Είναι επιεικώς απαράδεκτο αυτό το «γαϊτανάκι» που παίζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Γράφει ο Αντώνης Κουρσ@ρος

«Αποδεικνύεται καθημερινά ότι, αυτή η χώρα που ζούμε είναι η βασίλισσα της διαφθοράς, της λαμογιάς, της ρεμούλας και εκπέμπει ένα διακριτικό άρωμα βόθρου».
Απίστευτα στοιχεία διαφθοράς,
κακοδιαχείρησης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος έρχονται συχνά στην επιφάνεια και παρά το ότι έχουν χαθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όλοι οι συγκυβερνώντες σφυρίζουν αδιάφορα και αρκετοί εξ αυτών διαμείνουν ότι τα πρωτεία της διαφθοράς τα κρατά η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το λένε με ελαφρά την καρδία, γιατί οι Δήμοι είναι τα εύκολα θύματα λόγο τις ασυνεννοησίας και της διαφορετικότητας που υπάρχει μεταξύ τους.

Με απίστευτο θράσος οι σύγχρονοι «πολιτικοί δήμιοι» της κεντρικής εξουσίας στο όνομα της Τρόικας, στήνουν στον τοίχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους  εργαζόμενους και ολόκληρες τις
τοπικές κοινωνίες, με σκληρά μέτρα που προωθούνται με περικοπές σε μισθούς και απολύσεις, που έχουν σαν συνέπεια να κάνουν τις υπηρεσίες των Δήμων μη λειτουργικές και στο τέλος οι Δήμοι να πάψουν να είναι βιώσιμοι και με αυτή την εξέλιξη δυστυχώς να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη καταστροφή στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό τους.

Αυτό φαίνεται και με μια πρώτη ματιά, από την δραματική μείωση που εμφανίζουν τα έσοδα των δήμων της χώρας, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ)  σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ μειωμένα και ας έχουν φορτωθεί τη λειτουργία των σχολείων, κοινωνικά έργα, συντήρηση των ήδη υπαρχόντων δομών, τα αυξημένα κονδύλια που πρέπει να δώσουν φέτος οι Δήμοι για τον φορέα διαχείρισης απορριμμάτων (πρώην ΕΣΔΚΝΑ) και (η πλάκα είναι ότι η ποσότητα των παραγόμενων σκουπιδιών στις  πόλεις  έχει μειωθεί λόγω της κρίσης) και  ένα σωρό άλλες αρμοδιότητες, που μόνο πονοκέφαλο σου φέρνει άμα τα διαβάσεις.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Καλλικρατικός Δήμος Φυλής που προσπαθούν να τον στραγγαλίσουν οικονομικά, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής και αυτό γιατί ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραϊμης μπορεί και κρατά καλά τις ισορροπίες για την ώρα. Αλλά ως πότε θα μπορέσει να αντέξει και αυτός; Έχει καταντήσει ζητιάνος για αυτά που δικαιούται και που πρέπει να του δώσουν! Και δεν είναι μόνο ο Δήμος Φυλής, ( απλά είναι το ποίο κοντινό παράδειγμα ) όλοι λίγο πολύ τα ίδια περνάνε.

Κλείνοντας  να πούμε ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο αυτό το «γαϊτανάκι» που παίζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα λάθη δεκαετιών της κεντρικής εξουσίας και των διαφόρων αποχρώσεων εθνοπατέρων που πέρασαν από αυτό τον τόπο, να τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι πολίτες και οι Δήμοι, που το ζητούμενο και το μεγάλο στοίχημα σε αυτή την περίπτωση, είναι να μην «τσιμπήσουν» και πέσουν οι δημοτικοί άρχοντες  στην παγίδα της «σαλαμοποίησης» που κάποιοι επιδιώκουν να τους βάλλουν, με το να στρέψουν δηλαδή την μία κοινωνική ομάδα, εναντίον της άλλης.


Read more: http://www.pitsounicity.gr/2012-03-28-18-54-18/23308--lr-.html#ixzz2cQjloQvs

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ΄ ΤΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ, ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ 65 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 40.300.000 € ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ΄ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΙ΄ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΩΣ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ)ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ-ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ-ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΛΗ) ΚΑΙ ΟΙ 758 ΕΩΣ 1000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ 40.300.000 € ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΟΜΗΡΟΥΣ 47.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΔΕΟΝΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή