ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ 2014 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΣΟΥΚΛΙΔΙΟΥ



Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, σας καλωσορίζω, σας ευχαριστώ για τη παρουσία σας και σας εύχομαι  καλή χρονιά, ευτυχισμένο, δημιουργικό και όσο το δυνατόν λιγότερο προβληματικό  το 2014.  
Μέσα σ’ αυτές τις  αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με  αυτή  την οικονομική κατοχή που βιώνουμε, σε ένα κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον που καταρρέει γύρω μας, μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να αντέξουμε τα δεινά της εποχής μας. Ο σύλλογος μας στοχεύει στην ενεργοποίηση και ενότητα των μελών του πέρα από πολιτικές αποχρώσεις γιατί ο πολιτισμός δεν έχει απόχρωση και εμείς είμαστε ένας
πολιτιστικός σύλλογος που θα δράσει , πάνω από  συμφέροντα και  ματαιοδοξίες για το καλό της περιοχής μας. Καλώ όλους να συμμετέχετε στις δράσεις μας να μας βοηθήσετε να μας συμβουλεύετε και να μας στηρίξετε με την εθελοντική σας προσφορά ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί  να αντιμετωπίσουμε ατομικά και συλλογικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε
Η προσέλευση σας στη σημερινή εκδήλωση καθώς και στη προηγούμενη δείχνει ότι θέλετε και επιθυμείτε ο σύλλογος να είναι ενεργός υπάρχει διάθεση στήριξης και αυτό αυξάνει την ευθύνη όλων εμάς που απαρτίζουμε το διοικητικό συμβούλιο
Προσπαθώντας να αναδείξουμε την περιοχή μας συμμετέχουμε σε κάποιες δράσεις για τις οποίες θα ήθελα να σας ενημερώσω
1. Υποστηρίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες όπου διατίθενται φθηνά προϊόντα προς όφελος των συμπολιτών μας
2.Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις εκδηλώσεις της ομάδας όπου γης τέχνη μέσα από την οποία νέα παιδιά αναβαθμίζουν και προβάλλουν τον πολιτισμό
3. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το έργο της επιτροπής ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ για να μπορεί κάθε ένας από εμας να έχει μια σωστη και ολοκληρωμένη άποψη για το νόμο Κατσέλη και το νέο νόμο πλειστηριασμών
4. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το έργο της επιτροπής ΑΓΩΝΑΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ. Σ΄αυτό το σημείο να πω ότι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μμ θα πραγματοποιηθεί  ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση μας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί καθώς και για τα εργοστάσια καύσης και βιομάζας. Θα βγει και σχετικη ανακοίνωση.
5. Μετά από υπόδειξη γειτόνων μπορέσαμε μέσω του δήμου να τοποθετήσουμε πινακίδες και καθρέπτες σε σημεία επικίνδυνα όπου ο δρόμος οδηγούσε σε γκρεμό η κατευθείαν στο ρέμα.
6. Τον Οκτώβριο λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων από το διοικητικό συμβούλιο κινητοποιηθήκαμε με διαμαρτυρία κατά τη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Η υπόθεση έχει πάει στον συνήγορο του πολίτη όπου ελέγχει τη νομιμότητα της και θα μας απαντήσει.
Απευθυνθήκαμε στο δήμο και στην πολεοδομία και προσωπικά στο δήμαρχο κ. Μπουραιμη όπου δεν είχαμε καμία τύχη γι αυτό και προχωράμε δικαστικά.
7. Όσο για τα αυτονόητα που δεν έπρεπε να ασχολείται ο σύλλογος λάμπες λακκούβες κλπ αναλώνουμε το χρόνο μας σε επισκέψεις και τηλέφωνα στους υπευθύνους.
8. Διαμαρτυρηθήκαμε στην πολεοδομία για το θέμα των βιοτεχνιών που ξεφυτρώνουν στη γειτονιά μας παρόλο που δίπλα μας βρίσκεται το ΒΙΟΠΑ όχι γιατί είμαστε αντίθετοι στην υπαρξή τους αλλά γιατί θέλουμε να γνωρίζουμε πως εκδίδουν οικοδομικές άδειες και πως κατανέμουν το ποσοστό των βιοτεχνιών ανά περιοχή; Καμία απάντηση καμία μελέτη από τους υπεύθυνους. Μήπως γιατι  στο ΒΙΟΠΑ το τ.μ στοιχίζει 650 ευρω ενώ στην περιοχή εκτος ΒΙΟΠΑ μόλις 200 με 250 ευρώ και οι ιδιοκτήτες εντος ζώνης  ΒΙΟΠΑ έχουν αυξημένες υποχρεώσεις λόγω περιβαλλοντολογικών όρων οι οποίες δεν τηρούνται εκτος ζώνης ΒΙΟΠΑ
 Εξάλλου το Τσουκλίδι λόγω της θέσης του σε συνδυασμό με τους νέους οδικούς άξονες που δημιουργούνται διευκολύνει τις βιοτεχνίες να βρίσκονται εδώ χωρίς να θίγεται το κέντρο των ΛΙΟΣΙΩΝ.
9. Καταγράψαμε τα βιβλία που ανήκουν στο σύλλογο και προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τη δανειστική βιβλιοθήκη αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ρεύμα στο οίκημα του συλλόγου. Για αυτό μόλις τα οικονομικά μας το επιτρέψουν θα τοποθετήσουμε φωτοβολταϊκό σύστημα φωτισμού μιας και οι υπεύθυνοι δεν μπόρεσαν να  επιληφθούν επί του θέματος.

Στους μελλοντικούς στόχους μας  είναι  η δραστηριοποίηση μας με σκοπό την ένταξη του κάτω Τσουκλιδίου στο σχέδιο πόλης. Ένα μείζον πρόβλημα το οποίο χρονίζει και έχει τελματώσει γι αυτό θα προσπαθήσουμε να το επαναφέρουμε αναδεικνύοντας το όσο περισσότερο και καλύτερα μπορούμε.
Ο σύλλογος χωρίς ενδοιασμούς τολμάει να καταγγείλει το κακό και να επαινέσει καθετί καλό άσχετα ποιόν αφορά γιατί κίνητρο μας είναι η ενημέρωση και η καλύτερη ποιότητα ζωής της περιοχής μας.
Είμαστε δεκτικοί  και επιδιώκουμε συνεργασία και με άλλους συλλόγους για κοινή δράση.
Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του χώρου για την ευγενική παραχώρηση του ώστε να πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση και όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και θα τους καλέσω  να κόψουν από ένα κομμάτι της πίτας  και να το αφιερώσουν όπου αυτοί επιθυμούν.
Τελειώνοντας να ευχαριστίσω  τα μέλη του συλλόγου  για τα υπέροχα εδέσματα που προσέφεραν για τη μικρή γιορτή που θα ακολουθήσει  αποδεικνύοντας  πως ο εθελοντισμός η συμμετοχή και η αλληλεγγύη  είναι προϋπόθεση  για να προχωρήσουμε  και να καταφέρουμε να βγούμε από τη κρίση .
Θα ξεκινήσω κόβοντας το πρώτο κομμάτι και αφιερώνοντας το σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας παλαιά και νέα παρευρισκόμενα και μη

                                               Καλή χρονιά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια