Θλιβερών εικόνων συνέχεια στο Δ.Σ. Φυλής



Για ακόμα μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής διαπιστώσαμε πως κάποια πράγματα δεν μπορούν με… τίποτα να αλλάξουν. Μια λαϊκή παροιμία αναφέρει πως «το γέρικο σκυλί δεν μπορεί να μάθει νέα κόλπα», κάτι που ισχύει πέρα για πέρα για τη νυν διοίκηση του δήμου Φυλής, η οποία οδεύοντας προς το τέλος της εποχής της, δείχνει παροιμιώδη αδυναμία να επιτελέσει -στοιχειωδώς- το έργο της.

Και τι δεν ακούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη, για ακόμη μια φορά, μέσα στο μεσημέρι και φυσικά δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλοί δημότες δεδομένου πως μιλάμε για ώρες εργάσιμες!

Ο επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Σάββας Σάββας παίρνοντας τον λόγο έκανε μια σύντομη αναφορά στις περίφημες κατατμήσεις έργων που μέσω του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει αν έχει κάνει ή όχι η διοίκηση, ενώ λίγο αργότερα μετά την παρέμβαση του Βαγγέλη Βάθη για τις «διευκολύνσεις» που συνεχίζουν να γίνονται, η Φωτεινή Γιαννοπούλου εύλογα αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να φθάνουν στα χέρια των Δημοτικών Συμβούλων θέματα βαρύνουσας σημασίας, λίγο πριν την ψήφισή τους, ή… και καθόλου!

Οι απαντήσεις των διοικούντων τουλάχιστον εξοργιστικές και πολλές φορές παράλογες. Πλήρης απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια εποχή όπου η διαφάνεια θα έπρεπε να βασιλεύει, όχι μόνο λόγω «Καλλικράτη» αλλά και εξαιτίας των συνθηκών στη χώρα!

Τραγική εικόνα η... διαδικασία ανάγνωσης των οικονομικών στοιχείων του Δήμου

Η πιο θλιβερή εικόνα όμως ήρθε κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού. Εκεί είδαμε μέλη της διοίκησης να… αναζητούν μέσω των δημοτικών υπαλλήλων διάφορα στοιχεία όπως για παράδειγμα τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου, δείχνοντας πλήρη άγνοια και φυσικά ανικανότητα να περιγράψουν την κατάσταση στους υπόλοιπους αιρετούς! Μάλιστα, την (υποτιθέμενη) κρίσιμη στιγμή της ψήφισης του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος κ. Ζαφείρης από μόνος του αποφάσισε πως τα μέλη της δημοτικής αρχής ψηφίζουν υπέρ του προϋπολογισμού, έστω κι αν οι περισσότεροι εκείνη την ώρα βρίσκονταν έξω κάνοντας… τσιγάρο!

Το φως… στο σκοτάδι και οι φίλοι! 

Το «κλου» όμως της συνεδρίασης ήταν άλλο! Όταν πληροφορηθήκαμε πως περίπου 6.5 εκατ. ευρώ Θα δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία τα επόμενα 15 χρόνια (γεγονός που ουσιαστικά δεσμεύει και τις τρεις επερχόμενες διοικήσεις του Δήμου Φυλής) για την αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού από νέους τεχνολογίας LED οι οποίοι έχουν ως σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας! Τίποτα το… μεμπτό ως εκεί, εκτός από το ότι δεν ενημερώθηκε κανείς, ούτε για το ποια θα είναι αυτή η εταιρία, ούτε για τα απαραίτητα στοιχεία της συμφωνίας, αλλά αντίθετα μάθαμε πως την όλη υπόθεση έχουν αναλάβει κάποιοι άγνωστοι… φίλοι οι οποίοι ξέρουν καλά το παιχνίδι! Αλήθεια, τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάποιος από αυτό;

Όλα αυτά δυστυχώς μπορεί σε κάποιους να μοιάζουν ακόμα και αστεία, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινά και λαμβάνουν χώρα σε μια περιοχή που έχει πληρώσει πολλά από την κατά καιρούς κακοδιαχείριση και ανευθυνότητα, στοιχεία που κατά κόρων επιδεικνύει η σημερινή διοίκηση από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της…


Παρακολουθήστε απόσπασμα από την αρχική τοποθέτηση του κ. Σάββα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια