Επέκταση προγράμματος χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών στην περιοχή Κυπριάδου του Δήμου Αθηναίων



27-02-2014: Επεκτείνεται η αξιοποίηση υπολειμμάτων τροφών στην Αθήνα
Athens Biowaste (Logotype)
Η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος LIFE+, που αφορά στη διαλογή στην πηγή βιοαποβλήτων (υπολειμμάτων τροφών), στις πιλοτικές περιοχές του δήμου Αθηναίων Κυπριάδου και Γκάζι, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιδημάρχου της Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, κ. Ανδρέα Βαρελά, του Αντιδήμαρχου της Δ/νσης Καθαριότητας, κ. Ανέστη Νικολέλη και εκπροσώπων των εταίρων της Εξωτερικής
Ομάδας Παρακολούθησης LIFE+ATHENS BIOWASTE. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος και αποφασίστηκε η επέκτασή του σε περιοχή συνεχόμενη της Κυπριάδου από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014. 

Για την πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής έχει στηθεί ενημερωτικό περίπτερο, στην πλατεία Παπαδιαμάντη μεταξύ των οδών Μαρκορά, Δροσίνη και Καλοσγούρου, το οποίο λειτουργεί καθημερινά, τις ώρες 9:00-18:00 ,έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Το περίπτερο είναι στελεχωμένο από υπαλλήλους της Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων ,που παρέχουν πληροφορίες για το πρόγραμμα και θα διαθέτουν κάδο κουζίνας σε όσους κατοίκους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κομποστοποίηση.

Παράλληλα γίνεται

-Ενημέρωση σε σχολείο της περιοχής Κυπριάδου αναφορικά με τη χωριστή συλλογή και κομποστοποίηση υπολειμμάτων τροφών

http://www.facebook.com/l/CAQGR4h4uAQFFyXkdGGBqrStbfZidLT-6qOVLCsz2aispCw/www.youtube.com/watch?v=dtY1iwVsh8c

-Εφαρμογή διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων στο Δήμο Αθηναίων

http://www.facebook.com/l/6AQFbDYNOAQF7OI6qnHCZNplailXUfl6KTpqKJcH2HApXPg/www.youtube.com/watch?v=dbjNq5wQ1iU

Τα αποτελέσματα του προγράμματος, πρόκειται να ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2014 σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το έργο ATHENS BIOWASTE ( http://www.facebook.com/l/WAQF_A5zoAQGMZGLNa414douKDKoMBVuN9gcd12cFv9GuPw/www.biowaste.gr) υλοποιείται με τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Δήμων Αθηναίων και Κηφισιάς, του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.(Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) και της εταιρείας ΕΠΤΑ ΑΕ-Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.facebook.com/l/WAQF_A5zoAQGMZGLNa414douKDKoMBVuN9gcd12cFv9GuPw/www.biowaste.gr & www.facebook.com/athensbiowaste

Τηλ:1595, 210 3402500E-mail:biowaste@cityofathens.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια