Τι έγραψαν τα τοπικά ΜΜΕ για την επίμαχη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 18/3


Από:http://www.otyposnews.gr/
Δεν… τόλμησε ο Γιάννης Σγουρός

Με καθυστέρηση πλέον της μιας ώρας ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Τρίτη 18 Μαρτίου, στο οποίο επρόκειτο να συζητηθούν δύο θέματα που αφορούσαν την κατασκευή μιας μονάδας κομποστοποίησης οργανικών υλικών και μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, στον Δήμο Φυλής…
«Μύριζε» μπαρούτι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από την έντονη παρουσία κατοίκων του δήμου Φυλής, κυρίως από την περιοχή «Τσουκλίδι» που βρίσκεται μια «ανάσα» από την χωματερή.
Επιπλέον, τόσο η παρουσία πολυπληθούς «ομάδας» της Διοίκησης του Δήμου, με επικεφαλή τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, όσο και αυτή των Χρήστου Παππού και Δημήτρη Τσιουμπρή, εκπροσώπων άλλων δημοτικών παρατάξεων και φορέων του τόπου, έστειλαν το «τελεσίγραφο» ότι η Φυλή, όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί περεταίρω υποβάθμιση αλλά θα πρέπει να «αποκατασταθεί»
άμεσα…
Τελικά, τα δύο θέματα αποσύρθηκαν αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το… μέλλον τους, αν δηλαδή συζητηθούν σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ή αν ο κ. Σγουρός, λειτουργώντας ως… «Πόντιος Πιλάτος» τα… αναβάλλει για μετά τις επερχόμενες Αυτοδιοικητές Εκλογές, που ούτως ή άλλως, δεν θα «κάθεται» στο έδρανο του… Περιφερειάρχη…
Για την ιστορία τα δύο θέματα ήταν:
1. Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: « Μονάδα κομποστοποίησης προδιαγεγραμμένων οργανικών υλικών ή και πράσινων αποβλήτων, στην ΟΑΔΑ Δυτικής Αττικής.
2. Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΜΠΕ για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα (φυτικά έλαια, negatable, ισχύος 1MW στη θέση ΒΙΟΠΑ της ΔΕ άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Γ.Γ του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Λιόσης και Βασίλης Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κυριάκος Χατζηλέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Έλλη Κατσανού, Σταυρούλα Αγγέλου, Γιώργος Μανωλάς και Παναγιώτης Δρόλιας, η Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος των Άνω Λιοσίων Συμέλα Καλλανίδου, οι Τοπικοί Σύμβουλοι, Αργύρης Γκούβας, Φρόσω Ρούμπα και Παντελής Δρόσος, ο πρώην Δήμαρχος και οι υποψήφιος με την Παράταξη «Νέα Εποχή» Χρήστος Παππούς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος με την Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής» Δημήτρης Τσιουμπρής.
Την Παράταξη «Ενότητα Πολιτών» εκπροσώπησαν οι… υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φωτεινή Κοκκίνου, Νικηφόρος Δαδάνης και Αναστάσης Ατζάμπος, ενώ από την «Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής» παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσουκλιδίου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Νικολόπουλος.
Επίσης, το «παρών» έδωσαν, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζωφριάς, Ευαγγελία Κωβαίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου και της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, Γιάννης Μαυροειδάκος.


Πηγή:

Από:http://www.fylarhos.blogspot.gr/

Έκανε πίσω, λόγω εκλογών, ο Σγουρός, αλλά προκάλεσε



Προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός τους κατοίκους του Δήμου 
Φυλής που παρενέβησαν, το μεσημέρι της Τρίτης, 18 Μαρτίου, στο Περιφερειακό 
Συμβούλιο, ζητώντας να μην εγκριθούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των 
μονάδων κομποστοποίησης και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, στη Χωματερή 
και στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟ.ΠΑ). 
Την ώρα που άνοιγαν το πανώ που έγραφε να απεμπλακεί η περιοχή από τα 
σκουπίδια, ο Περιφερειάρχης σχολίασε «ναι αλλά να μη ζητάτε λεφτά», φράση που 
ενόχλησε ιδιαίτερα τον κόσμο, καθώς, στην ουσία, εκφράζει την πάγια θέση του να 
δέχεται η Χωματερή τα σκουπίδια της μισής Ελλάδας, χωρίς αντιστάθμισμα για τους 
κατοίκους της Φυλής. 
Προηγουμένως είχε ζητήσει, για λόγους τακτικής, την απόσυρση των δύο θεμάτων, 
γεγονός που έκανε τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων και των δημοτών, που 
πήραν μέρος στην κινητοποίηση να μιλήσουν για νίκη. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται 
για μια αναδίπλωση της Περιφέρειας, καθώς όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι τα δύο 
θέματα θα συζητηθούν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές 
εκλογές του Μάη. Κι αυτό γιατί, ακόμα κι αν το Περιφερειακό Συμβούλιο απορρίψει τις 
μελέτες , οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών θα επανέλθουν, ζητώντας από την 
Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή από την Επιτροπή του άρθρου 152 την ακύρωση της Απόφασης. 
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης 
Μπουραΐμης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Χρήστος Παππούς και Δημήτρης 
Τσιουμπρής. Την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του υποψηφίου Δημάρχου Σάββα Σάββα 
εκπροσώπησαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικηφόρος Δαδάνης, Φωτεινή 
Κοκκίνου και Αναστάσης Ατζάμπος και την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΥΛΗΣ, 
ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Νικολόπουλος. Παρευρέθηκαν ακόμα η 
Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς, Ευαγγελία Κωβαίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου
 Γονέων του 2ου Γυμνασίου κι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, 
Γιάννης Μαυροειδάκος κι αρκετοί δημότες.
Δείτε στο βίντεο πως αποσύρθησαν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
 τα δύο θέματα:

Από:http://doxthi.gr/
Απόσυρση των επίμαχων, για τη Φυλή, θεμάτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο
PDFΕκτύπωσηE-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μένη Πιρπινιά   
Τρίτη, 18 Μάρτιος 2014 22:03
περιφερειακό συμβούλιο ΑττικήςΑποσύρθηκαν τελικά τα δύο θέματα – αγκάθια των γνωμοδοτήσεων για λειτουργίες μονάδων κομποστοποίησης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο δήμο Φυλής, από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Αν και πληροφορίες, αργά το βράδυ της Δευτέρας, έκαναν λόγο για αναβολή της συζήτησης των δυο θεμάτων, ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης μαζί με αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Φυλής παρέστησαν στην συνεδρίαση ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία κατοίκων της περιοχής.
Το πρώτο θέμα αφορούσε στη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών υλικών ή/και πράσινων αποβλήτων, στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής», το οποίο αποσύρθηκε, προκειμένου να υπάρχει επανεξέτασή του σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τοποθέτησή του στην ημερήσια διάταξη έγινε για λόγους τυπικούς (υπήρχε καταληκτική ημερομηνία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες όφειλαν να το εισάγουν) αλλά η απόσυρσή του είχε ήδη αποφασιστεί από χθες.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε σε γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων μίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα (φυτικά έλαια-vegetable oil), ισχύος ≤1 MW στη θέση ΒΙΟΠΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ στο δήμο Φυλής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση για την συγκεκριμένη μελέτη θα ήταν, έτσι και αλλιώς, αρνητική, αποφασίστηκε ωστόσο να αποσυρθεί για να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μέλη της επιτροπής αγώνα Φυλής ύψωσαν πανό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χωματερή και την κατασκευή εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή. Το γεγονός προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ο οποίος τους είπε «και εγώ συμφωνώ να φύγει η χωματερή αλλά τότε μη ζητάτε λεφτά», ξεσηκώνοντας τα ειρωνικά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. 

περιφερειακό συμβούλιο Αττικής1περιφερειακό συμβούλιο Αττικής2περιφερειακό συμβούλιο Αττικής3
περιφερειακό συμβούλιο διαμαρτυρία

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ο Μπουραίμης αφού το παίζει αγωνιστής γιατί δεν ζητάει από τους φίλους του να αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός? Γιατί αφήνει το Σγουρό να μας ξευτιλίζει έτσι ως δημότες? Έχει ξεχάσει ότι έχει υπογράψει για την επέκταση της χωματερής? Γιατί ζητούσε τότε από τον ΓΑΠ να υλοποιηθεί άμεσα ο Περιφερειακός Σχεδιασμός ο οποίος σημαίνει καταδίκη της περιοχής μας για πολλά χρόνια ακόμη? Ας τα εξηγήσει στον κόσμο όλα αυτά αναλυτικά και ας πάψει να παρουσιάζεται ως ως σωτήρας των Λιοσίων...θράσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιπλέον, τόσο η παρουσία πολυπληθούς «ομάδας» της Διοίκησης του Δήμου, με επικεφαλή τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, όσο και αυτή των Χρήστου Παππού και Δημήτρη Τσιουμπρή, εκπροσώπων άλλων δημοτικών παρατάξεων και φορέων του τόπου, έστειλαν το «τελεσίγραφο» ότι η Φυλή, όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί περεταίρω υποβάθμιση αλλά θα πρέπει να «αποκατασταθεί»
    Moy φαινεται τελικα οτι ολα θα πανε καλα,αφου ολοι μαζι εστειλαν τελεσιγραφο,συγνωμη ομως μηπως ερχονται εκλογες;λεω μηπως;επειδη δεν εχω ημερολογιο και δεν ξερω σε ποιο μηνα βρισκομαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή