ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 60 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΦΟΔΙΑΣΕ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 60 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΦΟΔΙΑΣΕ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
Κίνηση Ματ του Δήμου Φυλής στην οικονομική κρίση, τη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Την ώρα που η εκπαιδευτική κοινότητα βάλλεται πανταχόθεν και απειλείται με περαιτέρω υποβάθμιση ο Δήμος Φυλής και ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεοδόσης Δρόλιας προσέφεραν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής 60 σύγχρονους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές με στόχο να διασφαλιστεί η ποιότητα και το επίπεδο της γνώσης που μεταλαμπαδεύουν οι εκπαιδευτικοί στη νέα γενιά της περιοχής.
Η σημερινή προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Δήμο Φυλής προς τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί στα σχολεία 130  υπολογιστές και λάπτοπ. Παράλληλα σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους υπεύθυνους εργαστηρίων των σχολείων ο Δήμος Φυλής κατάφερε με ορθολογισμό δαπανών και σωστή διαχείριση να εξασφαλίσει και να ενισχύσει τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών με 30.000 Ευρώ και τα εργαστήρια των
φυσικών επιστημών και των ΣΕΚ με 40.000 Ευρώ.
Είναι αξιοσημείωτο πως ο Δήμος Φυλής είναι σύμφωνα με συγχαρητήρια επιστολή του υπεύθυνου των εργαστηρίων φυσικών επιστημών κ.Δέδε ο μοναδικός Δήμος της Δυτικής Αττικής που εξακολουθεί παρά την οικονομική κρίση να στηρίζει και να ενθαρρύνει τα όνειρα και τις προσπάθειες των παιδιών για ένα καλύτερο μέλλον.


Ακολουθεί η ομιλία του προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεοδόση Δρόλια
Αξιότιμε διευθύντριες και Διευθυντές,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί σας καλωσορίζουμε στο κεντρικό Δημαρχείο του Δήμου Φυλής στα Άνω Λιόσια. Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και αισιοδοξίας. Είναι ημέρα που επιβεβαιώνεται η πίστη και η προσπάθειά μας –τα τελευταία τρία χρόνια- για την αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων της περιοχής μας.
Παραλαμβάνουμε και παραδίδουμε σήμερα 60 Η/Υ για τις Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι θα βοηθήσουν το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Δήμου μας.
Η σημερινή προμήθεια σε συνδυασμό με τους υπολογιστές που παραλάβαμε τη σχολική χρονιά 2011-2012 αριθμεί 130 Η/Υ για τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας σε λιγότερο από 3 χρόνια. Όπως όλοι γνωρίζεται το Ν.Π.ΔΔ Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής συστάθηκε και μπήκε σε λειτουργία στις 14-6-2011 λόγω των υποχρεωτικών συγχωνεύσεων που προβλέπει ο Καλλικράτης.
Σε αυτή την πρωτόγνωρα δύσκολη εποχή, στους δύσκολους μήνες που ζήσαμε και ζούμε σε ότι αφορά τον κομβικό, για εμάς, τομέα της παιδείας, επιτέλους σήμερα μας επιτρέπεται να χαμογελάμε. Με ορθολογισμό και σωστή διαχείριση, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους υπεύθυνους των εργαστηρίων ενισχύσαμε συνολικά με το ποσό περίπου των 30.000 Ευρώ τα εργαστήρια των ηλεκτρονικών υπολογιστών και με το ποσό των περίπου 40.000 τα εργαστήρια των φυσικών επιστημών συμπεριλαμβανομένων και των εργαστηρίων των ΣΕΚ .
Τα ποσά που διέθεσε ο Δήμος Φυλής, διαχειρίστηκε ο υπεύθυνος των εργαστηρίων φυσικών επιστημών για όλη τη Δυτική Αττική κ. Δέδες. Είναι αξιοσημείωτο ότι είμαστε σύμφωνα με τον κ.Δέδε ο μόνος Δήμος σε όλη τη Δυτική Αττική που διέθεσε κονδύλια για τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση των σχολείων της περιοχής του.
Παρά την απουσία της πολιτείας, τις μειωμένες επιχορηγήσεις κατά 45% καταφέραμε όλοι μαζί βάζοντας το ΕΜΕΙΣ μπροστά και μετά το εγώ να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και να παρέχουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Ενισχύσαμε και χρηματοδοτήσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδρομές, εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις μαθητών και γονέων, δενδροφυτεύσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις κ.λ.π.
Οι επισκευές συντήρησης στα σχολεία του Δήμους μας διενεργούνται πλέον άμεσα και η απόδειξη ότι για εμάς έχουν απόλυτη προτεραιότητα, είναι η ίδρυση του συνεργείου παιδείας που λειτουργεί ικανοποιητικά και με χαμηλότερο κόστος.
Τέλος θα ήθελα να σταθώ στο δικό σας έργο, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις μειώσεις επί των αποδοχών σας την ίδια ώρα που τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις σας αυξάνουν, στέκεστε δίπλα στα παιδιά μας τιμώντας το λειτούργημά σας και αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το έμψυχο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή κάθε σχολικής μονάδας.
Εύχομαι προς όφελος της παιδείας στην περιοχής μας να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με ξεκάθαρους στόχους έντιμα και ισότιμα. Το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα μας δικαιώνει όλους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια