Πως τα μαύρα γίνονται άσπρα κατά τη θεωρία Σγουρού.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση Προέδρου ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού σε ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ

«Η Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. με το δελτίο τύπου της 19ης Σεπτεμβρίου επανέρχεται και επαναλαμβάνει τις γνωστές αναφορές της για τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.

Η απάντηση που θα λάβει και αυτή την φορά είναι απόλυτα τεκμηριωμένη.

Είμαι βέβαιος πλέον ότι οι παρεμβάσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχέδιο που έχουν εκπονήσει όλοι όσοι θέλουν η Αττική να γίνει μία ανοικτή χωματερή, προκειμένου να έχουν οι συντάκτες του σχεδίου αναταραχής, συνδικαλιστικά, πολιτικά και ενδεχομένως οικονομικά οφέλη.

Όταν διαπιστώνουν ότι τα σχέδια και οι πολιτικές τους αποτυγχάνουν καταφεύγουν σε
ανακοινώσεις που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι η πολιτική της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων έχει δύο άξονες.

Ο πρώτος άξονας αφορά τους διεθνείς διαγωνισμούς για την υλοποίηση των νέων μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Με το πρόγραμμα αυτό η χώρα μας θα κάνει ένα άλμα για να προσεγγίσει τα άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων αφήνοντας πίσω  την παρωχημένη  μέθοδο της ταφής.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις και  υπονομεύσεις δεν κατάφερε να κλονίσει την προσπάθεια μας, η οποία συνεχίζεται όπως φαίνεται και στα θέματα ημερήσιας διάταξης που θα συζητήσουμε σήμερα.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την καθημερινότητα της σημερινής διαχείρισης των απορριμμάτων. Είναι πλέον γνωστό ότι στον 1,5 χρόνο της θητείας μας έχουν γίνει πολύ σοβαρές βελτιώσεις στην διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της χωροθετημένης για απορρίμματα  περιοχής Φυλής – Λιόσια.

Επίσης δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεχνάμε ότι η νέα Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ κληρονόμησε χρέη εκατομμυρίων ευρώ, τεράστια προβλήματα στην λειτουργία και η ΠΟΕ ΟΤΑ ουδέποτε στο παρελθόν έδειξε ευαισθησία ή ενδιαφέρον για το χάος στον ΕΔΣΝΑ.

Στον 1,5 χρόνο που βελτιώνονται οι λειτουργίες, που μειώνονται τα λειτουργικά κόστη,  εξορθολογίζονται τα οικονομικά, και δίνεται μία ασφαλής προοπτική να μη γίνει το λεκανοπέδιο της Αττικής ανοιχτή χωματερή, η ΠΟΕ ΟΤΑ, και οι φιλικές της συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις, προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν τις προσπάθειες μας, ώστε μέσα από το χάος να επωφεληθούν.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε την ΠΟΕ ΟΤΑ και τους ανήσυχους φίλους της, ότι:
1.    Το δικαίωμα  προαίρεσης για την  επέκταση της λειτουργίας των μονάδων του ΕΜΑΚ και του αποτεφρωτήρα, 3 και 2 χρόνια αντίστοιχα και όχι 3 ή 4 όπως ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση με τα ποιοτικά, ποσοτικά και οικονομικά στοιχεία του φακέλου θα κριθεί για την νομιμότητά του από το Ελεγκτικό Συνέδριο και όχι βέβαια από τις ανακοινώσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.
2.    Η ακώλυτη και συνεχής λειτουργία του εργοστασίου της ΕΜΑΚ είναι υποχρέωση της χώρας μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το χρηματοδότησε και ο ΕΣΔΝΑ βελτιώνει καθημερινά την λειτουργία του μειώνοντας το κόστος. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τα χρόνια που πέρασαν με τα τεράστια λειτουργικά και  οικονομικά του εργοστασίου δεν γνώριζε τίποτα και σιωπούσε.
3.    Το «κούρεμα» των χρεών του Συνδέσμου, που αφορά απαιτήσεις ιδιωτικών κοινοπρακτικών σχημάτων, δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με την επέκταση της λειτουργίας των μονάδων.  Το κούρεμα των χρεών  αποτελεί επιτυχία της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ που δημιουργεί όφελος για τον Σύνδεσμο άνω των 10.000.000 ευρώ. Αυτό  φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει σφόδρα την ΠΟΕ ΟΤΑ και τους φίλους της..

4.    Οι παράλληλες υποστηρικτικές εργασίες που παρέχονται από τον Μάρτιο του 2013 από ιδιωτικά κοινοπρακτικά σχήματα σε συνεργασία με τον μηχανισμό της υγειονομικής ταφής του ΕΔΣΝΑ στα ενεργά κύτταρα του ΧΥΤΑ Φυλής έχουν μεταμορφώσει προς το καλύτερο την εικόνα του  ΧΥΤΑ Φυλής. Αυτό έχει ενοχλήσει την ΠΟΕ ΟΤΑ και φιλικές της πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες σιωπούσαν εκκωφαντικά τα πέτρινα χρόνια της απαράδεκτης διαχείρισης. H αγωνία τους να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής είναι σήμερα σε αθλία κατάσταση εκδηλώθηκε και κατά την επίσκεψη την Πέμπτη 19 Μάρτιου 2013 της Επιτροπής Αναφορών της ΕΕ, όπου  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η κομματική οργάνωση Άνω Λιοσίων του ιδίου κόμματος  επισκεφτήκαν τον Χώρο του ΧΥΤΑ  χωρίς να ειδοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του ΕΔΣΝΑ για να μην υπάρξει αντίλογος. Δυστυχώς όμως για αυτούς η διαχρονική φωτογράφιση του χώρου αποτελεί αξεπέραστο εμπόδιο για τη δημιουργία αναταραχής». 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΣΓΟΥΡΕ (ΜΠΑΤΣΟΚΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ

    ΜΠΟΥΡΑΪΜΗ (ΜΠΑΤΣΟΚΟΔΗΜΑΡΧΕ ΦΥΛΗΣ)

    ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-09-2013 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

    ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

    ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΧΑΒΟΥΖΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ,

    ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ, "ΤΟΝ ΡΟΥΦΗΞΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΛΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ".

    "ΘΑ ΣΑΣ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ" ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή