ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Πνοή Άνω Λιοσίων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής (Κ.Ε.ΔΗ.Φ.) στα πλαίσια της συνεργασίας με τον κοινωνικό φορέα Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «ΕΔΡΑ» από το 2012, έχει αναπτύξει μια σειρά ειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων  λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες ανάγκες στο χώρο της ψυχικής υγείας των παιδιών αλλά και την αναγκαιότητα για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια των δύο ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο Φυλής  που απευθύνονται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες  η «ΠΝΟΗ» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ μετά από πρόσκληση της  διευθύντριας και των εκπαιδευτικών του  3ου  νηπιαγωγείου Άνω
Λιοσίων, διοργάνωσε  ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου σε  αίθουσα του 3ου   νηπιαγωγείου με θέμα: « Διαταραχές Λόγου και Συμπεριφοράς στη περίοδο της προσχολικής ηλικίας ».
       
   Στην ημερίδα παρευρέθηκαν πάνω από τριάντα άτομα τα οποία ήταν γονείς και εκπαιδευτικοί.

 Στην δίωρη ημερίδα παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από ειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών και των δυσκολιών στο λόγο,  ενώ πραγματοποιήθηκε επίσης ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ειδικών και κοινού η οποία είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Από τους θεραπευτές της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» συμμετείχαν:

Μπαντούνος Γιάννης, Κοινωνικός Λειτουργός:  «Γνωρίμια με την «ΠΝΟΗ» Άνω Λιοσίων»

Κώτση Ελπινίκη, Λογοθεραπεύτρια:  « Ανάπτυξη του Λόγου και Λογοθεραπεία»

Λιάκου Σοφία,  Ψυχολόγος: « Προσαρμογή στο νηπιαγωγείο και θετικές αρχές διαπαιδαγώγησης »


               

                

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια