ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ




Στις 17 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της
 1ης ΄Εκθεσης Βιβλίου, στο 4ο Γυμνάσιο Ζωφριάς.
Την έκθεση διοργάνωσαν: Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου  και ο Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Ζωφριάς . 

Την παρουσίαση της ΄Εκθεσης την έκανε η Γεωργία Βασιλειάδου, μέλος  του Δ.Σ. του 4ου Γυμνασίου, η οποία εκπροσώπησε τους διοργανωτές  και είπε:
Καλώς ορίσατε   στην 1η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στην Ζωφριά, την οποία συνδιοργάνωσαν: Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμ. Του 3ου Δημ. Σχολείου, Ο συλλογ. Γον. & Κηδεμ. Του 4ου Γυμνασίου και 

ο Πολ. & Εξωρ. Σύλλογος Ζωφριάς, υπό την Αιγίδα  του Δήμου 

Φυλής , της Α΄/βαθμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι για το 3ο Δημ. Σχολείο είναι η 3η Έκθεση Βιβλίου.
Σκοπός της έκθεσης είναι:
         1ον.    Η ανάδειξη του καλού βιβλίου . Το βιβλίο είναι το πολυτιμότερο μέσο πνευματικής καλλιέργειας και γνώσης. Στην έκθεση θα βρείτε βιβλία κάθε είδους που μέσα απ' αυτά μπορούμε να μάθουμε πολλά. Γιατί μέσα από τα βιβλία ο άνθρωπος μαθαίνει να σκέφτεται πιο δημιουργικά και επικοδομιτικά και πολλές φορές πιο ανθρώπινα.Γι΄αυτό τον λόγο , δημιουργήσαμε με πολύ αγάπη για τα παιδιά μας τις οικογένειάς μας και για όλες της ηλικίες, την  έκθεση αυτή που αποτελείτε από 1000 τίτλους. Στόχος  μας είναι να καθιερωθεί η έκθεση βιβλίου για την συνοικία μας και τον Δήμο μας.

 και 2ον, μέσα από την συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο που μας προμήθευσε το υλικό, θα έχουμε ένα οικονομικό όφελος, το οποίο θα το διαχειριστούν οι δύο Σύλλογοι γονέων, αφού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωφριάς, προσφέρει το μερίδιό του  εξ΄ίσου στα δύο σχολεία.
΄Όπως γνωρίζετε οι ανάγκες για την καλύτερη εκπαίδευση των

 παιδιών μας είναι ανεξάντλητες, παρόλο που οι πρόεδροι της

 α/βάθμιας & Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμους μας είναι κοντά

 στα προβλήματα των σχολείων μας και πραγματικά έχουν επιλυθεί στο μέγιστο   τα αιτήματα των Συλλόγων και των Διευθυντών.Σ΄αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους των Δ.Σ. των Συλλόγων, κατ΄αρχήν τον Δήμαρχο κ. Μπουραίμη, του Προέδρους της Α/βάθμιας κ. Πουλιάση Δημήτρη και της 2/βάθμιας κ. Δρόλια Θεοδώση για την χορηγία των λειτουργικών αναγκών της έκθεσης .
Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία τους ,την Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου κ. Γκιζιάκη και  το Βιβλιοπωλείο  .
Εκ μέρους των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Σύλλογου Ζωφριάς για την ευγενική  τους οικονομική προσφορά στα παιδιά μας.
 
 Προτού να ξεκινήσουν οι Χαιρετισμοί, θεωρήσαμε χρέος μας να έχουμε στην εκδήλωσή μας τον κουμπαρά του μικρού Παναγιώτη, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται αυτός και η οικογένειά του για την ζωή του. ΄Όπως θα ξέρετε ίσως, οι περισσότεροι, ο Μικρός Παναγιώτης, μόλις τριών χρονών, πάσχει από μία δύσκολη ασθείνεια η οποία χρειάζεται φάρμακα τα οποία προμηθεύονται οι γονείς του από το εξωτερικό και είναι 4.500 χιλ. ευρώ ανά τετράμηνο. ΄Οπως καταλαβαίνετε οι άνεργοι τώρα πλέον γονείς, χρειάζονται την οικονομική ενίσχυση μας για να μπορέσουν να βοηθήσουν το παιδί τους. Γι΄αυτό ο κουμπαράς είναι εδώ και όσοι μπορείτε να βοηθήσετε.

Οι Πρόεδροι των διοργανωτών , εκπροσωπόντας τους Συλλόγους τους  είπαν τα πάρα κάτω.
Η κ. Τζένη Γαβρά αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Πουλιάση , Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας για την καλή συνεργασία που έχουν και για την συμπαράστασή του στα προβλήματα του σχολείου. Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής του 8ου Δημ. Σχολείου, αφού η δυναμικότητα του 3ου Δημ. Σχολείου είναι για 200 παιδιά και αυτή την στιγμή φιλοξενεί 380.
Στην συνέχεια ο κ. Καρίπης αναφέρθηκε ότι τα παιδιά δεν έχουν κομπιούτερ.
Η κ. Κωβαίου στην ομιλία της είπε τα παρα κάτω μεταξύ άλλων:
  Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ζωφριάς, θέλω να εκφράσω την χαρά μας , για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης βιβλίου.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ,για την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό με όλους τους φορείς, δηλαδή του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου, του 4ου Γυμνασίου και του Αθλητικού Οργανισμού Ζωφριάς, οι οποίοι ,ο καθένας ξεχωριστά προσφέρει  με αγάπη στα παιδιά και γενικότερα στην συνοικία μας αυτό που του  αναλογεί, αλλά και όλοι μαζί από κοινού πραγματοποιήσαμε και θα πραγματοποιήσουμε στο μέλλον και άλλες δραστηριότητες με την συνεργασία του Δήμου μας ή άλλων.
Και θα συνεχίσουμε την συνεργασία αυτή, γιατί απλά, αφ΄ενός είναι άψογη, έχουμε όλοι το ίδιο σκοπό, δηλαδή την αγάπη μας στην Ζωφριά και επειδή εργαζόμαστε ανιδιοτελώς. 
Μέχρι τώρα, ο καθένας ξεχωριστά, έχει προτείνει από μία δραστηριότητα, όπως ο Ποδηλατικός γύρος της Ζωφριάς, αποσκοπώντας στην ψυχαγωγία αλλά στα μηνύματα που θέλουμε να δώσουμε ,  για το καλό της συνοικίας μας και την πρόοδο της , από τον Πολ. & εξωραιστικό  Σύλλογο Ζωφριάς, από τον Αθλητικό Οργανισμό Ζωφριάς την διεκδίκηση του γηπέδου Ζωφριάς, η τράπεζα αίματος Ζωφριάς από το Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημ. Σχολείου και από τον Σύλλογο του 4ου Γυμνασίου, αυτήν την υπέροχη έκθεση βιβλίου, για την οποία είμαστε υπερήφανοι και εργαστήκαμε με πολύ αγάπη και μεράκι , όπως εξ άλλου και στις άλλες δράσεις που αναφέρθηκα.
Ο σκοπός του συλλόγου Ζωφριάς, είναι να αγκαλιάσει όλη την συνοικίας μας και να προσφέρει όπου μπορεί και αυτό κάνει.

Την εκδήλωση τιμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Δρόλιας Θεοδόσης, πρόεδρος της Α΄/βάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Πουλιάσης Δημήτρης , πρόεδρος της β΄/βάθμιας , ο κ. Καμαρινόπουλος Δημ. Σύμβουλος, ο κ. Σχίζας πρόεδρος της ΄Ενωσης Γονέων Ζεφυρίου, ο κ. Χαντζητρακόσιας Νίκος , πρόεδρος της ΄ενωσης Γονέων ΄Ανω Λιοσίων, η κ. Γκιζιάκη , Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου, ο κ. Μαυροειδάκος Γιάννης , πρόεδρος του 2 Γυμνασίου Ζεφυρίου, κ. Βασιλείου , αντιπρόεδρος των Τριτέκνων.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΟ 8.00 έως 2,00 το μεσημέρι και από 5.00 έως 8.00 το βράδυ , μέχρι την Παρασκευή  20 Δεκεμβρίου. 





















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια