Δωρεάν εξέταση ΤΕΣΤ – ΠΑΠ για τις δημότισσες του Δήμου Φυλής

.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δωρεάν εξέταση ΤΕΣΤ – ΠΑΠ για τις δημότισσες του Δήμου Φυλής

Τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν τη γυναικολογική εξέταση ΤΕΣΤ - ΠΑΠ παρέχει στις δημότισσες ο Δήμος Φυλής και το ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων σε συνεργασία με το Γυναικολογικό Τμήμα του ΠΙΚΠΑ Ζεφυρίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και αγωγή της Υγείας.
Το Τεστ - ΠΑΠ (Τεστ Παπανικολάου) είναι η σημαντικότερη ίσως γυναικολογική εξέταση και η πλέον διαδεδομένη και έγκυρη μέθοδος διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου της μήτρας και πλήθους άλλων παθήσεων. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά. Οι γυναίκες πρέπει να εξετάζονται μία φορά το χρόνο και όσες βρίσκονται
μετά την εμμηνόπαυση πρέπει να εξετάζονται κάθε έξι μήνες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις δημότισσες ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε Τεστ – ΠΑΠ και να ενημερωθούν για την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση γυναικολογικών παθήσεων.
Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Απριλίου στο 1ο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και την Τρίτη 8 Απριλίου στο 2ο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μόνο με προγραμματισμένο ραντεβού.
Οι γυναίκες που επιθυμούν να εξεταστούν πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του ΚΑΠΗ (Λεωφόρος Φυλής 165) στα τηλέφωνα 210 2470872 και 210 2480782, καθημερινά από 09:00 έως 14:00, προκειμένου να προγραμματίσουν το ραντεβού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια