ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                                ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ: 12/09/2013
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ                                      ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1215
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Κου ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ


ΘΕΜΑ: ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕ.Π.Α

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεχόμαστε πολλές διαμαρτυρίες οικονομικά αδυνάτων και ανασφάλιστων πολιτών με αναπηρία που αδυνατούν να πληρώσουν τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕ.Π.Α με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να χάνουν τα δικαιώματά τους.  Εκτός από τα 46,17 ευρώ που καταθέτουν για τη εξέτασή τους στα ΚΕ.Π.Α υπάρχουν περιπτώσεις που η απόφαση της επιτροπής δεν ικανοποιεί τον δικαιούχο και για να ασκήσει προσφυγή στην αρμόδια υπηρεσία του ΚΕ.Π.Α  ξαναπληρώνει 46,17 ευρώ.
Κύριε υπουργέ, το συγκεκριμένο ποσό είναι πολύ υψηλό για έναν ανάπηρο και ανασφάλιστο
συμπολίτη μας που δεν μπορεί να εργαστεί και κατά συνέπεια μη μπορώντας να το αντιμετωπίσει χάνει τα δικαιώματά του.  
Ζητάμε λοιπόν από σας γνωρίζοντας την ευαισθησία σας μια νέα νομοθετική ρύθμιση με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων ούτως ώστε να εξαιρεθούν του παραβόλου οι ανάπηροι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν εκτός από την αναπηρία και σοβαρά και οικονομικά προβλήματα.
Επίσης, θα ήταν χαρά μας αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες του υπουργείου για να ανακαλύψουμε τους πραγματικά δικαιούχους που δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους γιατί το τελευταίο διάστημα ακούμε μόνο για τους ψευτοαναπήρους και για διάφορες παραβατικότητες εις βάρος του δημοσίου. Καλό θα ήταν λοιπόν να ασχοληθούμε περισσότερο με τα ευεργετήματα των πραγματικά δικαιούχων αλλά και με τον τρόπο που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε αυτά χωρίς οικονομικές συναλλαγές τουλάχιστον από τις κρατικές υπηρεσίες.
Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις είμαστε πάντα στη διάθεσή σας. 












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια