«Καταπέλτης» ο Μπουραϊμης για τη διαχείριση των αποβλήτων.




Στην ανοιχτή συνάντηση εργασίας με θέμα ''ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ'', που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι στις 15/1/2014, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης, έθεσε το θέμα επί των τύπων των ήλων για την διαχείριση των αποβλήτων. Μίλησε με πολύ καυστικό τρόπο για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους κατοίκους και στο περιβάλλον, έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους και δεν αρκέστηκε μόνο στην διαχείριση των απορριμάτων αλλά και στην αποκατάσταση!


Οι παρευρισκόμενοι των άκουσαν με πολύ προσοχή, όπου ανάμεσά τους ήταν  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης η Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου , Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι περιβαλοντικών οργανώσεων.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Πω πώ πώ! Καταπέλτης που θέτει τους πάντες πρό των ευθυνών τους! Και η δική του ευθύνη, που άλλα λέει και άλλα πράττει? Ποιός είναι Δήμαρχος στη Φυλή που δέχεται ακόμα και πρόσφατα τα σκουπίδια της Τρίπολης και όχι μόνο?Σκιαχτήκαμε από τις φοβέρες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ........ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .....ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΡΗΜΑΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.......ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ.......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μεγάλος καταπέλτης! τα σκουπίδια της μισής Ελλάδας θα έρχονται σε λίγο στη Φυλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε μέρα που περνάει, φεύγει ένας κάτοικος της περιοχής από καρκίνο. Γι' αυτό το έγκλημα ποιος θα μιλήσει. Είναι ο πιο χρεωμένος δήμος, με τη χειρότερη φήμη και με τους πιο άχρηστους διοικούντες. Μόνο την τσέπη τους κοιτάζανε τόσα χρόνια. Λαμόγια και μαφιόζοι με κοστούμι και γραβάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δήμαρχος Φυλής έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δέχεται τα σκουπίδια της μισής Ελλάδας στον Δήμο του.
    Μήπως όμως θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει με την κατάλληλη επένδυση μέσω ΕΣΠΑ ή άλλης χρηματοδότησης και να βγάλει τόσα λεφτά ο Δήμος που οι δημότες να είναι μέτοχοι και να ζουν πλουσιοπάροχα ?
    Υπάρχουν τεχνολογίες σήμερα που τα σκουπίδια τα μετατρέπουν σε χρυσό !
    Όταν έφυγα από την Γαλλία το 1971 αφού τέλειωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου, ήδη η πόλη της Νάντης με σύστημα μηχανικής διαλογής έβγαζε κέρδος για τον Δήμο από τα σκουπίδια.
    Υποδειγματικοί Δήμοι (από τους παριστάμενους στην συνάντηση στο Γκάζι):
    Λειψών και με επιφύλαξη Ευρώτα.
    Αθηνών: Σε κάποιες γειτονιές Αθήνας πιλοτικά κατ' αρχήν, καφέ κάδοι για τα οργανικά μόνο.
    Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου δήλωσε ότι συνεργάζεται με του Ελληνικού-Αργυρούπολης και άλλων 2 που συνορεύουν με τέως αεροδρόμιο, για σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών μέσα στο τέως αεροδρόμιο με σύμφωνη γνώμη της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ (!), όπως μας είχε ενημερώσει ο Χρήστος Γκορτζίδης σε μια προ μηνών συνάντηση της επιτροπής αγώνα για Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.
    Στην χθεσινή συνάντηση παρίστατο και η Κα Αυγερινοπούλου της ΝΔ και πρόεδρος επιτροπής της Βουλής για την διαχείριση των απορριμάτων.
    Ο Κος Τατούλης αποδοκιμάστηκε από κάποιους δημάρχους. Ανάφερε όμως το εξής αποκαλυπτικό: Ότι κατάκτηση της παγκοσμιοποίησης είναι ότι ο Ιδιωτικός τομέας συνεργάζεται αποδοτικά πλέον με τον Δημόσιο. Τώρα αν λάβουμε υπ' όψιν τις "συνεργασίες" του Κου Τατούλη με τους Γερμανούς εύκολα μεταφράζουμε την δήλωση του. Επίσης αναφερόμενος σε κατηγορίες πολιτών ανέφερε ότι υπάρχουν "ανθρωπογενείς πολίτες" ! Φαντάζομαι ότι σαν γιατρός θα πρέπει να έχει κάνει ειδίκευση και στην κτηνιατρική.
    Σε σύντομη ερώτηση μου-τοποθέτηση ανάφερα ότι: Μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για λάθη, αβελτηρία, παραλείψεις κτλ όσον αφορά την χείριστη κατάσταση της διαχείρισης των σκουπιδιών στην χώρα ? Διότι "αθώα λάθη δεν υπάρχουν στην πολιτική" και άρα έχομε να κάνομε με εγκλήματα από καθαρά πολιτικές επιλογές των εκάστοτε πολιτικών υπεύθυνων. Εγκλήματα που θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε θεσμοθέτηση της Κοινωνίας και όχι το ολιγαρχικό αντιπροσωπευτικό σύστημα που έχει καταλήξει να είναι Χρεοκρατία και Κλεπτοκρατία, τελικά δηλαδή Φασισμός.
    Η Κα Καραβασίλη είχε την καλοσύνη να συμφωνήσει μαζί μου ως προς την θεσμοθέτηση της Κοινωνίας, αλλά έδειξε ότι δεν συμφωνεί με τους χαρακτηρισμούς μου ως προς το πολιτικό σύστημα, φαντάζομαι στα περί Φασισμού που ανέφερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δήμαρχος Φυλής δεν έχει δίκιο να διαμαρτύρεται διότι με δική του ΥΠΟΓΡΑΦΗ στο πρόσφατο παρελθόν ο ΧΥΤΑ Φυλής επεκτάθηκε και με δική του ανοχή συνεχίζει να λειτουργεί όπως λειτουργεί δεχόμενος τα σκουπίδια της μισής Ελλάδας ...Επίσης με δική του ανοχή προχωράει η εφαρμογή του περιφερειακου΄σχεδιασμού και η υλοποίηση των φαραωνικών μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων της μισής Ελλάδας (μπορεί και περισσότερα)... Να υπογράφει και μετά να διαμαρτύρεται? Οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής τι κάνουν για αυτή την κοροιδία?

      Διαγραφή
    2. Πολλοί λένε ότι ο Δήμος Φυλής εισπράττει μεγάλα ποσά ως αποζημίωση για την υποδοχή σκουπιδιών από την μισή Ελλάδα και ..Που τα επενδύει τα ποσά αυτά ?
      Πως και δεν είναι ένας υποδειγματικός Δήμος ?
      Με τα ποσά αυτά θα μπορούσε να έχει εργοστάσιο ανακύκλωσης και αξιοποίησης με τεράστιες παροχές για τους δημότες ! Ίσως και μισθό γι' αυτούς !
      Μήπως χρειάζεται ένας Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος Ανάβρας που εκεί έκανε θαύματα από το τίποτα ?

      Διαγραφή
    3. Όσο για τους ίδιους τους κατοίκους Φυλής ας σηκωθούν απότον καναπέ κι' ας πάψουν να είναι ιδιώτες.
      Ας γίνουν ΠΟΛΙΤΕΣ πριν τα δηλητήρια των ανεπεξέργαστων σκουπιδιών τους αποδεκατίσουν όλους, αυτούς και τα παιδιά τους.
      Ας λειτουργήσουν λαικές Συνελεύσεις ας πλησιάσουν και πλαισιώσουν τις Δυνάμεις της Κοινωνίας για άμεση Δημοκρατία στην Φυλή, χωρίς ηγέτες και κόμματα που τους κομματιάζουν. Αρκεί να πιστέψουν στον εαυτό τους και την Δημοκρατία.

      Διαγραφή
  6. Να τι πρέπει να κάνουν όλοι οι Δήμοι:
    Ακολουθείστε το παράδειγμα της Τρίπολης.

    ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

    ΜΕΙΩΝΩ ! ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ! ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ! ΚΕΡΔΙΖΩ
    Description
    Η Αρκαδική Εναλλακτική ΑΕ ιδρύθηκε από 40 Αρκάδες πολίτες με σκοπό την λύση του προβλήματος των απορριμμάτων της Αρκαδίας και την επιχειρηματική συμμετοχή όλων των πολιτών. Για το λόγο αυτό η <> είναι εταιρεία πολυμετοχικής κοινωνικής βάσης, με στόχο την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων στον τόπο μας, με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά διαχείρισης:
    • Μείωση των παραγόμενων αποβλήτων
    • Επαναχρησιμοποίηση υλικών και προϊόντων
    • Διαλογή των παραγόμενων αποβλήτων στην Πηγή
    • Ανακύκλωση των χρήσιμων υλικών
    • Κομποστοποίηση των προ-διαλεγμένων οργανικών
    αποβλήτων και Ενεργειακή αξιοποίησή τους με την παραγωγή Βιοαερίου.
    • Υγειονομική Ταφή των υπολειμματικών σκουπιδιών.

    Πρόκειται για ένα εγχείρημα, στο οποίο προσκαλούμε και θα επιδιώξουμε να συμμετέχετε ή δυνατόν όλοι οι Αρκάδες συνδημότες μας, αποτελώντας σταδιακά από αύριο τους συνδρομητές και προνομιούχους μετόχους της <>.
    Με τον τρόπο αυτό, εσείς, όλοι οι συμπολίτες μας μπορείτε να γίνετε κοινωνοί του εταιρικού έργου, ενώ ταυτόχρονα τα πολλαπλά οφέλη (οικονομικά, κοινωνικά, οικολογικά) θα διαχέονται σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aπό εταιρίες άλλο τίποτα! Αφού είναι τόσο μπροστά η Τρίπολη γιατί τα σκουπίδια της τα φέρνει στη Φυλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή