνω ότι στο ΧΥΤΑ Φυλής, ο μεγαλύτερος  ΧΥΤΑ της Ευρώπης, καταλήγουν καθημερινά απορρίμματα από όλη την Ελλάδα !! Ο ΕΣΔΝΑ δηλώνει πλήρη άγνοια και είναι διευθετημένος να ψάξει  το θέμα και να δει τι συμβαίνει !! Οι Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες επαγρυπνούν, μάτι δεν κλείνουν, και οι άνθρωποι στη Φυλή πεθαίνουν από  ΚΑΡΚΙΝΟ.  Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα  !!

Σας τα γράφω αυτά  σαν κάτοικος Μαραθώνα που σε λίγους μήνες όταν θα λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Μαραθώνα θα κάνουν παρέλαση όλα τα απορριμματοφόρα από όλη την Ελλάδα!! Ένα φαραωνικό έργο που σχεδιάστηκε «υποτίθεται» για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και αυτό είναι 5-6 φορές υπερ-διαστασιολογημένο.

 Τελικά κύριε Δήμαρχε της Καλαμάτας μπορείτε να μας πείτε πως έχουν τα
πράγματα ??



Έχετε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της ανακύκλωσης και καταλήξατε ότι
τα απορρίμματα πρέπει να «μεταναστεύουν» προς «άγνωστη κατεύθυνση»
?????

Ο Δήμος Καλαμάτας τι έχει να επιδείξει και ποια τα αποτελέσματα με τηνανακύκλωση ??
 Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανακύκλωση στην Καλαμάτα ??

Φαντάζομαι και θέλω να πιστεύω ότι έχετε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σας την πρόληψη, προφύλαξη, επιμόρφωση αλλά και ενθάρρυνσης  τηςκοινωνικής συμμετοχής για τα απορρίμματα σαν Δήμος ?? 
‘Έτσι δεν είναι??

Τελικά Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε της Καλαμάτας ,

Κύριε Νίκα,

Αν αληθεύουν όλα  αυτά που διαβάζουμε, ποια άγνωστη κατεύθυνση «τράβηξαν» τα απορρίμματα και θάφτηκαν ??? Εκτός και αν πήγαν να «γεννήσουν» και θα
 επαναπατριστούν  !!!!







Με Εκτίμηση



Κυριάκος Γκίκας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια