ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής


 
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελευσίνα την Πέμπτη, 21/11/13,12.30μμ,
Καθηγητές, μαθητές και γονείς στη Δ/νση Β/βάθμιας Δ. Αττικής
 
Έγινε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελευσίνα την Πέμπτη. Συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές, γονείς και καθηγητές κυρίως από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, αλλά κι από άλλα σχολεία της Δυτικής Αττικής. Πάνω από 60 ήταν από την περιοχή μας.
 
Το βασικό θέμα, που τέθηκε με έμφαση και έντονη συναισθηματική φόρτιση από πολλούς, ήταν ότι, 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ χάνουν 100ντάδες διδακτικές ώρες. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τους τομείς Υγείας-Πρόνοιας και Γραφικών Τεχνών. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν στα σχολεία καθηγητές για να διδάξουν. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ότι, αφού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οι καθηγητές είναι στο σπίτι και στο σχολείο δεν είναι κανείς.
Ο Προϊστάμενος Δ/νσης επισήμανε ότι έχει κοινοποιήσει στην Περιφέρεια πάνω από 10 σχετικά έγγραφα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και, μετά από επίμονες ερωτήσεις, δήλωσε ότι είναι κατά των διαθεσιμοτήτων. Το πρόβλημα των χαμένων ωρών είναι πανελλαδικό και με αυτόν τον τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Προέκυψαν τα εξής:
·        Να επανέλθουν στα σχολεία τους οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα για να αρχίσουν τα μαθήματα της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ.
·        Να συντονιστούν τα 15μελή και οι σύλλογοι γονέων των  ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ της Δυτικής Αττικής για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
·        Να παρέμβει η δικαιοσύνη στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα των χιλιάδων χαμένων ωρών πανελλαδικά αντί να προτιμά να το κάνει στις μαθητικές καταλήψεις.
·        Να παρθεί άμεσα η απόφαση για δραστική μείωση της ύλης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
·        Να συμμετέχουμε στη σύσκεψη που καλεί η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα, 25/11, 6μμ.
 
Ένα άλλο θέμα ήταν η λειτουργία της ομάδας Β΄ για τις πανελλαδικές εξετάσεις της 3ης τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων. Σε όλη τη Δυτική Αττική δεν λειτουργεί άλλο αντίστοιχο τμήμα και στην υπόλοιπη Αττική είναι ελάχιστα, 4 ή 5. Η Περιφέρεια, 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ζητούσε να κλείσει η ομάδα και να διασκορπίσει τους μαθητές μας στο Χαλάνδρι, στο Ίλιον και στις Αχαρνές. Κινητοποιήθηκαν δυναμικά οι γονείς, οι μαθητές κι οι καθηγητές του ΕΠΑΛ μαζί με την ΕΛΜΕ σε Περιφέρεια, Διεύθυνση και Δήμο. Το πολύ θετικό αποτέλεσμα ήταν να μας ανακοινωθεί από τον Προϊστάμενο ότι υποστηρίζει τη διατήρηση της ομάδας Β΄ υιοθετώντας πολλά από τα επιχειρήματά μας.Περιμένουμε την οριστική λύση του προβλήματος.
 
Τέλος, ως ΕΛΜΕ καταθέσαμε τις θέσεις μας για τις καταργήσεις και τις ιδρύσεις σχολείων, δηλαδή, καμιά κατάργηση και ίδρυση και λειτουργία εσπερινού Τεχνολογικού (ΕΠΑΛ) και Ειδικού γυμνασίου. Ο Προϊστάμενος δήλωσε ότι συμφωνεί με τις θέσεις αυτές, αλλά με ένσταση για το ειδικό γυμνάσιο.
                                                              
                                                                         Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια