Δελτίο τύπου της Ένωσης ΕΒΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου για την Κυριακάτικη Αργεία.

Δελτίο Τύπου
Προς τοπικά ΜΜΕ
3 Ιανουαρίου 1910... Ημέρα Κυριακή. Είναι η πρώτη Κυριακή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα η κυριακάτικη αργία. Κανένας εργαζόμενος δεν δουλεύει, κανένα μαγαζί δεν είναι ανοιχτό.
3 Νοεμβρίου 2013... Μας καλούν για πρώτη φορά μετά από 110!!! χρόνια να ανοίξουμε τα καταστήματα μας, τάχα για να αυξήσουμε την δουλειά μας.

Η Ένωση των ΕΒΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου καταδικάζει την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Είναι μέτρο αντιλαϊκό, γίνεται κατόπιν εντολής των μεγάλων αλυσίδων, των πολυκαταστημάτων, των πολυεθνικών. Αποσκοπεί σήμερα τα καταστήματα, αύριο όλοι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν σαν σκλάβοι, χωρίς καμία μέρα ξεκούρασης.
Κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο. Δεν μας λείπει ο χρόνος για να πάμε να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα. Αυτά που κόβουν
από τους μισθούς, από τις συντάξεις. Τα καταστήματα μας ζούνε από αυτούς που τους έχουν ρημάξει όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Μήπως στον άνεργο λείπει ο χρόνος για τα ψώνια του? Στον εργαζόμενο που δουλεύει με τρίωρα και τετράωρα?
Παράλληλα θέλουμε να καταγγείλουμε τον δήμαρχο Φυλής, κ Μπουραϊμη που με τη στάση του αποδεικνύει για άλλη μια φορά με ποιον είναι. Την ώρα που στο περιφερειακό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, η θέση του κ. Μπουραϊμη ήταν να ανοίγουμε ΟΛΕΣ τις Κυριακές. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, αφού πριν 3 χρόνια ζητούσε πάλι κάτι αντίστοιχο με το πρόσχημα οτι ο δήμος μας είναι τουριστικός!!!!!
Τονίζουμε και στον δήμαρχο οτι θα μας βρει απέναντι του. Καλά θα κάνει ως οφείλει να αφουγγραστεί τα προβλήματα μας, αν δεν τα ξέρει ας μας ρωτήσει να του τα πούμε και ας σταματήσει να είναι βασιλικότερος του βασιλέως δίνοντας εξετάσεις κυβερνοφροσύνης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μην ανοίξει κανείς την Κυριακή, να καταργήσουμε τα μέτρα αυτά στην πράξη. Την Κυριακή 3 Νοέμβρη όλα τα μαγαζιά κλειστά.
Καλούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό, τους εργαζόμενους του δήμου μας, να μην πάει κανείς να ψωνίσει την Κυριακή.
Τέλος δηλώνοντας και την συμπαράσταση μας στηρίζουμε την πανελλαδική απεργία της 6ης Νοέμβρη και καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ. Στηρίζουμε αυτούς που αποτελούν την πελατεία μας δίνοντας ζωή στο σύνθημα «Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά»
31/10/2013

Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Κύριοι του ΕΒΕ Άνω Λιοσίων να καταγγείλετε τους συναδέλφους σας στην Χασιά που λειτουργούν χρόνια τώρα τις Κυριακές σαν "υπηρέτες των συμφερόντων των Μεγάλων Αλυσίδων". Βλέπετε δεν το κάνουν για το μεροκάματο, αλλά για τον "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ" και τον "ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ". Ρε πόσο θέλετε να μας τρελάνετε αρτηριοσκληρωτικοί Συνδικαλιστές. Εμάς του ιδιωτικού τομέα που εργαζόμαστε πολλές ώρες την ημέρα και δεν έχουμε άλλη ευκαιρία να ψωνίσουμε εξυπηρετούν. Δεν είμαστε όλοι Δημόσιοι υπάλληλοι που την κοπανάνε εργάσιμες ώρες και πάνε για ψώνια! Πάρτε το είδηση ότι οι εποχές έχουν αλλάξει ο κόσμος προχωρά μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή