Επιστολή Πέτρου Βιρβίλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών - "Ανύπαρκτο το έργο της Δημοτικής Αρχής"


Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Κ. Γιάννη Μιχελάκη
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή για να σας επιστήσω την προσοχή, σε ένα φλέγον θέμα, το οποίο αφορά τους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής.

Ο Δήμος Φυλής, για χρόνια τώρα, καθυστερεί και δεν πληρώνει εγκαίρως τους υπαλλήλους του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις των. Η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου λόγω αυτού του γεγονότος έχει πάει περίπατο, με αποτέλεσμα το έργο της Δημοτικής αρχής να είναι ανύπαρκτο.

Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι σκουπίδια. Η μυρουδιά των σκουπιδιών μαζί με την καθημερινή βρώμα της χωματερής έχει κάνει την ζωή μας ανυπόφορη. Η υγεία μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και το επίσημο κράτος αδιαφορεί. Ανύπαρκτα πεζοδρόμια, δρόμοι παγίδες, άθλιες σχολικές αίθουσες, παραμελημένα πάρκα και πλατείες συνθέτουν το θέατρο του παραλογισμού που επικρατεί στον Δήμο μας. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Σας παρακαλώ, να εξετάσετε τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους του και στην περίπτωση που υπάρχει υποψία αδικημάτων να ζητηθεί η επέμβαση του εισαγγελέα.

Μου φαίνεται ως πολίτη αυτής της χώρας, αδιανόητη η δικαιολογία που ακούω, ότι δεν εισπράττονται τα αντισταθμιστικά οφέλη και ότι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μη πληρωμή των μισθών των εργαζομένων του Δήμου. Οι άλλοι Δήμοι που δεν έχουν χωματερές, πως πληρώνουν τους υπαλλήλους τους;

Με τιμή
Βιρβίλης Πέτρος
Οικονομολόγος 
πηγή:http://savvassavvas.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κάνετε μια καταγγελία στον Γρνικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και μια μυνητήρια αναφορά στον εισαγγελέα.Έτσι σαν ένα προεκλογικό δωράκι σε αυτόν τον απίθανο Δήμαρχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι κάτοικος της περιοχής και διαβάζοντας όσα καταγγέλονται μου έχει δημιουργηθεί μία απορία : το φαινόμενο να συνδέονται απευθείας τα αντισταθμιστικά με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων είναι κατόρθωμα της τωρινής διοίκησης ? Θέλω να πω, οι προηγούμενες διοικήσεις με ποιό τρόπο χρησιμοποιούσαν τα αντισταθμιστικά ? Μήπως με έργα που βελτίωναν την ποιότητα ζωής των δημοτών ? Πώς είναι λοιπόν δυνατό να θεωρείτε πως η σημερινή διοίκηση θα μπορούσε, σε μία εποχή που το κεντρικό κράτος έχει στοχοποιήσει την τοπική αυτοδιοίηση, επιδιώκοντας τον αφανισμό της καθώς και την ομηρεία των δημάρχων στις πολιτικές και οικονομικές επιβουλές του, να αλλάξει κατεστημένα ετών ? Διαβάζω πως για όλα τα κακώς κείμενα της περιοχής υπεύθυνη είναι η τωρινή διοίκηση λες και πριν από 3 χρόνια ζούσαμε σ' έναν επίγειο παράδεισο με αξιολογήσεις, διαφάνεια, κοινωνική μέριμνα, σχολεία κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχεις άδικο σε όσα λες...Ωστόσο μια σωστή διοίκηση (όπως έχουν κάνει δεκάδες δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα) αποδίδει ευθύνες για τα πεπραγμένα, κυρίως τα οικονομικά, των προηγούμενων διοικήσεων.Έχεις δει κάτι τέτοιο από τη διοίκηση Μπουραϊμη;Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι μέρος των χρημάτων των δημοτών έχουν χρησιμοποιηθεί για να γλιτώσουν την ποινική δίωξη άτομα που εμπλέκονται σε κακοδιαχείρηση προηγουμένων ετών.Οταν θέλεις να νοικοκυρέψεις ένα Δήμο τα βήματα είναι συγκεκριμένα. Οταν όμως θέλεις να καλύψεις πρόσωπα και πράγματα τότε η κατάντια είναι αυτή που ζούμε σήμερα σε αυτόν τον πολύπαθο Δήμο.Μη μας λες λοιπόν ότι η τωρινή Διοίκηση είναι άμοιρη ευθυνών.Ολοι σε αυτόν τον τόπο ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα ποτέ πως η σημερινή διοίκηση είναι άμοιρη ευθυνών..όλοι έχουμε τις ευθύνες μας, στο μέτρο που μας αναλογεί..αυτό που ρώτησα είναι αν υπεύθυνη για όλα τα δεινά είναι η διοίκηση Μπουραϊμη και αν βρισκόταν στη θέση του ήταν άλλος δήμαρχος τα πράγματα θα ήταν καλύτερα . Αναφέρεις πως χρήματα των δημοτών χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τις ποινικές ευθύνες ατόμων που, όμως, εμπλέκονται όπως λες, σε κακοδιαχείρηση προηγούμενων ετών! Γιατί λοιπόν δε βγάζουν/βγάζετε στη σέντρα αυτούς που κατασπατάλησαν, όπως λες, τα χρήματα των δημοτών ? Για τόσα χρόνια κακοδιαχείρισης είναι κανείς που πιστεύει πως αρκούν 3 χρόνια Μπουραϊμη ( ή οποιουδήποτε άλλου ) να νοικοκυρέψει την κατάσταση ?

      Διαγραφή
  5. Εκ των πραγμάτων η διοίκηση Μπουραϊμη δεν ειναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά. Αυτό όμως που πραγματικά με έχει εξοργίσει είναι ότι κατά τη γνώμη μου η διοίκηση αυτή που με φανφάρες προεκλογικά μιλούσε για διαφάνεια παντού είναι η ίδια που συγκαλύπτει ότι μπορεί.Για παράδειγμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι ενώ υπάρχει επίσημο πόρισμα για τη Ραδιοφωνία για κατασπατάληση και κακοδιαχείρηση ποσού 16 εκατομμυρίων ευρώ!!!! Ναι δεν φταίει αυτός, αλλά ο Μπουραϊμης δεν έχει κάνει, έστω για τα μάτια του κόσμου μια μύνηση προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα του Δήμου και των Δημοτών. Από κάτι τέτοια απλά πράγματα, που δεν έχουν σχέση με καμία κρίση και μνημόνια, καταλαβαίνεις ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη σημερινή διοίκηση του Δήμου παραμένουν δυστυχώς για όλους μας απλά τοπικοί παραγοντίσκοι παλαιοκομματικής κοπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απολύτως..'Αρα το ζητούμενο είναι η όποια διοίκηση να έχει το σθένος να αποτινάξει τα βαρίδια του παρελθόντος, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ !!. Ποιός όμως, σε ρωτώ, θα είναι στο πλάι αυτού που θα τολμήσει ? Ποιός είναι διατεθειμένος να ματώσει μαζί με τη διοίκηση ? Ποιός δε θ' ανέβει στα κεραμίδια, αν απειληθουν τα κεκτημένα του, αδιαφορώντας αν τα κεκτημένα αυτά είναι αποτέλεσμα κατασπατάλησης, ρουσφετιών, μίζας κ.λ.π. Η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από εμας, που ψηφίζουμε ακόμα βάσει των συμφερόντων μας . Δεν είναι στραβός - νομίζω - ο γιαλός..εμείς αρμενίζουμε στραβά και καταλογίζουμε συλλήβδην ευθύνες. Μας φταίει ο Μπουραϊμης που δεν έκανε μήνυση αλλά δε μας φταίνε καθόλου αυτοί που λήστεψαν την περιοχή για χρόνια ? Μας φταίει η σημερινή διοίκηση που ο ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ δήμος παραμένει απλήρωτος, αλλά δε μας φταίει κανείς από αυτούς που έφτιαξαν αυτόν το δήμο μοιράζοντας με τους ημέτερους τα λεφτά ? Ξέρω, ξέρεις, ξέρουμε τί γινόταν όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια των παχιών αγελάδων.. Αυτά ξεχάστηκαν ? Ο γέγονε, γέγονε και τώρα την ευθύνη έχουν οι επόμενοι να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα ? Άλλωστε είναι γνωστό πως η νίκη ( και το χρήμα θα συμπλήρωνα εγώ ) έχει πολλούς πατέρες !.............

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω καλέ μου φίλε στο ότι η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από εμάς.Θα περίμενα όμως τη διοίκηση να ματώσει για να προασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών. Γι αυτό εκλέγεται για να τα βάλει με συμφέροντα και κατεστημένα και όχι απλά να διαχειρίζεται και να προεκτείνει την άρρωστη κατάσταση.Η Διοίκηση Μπουραϊμη σε αυτά τα 3 χρόνια δεν έχει δείξει ότι έχει τα "καρύδια" να το κάνει.Αλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό όσων απαρτίζουν τη σημερινή διοίκηση είχαν λίγο ως πολύ συμμετοχή στις εποχές των παχιών αγελάδων οπότε θα ήταν και παράδοξο να συνεισφέρουν στη διαφάνεια.Αυτό που πραγματικά είναι εξοργιστικό είναι πως οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι επιτυχημένοι. Η αλαζονεία της εξουσίας σε όλο της το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ σε ρωτώ : το ζητούμενό μας είναι τα καρύδια ? Γιατί εγώ δε σε ακούω να μιλάς για αυτούς που τα μάσησαν......Θα τους κατηγορήσουμε για την πεποίθησή τους περί επιτυχίας αλλά δε θ' αασχοληθούμε καθόλου με το δια ταύτα..Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος ! Δε μου είπες τίποτα που όλοι κάθονται, χρόνια τώρα, και πληρώνονται από το δήμο Φυλής. Σε πληροφορώ πως παλαιότερα, τώρα πια δε ρωτάω, όταν έβρισκα κάποιον παλιό γνωστό και ρωτούσα πού βρίσκεται μου απαντούσε ( η συντριπτική πλειψηφία ) στο δήμο Ανω Λιοσίων. Ποιός τα πλήρωνε και τα πληρώνει όλα αυτά ? Αυτά δε σε εξοργίζουν ? Δυστυχώς, έχουμε μικρύνει ως άνθρωποι και δεν ξέρουμε ποιός πραγματικά μας φταίει...Και τόσα χρόνια που υπήρχαν τα...τούβλα, δε θυμήθηκε κανένας να μιλήσει για καρκινογενέσεις, για υποβάθμιση της ζωής μας κ.λ.π. Το χρήμα που έρρεε τα κάλυπτε όλα ωραιότατα ! Να ' ναι καλά ο άνθρωπος : ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ και τώρα, δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα

      Διαγραφή
  7. Ολα με εξοργίζουν απλά θα πρέπει να καταλάβεις ότι όλες αυτές οι καταστάσεις είναι στο χέρι και του ΜπουραΪμη να τις αντιμετωπίσει..Το πως και με ποιους λειτουργεί ένας Δήμος είναι απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής.Οι διαπιστώσεις σου είναι καλές αλλά κι εσύ για το δια ταύτα τίποτα.Όταν δεν δουλεύει ένας εργαζόμενος του κάνεις σύσταση και εάν εξακολουθήσει να συνεχίζει το ίδιο βιολί τον απολύεις.Αυτούς που τα μάσησαν βρίσκεις στοιχεία και τους στέλνεις εκεί που πρέπει.Διατάσσεις ο ίδιος μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να προστατεύσεις την υγεία των δημοτών σου. Αυτό είναι το δάσος αγαπητέ μου γι αυτό μίλησα για καρύδια..διαφορετικά όλα τα υπόλοιπα είναι συνενοχή.Τον δήμαρχο της πόλης μου τον θέλω να δίνει καθημερινές μάχες και όχι να κρύβεται σε ένα γραφείο. Πήξαμε στη θεωρία με τον Μπουραίμη όταν τον ακους και δεν ξέρεις νομίζεις ότι ζεις στο Παρίσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...Όμως με το να προσωποποιείς το πρόβλημα δίνεις το περιθώριο στα κάθε λογής κοράκια ( δε θα αναφερθώ ονομαστικά ) να στρεψοδικούν κατά το δοκούν . Δυστυχώς ο λαός της περιοχής μας δε φημίζεται για την καλλιέργεια, τη σκέψη και την κουλτούρα του !

      Διαγραφή
  8. Αυτό το τελευταίο είναι μεγάλη αλήθεια...Προσωπικά τα σχόλιά μου ήταν το ίδιο αιχμηρά και για τις προηγούμενες διοικήσεις..απλά από τη σημερινή διοίκηση έχω απογοητευτεί πλήρως με την ανυπαρξία που έχει επιδείξει.άλλωστε να ξέρεις ότι και ο ίδιος ο Μπουραϊμης όταν κάποιος του επισημαίνει ότι άλλα έλεγε προεκλογικά απαντάει "..ε και τι να κάνουμε..πολιτικός είμαι..." . Θα συμφωνήσω πάντως ότι και στη δική μας περίπτωση της τοπικής κοινωνίας έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιά χαρά εξυπηρέτησε τόσα χρόνια η Ραδιοφωνία με τις επιχορηγήσεις,ασχετες προς αυτην υποχρεώσεις του Δήμου σε μισθοδοσίες των μονίμων και τις τσέπες των αρχόντων της πόλης.Τώρα που έκλεισε η κάνουλα, ήρθαν και τα δύσκολα...και όχι τίποτε άλλο....οι εργαζόμενοι του Ξένιου και με βούλα του δικασητρίου ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεν πληρώνονται...όμως γιά αυτούς δεν ακούσαμε τίποτα απο τους συναδέλφους μόνιμους...αντίθετα λασπολογίες και αναπόδεικτους λόγους.Τότε βλέπετε και γιά αυτούς ήταν χρήσιμο το ραδιόφωνο...τώρα είναι άχρηστο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου καλέ το θέμα της Ραδιοφωνίας που θέτεις από όπου και να το πιάσεις βρωμάει.Δυστυχώς η προπαγάνδα της διοίκησης στράφηκε για μια ακόμη φορά κατά των εργαζομένων που γνώμη μου είναι ότι φταίνε λιγότερο από όλους και πρέπει τουλάχιστον ναπάρουν μέχρι εεκάρας όσα δικαιούνται και να βρουν το δρόμο τους.Ο Μπουραίμης απλώς συνέχισε τη λασπολογία της προηγούμενης διοίκησης. Θα σου θυνίσω τις φιέστες που διοργάνωναν οι προηγούμενοι στα δημοτικά συμβούλια κατά των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ.Ξέρω ότι έχετε επιλέξει την δικαστική οδό που δυστυχώς πάει με ρυθμούς χελώνας εύχομαι να υπάρξει η καλύτερη κατάληξη για τους εργαζόμενους που πάντα πληρώνουν αμαρτίες άλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα είπες όλα φίλε μου......σε ευχαριστώ πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΑΡΑΓΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;

    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΟΥΦΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ,

    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ,

    ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΓΥΦΤΟΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

    ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΑΟΥΖΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960

    ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΟΝΤΕΥΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΥΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ....ΟΣΟΙ .. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΜΙΣΘΙ ΣΤΟ ΧΑΙΔΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ ΚΑΙΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή