Κοινή πρόταση δήμου Φυλής - κοινωνικών φορέων για την συγκοινωνία


Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   

Καρπούς, σε μια δύσκολη περίοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση, απέφερε η συνεργασία του δήμου Φυλής με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς για την βελτίωση της συγκοινωνίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής. Σε μια, συμβολικής αλλά και ουσιαστικής σημασίας κίνηση, ο δήμαρχος Φυλής πήρε πρόσφατα μαζί του, σε προγραμματισμένη συνάντηση με την ηγεσία του ΟΑΣΑ, προέδρους συλλόγων, για να θέσουν τις προτάσεις τους. Το αποτέλεσμα
ήταν ιδιαίτερα θετικό, καθώς από τον Οκτώβριο, οι κάτοικοι όλων των περιοχών θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται καλύτερα και συχνότερα ενώ το επιπλέον κόστος αυτής της λειτουργίας αναλαμβάνει ο δήμος.
Δήμος Φυλής και κοινωνικοί φορείς συνεργάστηκαν θετικά, προκειμένου να απευθύνουν συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες και λειτουργικές προτάσεις στον ΟΑΣΑ για τη βελτίωση της συγκοινωνίας στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό πρότειναν:
Για την γραμμή Β12: Αύξηση των δρομολογίων τις ώρες αιχμής (5-9π.μ και 3-6 μ.μ), τέρμα στην πλατεία Κάνιγγος ή την Ακαδημίας, είσοδος όχι από 25ης Μαρτίου αλλά από Μόρνου για την εξυπηρέτηση της περιοχής του Αγίου Ιωάννη και επαναδραστηριοποίηση των τριών στάσεων μέχρι το παλιό τέρμα στο Πανόραμα.
Για την γραμμή 723 (Φυλής): Αύξηση των δρομολογίων σε συγκεκριμένες ώρες.
Για την γραμμή 711 (Ζωφριά): Αύξηση των δρομολογίων όλες τις ώρες της ημέρας και εξεύρεση τρόπου, ώστε να υπάρχει σταθερή χρονική διέλευση από την πλατεία Αττικής.
Για την γραμμή 735 (Ζεφύρι): να γίνει κυκλική (προαστιακός-Ζεφύρι-πλατεία Αττικής) και να λειτουργεί κανονικά με συνεχόμενα δρομολόγια μέχρι τις 12 το βράδυ.
Για τις γραμμές 749 και 709: να συνεχίζουν μέχρι τον προαστιακό και ανά 30 λεπτά με στάση στον κορμό.
Για την γραμμή 746: Να κάνει αναστροφή στον προαστιακό-Άγιος Νικόλαος-ΒΙΟΠΑ και να φτιάξει στο νεκροταφείο.
Οι διαβεβαιώσεις που πήραν ήταν ότι ο ΟΑΣΑ θα αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους και το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες επαφές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια