Βάλτε τέλος στις «σκοτεινές» αγοραπωλησίες και αναθέσεις έργων!

Δεν είναι μυστικό -και φυσικά δε θα μπορούσε να μείνει κρυφό από αυτούς που επιθυμούν να διατηρήσουν τον πλήρη και αδιάλειπτο σκοταδισμό- πως στην Ελλάδα του 2013 ο άνεμος της, τόσο ποθητής για το λαό, αλλαγής, ακούγεται ακόμα σαν… όνειρο θερινής νυκτός. Η οικονομική εξυγίανση, που προϋποθέτει σύνθετες μετατροπές όχι μόνο στα «ψυχρά» αριθμητικά δεδομένα, αλλά -κυρίως- στη νοοτροπία, τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης όλων μας, μοιάζει να απέχει ακόμα πολύ, όσο δηλαδή η πράξη από την θεωρία!

Ποια η «προίκα» της διοίκησης Μπουραΐμη στον Δήμο Φυλής; «Σκοτεινές» και χωρίς προγραμματισμό αγοραπωλησίες εδαφικών εκτάσεων και οικοπέδων, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Τίποτα δεν έχουμε ακούσει για δημιουργία σχολικής στέγης, για αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων, ΚΑΠΗ κτλ. Όλα φαίνεται να γίνονται για την εξυπηρέτηση
ψηφοθηρικών σκοπών, που στοχεύουν στη διατήρηση του καθεστώτος ομηρίας των ιδιοκτητών, οι οποίοι δεν θα εισπράξουν άμεσα τα χρήματά τους αλλά είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τη βούληση του Δημάρχου, η οποία βέβαια θα έρθει μετά τις εκλογές! 

Εναντιωνόμαστε σε αυτές τις αγοραπωλησίες, που σε κάθε δημοτικό συμβούλιο περνούν… αχταρμάς το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη της διαπαραταξιακής επιτροπής εξέτασης αιτημάτων του Δ.Σ. για τον έλεγχο της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.  
Τρανό παράδειγμα η μεσημεριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου (14.00), στο οποίο για άλλη μια φορά τα κυρίαρχα θέματα είναι οι απευθείας αγορές οικοπέδων. 

Παράλληλα δε δίδεται ουσιαστικά η δυνατότητα, ελλείψει χρόνου, να εξεταστούν όλα τα στοιχεία διεξοδικά από τους δημοτικούς συμβούλους. Την ίδια ώρα, οι απευθείας αναθέσεις έργων εγείρουν ξεκάθαρα θέματα περί του υγιούς και αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς το… κόλπο είναι παλιό και η συνταγή, απλή, αλλά δοκιμασμένη: «Σπάμε» ένα μεγάλο έργο σε κομμάτια μικρότερης δαπάνης ώστε να παρακαμφθεί ο νόμος που προβλέπει υποχρεωτική προκήρυξη διαγωνισμού και στη συνέχεια με εργολάβους της αρεσκείας μας μοιράζουμε τις δουλειές και πλουτίζουμε!

Δικαίως τα ερωτήματα των δημοτών είναι πολλά. Σε ότι αφορά τις αγοραπωλησίες των οικοπέδων, ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει πως το δημόσιο χρήμα δεν χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και εν προκειμένω για να πληρώσει υπερτιμολογημένες εδαφικές εκτάσεις; Ακόμα και στην περίπτωση που η εκτίμηση του ΣΟΕ (Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών) δεν διαφέρει από την τιμή που τελικά φτάνει στα αυτιά μας, ποιος μπορεί να εγγυηθεί για τις… αγνές προθέσεις των διοικούντων;

Την ίδια ώρα, γίνονται εκμισθώσεις ακινήτων τη στιγμή που δημοτικά κτίρια παραμένουν ημιτελή και εγκαταλελειμμένα με ανεπανόρθωτες φθορές, ενώ θα μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των δημοτών.

Πόσο «αγνό» και «καθαρό» μπορεί να είναι το γεγονός πως σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων έχουμε δει να περνούν 40 και 50 θέματα, γρήγορα και με πρωτοφανή προχειρότητα, τα οποία δεν μπορούν να παρακολουθήσουν οι δημότες λόγω του ότι οι συνεδριάσεις γίνονται μεσημέρι, σε ώρες ακατάλληλες; Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχει πολλάκις αναφερθεί στο θέμα, για να εισπράξει, ως συνήθως, αδιαφορία από τη διοίκηση, η οποία βρίσκει χρήματα για να πληρώσει τα οικόπεδα, όμως δεν πειθαρχεί σε δικαστικές αποφάσεις για τη μισθοδοσία των εργαζομένων του «ΞΕΝΙΟΥ».

Μια διοίκηση που αρέσκεται στο να «περνά» δεκάδες αγοραπωλησίες οικοπέδων, αλλά μοιάζει να μην έχει όρεξη να κοιτάξει τα μεγάλα προβλήματα. Καμία διάθεση να διορθώσει αυτά τα προβλήματα. Η σεζόν ξεκίνησε και οι περισσότερες σχολικές αίθουσες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Δρόμοι, πλατείες, κτίρια σε… αποσύνθεση, όμως όλα αυτά δεν είναι ικανά να κάνουν τα αυτιά του δημάρχου να «ιδρώσουν», την ώρα που η περιοχή μας γίνεται πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, λόγω της έξαρσης της παραβατικότητας

Για όλα αυτά βέβαια είμαστε ενήμεροι. Όπως ενήμερος είναι και ο κόσμος.

Ο λαός του Δήμου Φυλής σίγουρα έχει πάρει το μήνυμα και εμείς είμαστε εδώ για να δεσμευθούμε πως θα βρεθούμε και πάλι απέναντι στα συμφέροντα που εξυπηρετούνται άμεσα από την εφαρμογή αυτών των σκανδαλωδών τακτικών.
πηγή:http://savvassavvas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7217.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια