Τους… πρόλαβαν οι εξελίξεις! - Από "σπόντα" αποφεύχθηκε νέα... γκάφα της διοίκησης!



Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που «φωνάζαμε» για τις άστοχες σκέψεις παραχώρησης του δικτύου ύδρευσης. Σκέψεις τις οποίες έκανε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Μπουραΐμης, σε μια προσπάθεια να «σβήσει» τα (άνω των 35 εκατ. ευρώ) χρέη του Δήμου, επιδιώκοντας να «ξεπουλήσει» το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε -ευτυχώς- και προσφάτως προέκυψε η απόφαση να χαριστούν τα χρέη των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ. Βέβαια, αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, το βάρος θα πέσει και πάλι στους φορολογούμενους, αφού τα μέτρα των τροϊκανών εν προκειμένω μπορεί να «ξεπλένουν» τις αμαρτίες της αυτοδιοίκησης, όμως επί της ουσίας αποτελούν συνέχεια της εξοντωτικής μνημονιακής πολιτικής που έχει «γονατίσει» την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αφού τα χρέη (που ξεπερνούν τα 220 εκατ. ευρώ) απλά θα μετακυλιστούν στις πιστώσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών!

Σε κάθε περίπτωση, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» μέσω του επικεφαλής Σάββα Σάββα, αλλά και της Φωτεινή Γιαννοπούλου και του Βαγγέλη Βάθη, είχε ασκήσει ιδιαίτερη πίεση, καταθέτοντας μεταξύ άλλων προ ημερησίας διάταξης σχετικές ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο η διοίκηση να οδηγηθεί σε ακόμη ένα σοβαρό ολίσθημα, το οποίο θα «κόλλαγε» σε αυτά που τόσα χρόνια γίνονταν στην περιοχή μας: Όργιο κακοδιαχείρισης, προκλητική αδιαφορία και ανευθυνότητα των πρώην και νυν διοικήσεων, είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμος Φυλής να κρατά μια θλιβερή πρωτιά, αφού σε σύνολο 62 Δήμων σε ολόκληρη τη χώρα, χρωστάμε τα περισσότερα από όλους στην ΕΥΔΑΠ, με οφειλές που «αγγίζουν» τα 27,8 εκατ. ευρώ!

Μια κατάσταση τραγική, αλλά πλήρως ενδεικτική της σημερινής πραγματικότητας στο Δήμο Φυλής. Μια κατάσταση που δεν περιλαμβάνει μόνο υπέρογκα έξοδα -απόρροια της αλόγιστης σπατάλης- αλλά επιβαρύνεται από πλήρη αδυναμία εκπλήρωσης των βασικών υποχρεώσεων του Δήμου (πληρωμές εργαζομένων) και ολοκληρώνεται με την εγκληματική αδιαφορία σε ζητήματα μείζονος σημασίας για τον τόπο (χωματερή, παραβατικότητα).

Πλέον το ποτάμι για τη διοίκηση Μπουραΐμη δεν γυρίζει πίσω, η αγανάκτηση του κόσμου για την αποτυχημένη πρώτη εμπειρία στην μετά-Καλλικράτη εποχή είναι διάχυτη και η απερχόμενη διοίκηση μοιάζει πιο αδύναμη από ποτέ, έχοντας αποτύχει στην πράξη να εφαρμόσει αυτά που… κάποτε έταζε.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. ΕΜΠΡΟΣ κ. ΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΝΕΟ ( ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ) ! ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΧΡΕΗ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ - ΜΑΛΛΟΝ - ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ, OYTE ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΜΕ ΣΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τουλάχιστον μια ελπίδα την έχουμε ρε μαγκα... σας είδαμε, σας χορτάσαμε τελειώσατε, ας δοκιμάσει κ κανας άλλος! άντε λαμόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΙΜΟΝΟ ! ΑΠΟ ΕΛΠΙΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ !! ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ " ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ", ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΌ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ...ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ, ΥΣΤΕΡΑ...ΜΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΣΤΕΡΑ ( ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ΟΧΙ σε όλα το λες εσυ...κάποιοι έχουν πρόγραμμα και θεσεις φίλε μου, σε αντίθεση με τους δικούς σου που εδώ και καιρό ψάχνουν σωσίβιο για να μην πνιγούν...τη μία παίζουν κρυφτό, την άλλη κυνηγητό...θα ερθει η ωρα τους όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ...ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ & ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΑ ? ΕΓΩ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑΪΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΤΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Ο κ. ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπομονή παιδιά, όλα θα φανούν σύντομα. ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε κανέναν. Βέβαια, αυτοί που έχουν ασκήσει διοίκηση μπορούν να γίνουν αντικείμενο κριτικής, αυτό είναι σίγουρο. κριτική στην αντιπολίτευση όμως, την ώρα που ο τόπος μας "καίγεται" ακούγεται κάπως παράξενο... υπομονή και θα δούμε ποιος έχει πλάνο και πρόγραμμα και ποιος όχι....μην τρελένεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πότε θα το δούμε άνθρωπε ? Κατόπιν εορτής ? Ή μήπως είσαι από αυτούς που συμφωνούν με το "πάμε και βλέπουμε" και βλέπουμε και μετά κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aν έχετε χρόνο ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα του Μπουραϊμη προεκλογικά..Μια χαρά ΔΕΝ εφάρμοσε τίποτα από όσα έλεγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το έργο του Μπουραϊμη είναι μηδέν. Χωρίς όμως απαραιτήτως να φταίει αφού βρήκε ένα Δήμο ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟ. Δεν είχε περιθώρια να κάνει έργο. Αυτό βέβαια δε τον δικαιολογεί αφού τα ήξερε αυτά στις προεκλογικές του υποσχέσεις... Οπότε αφού δε μπορούσε να κάνει έργο γιατί το υπόσχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μαγκεσ και μαγκεσεσ τελοσ. για ολα φταιει ο σαββασ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή