Θ.Μπιζάς: Θα σταματήσουμε το συνειδητό έγκλημα στη Φυλή και τα Λιόσια



ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΣΔ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Η επιλογή της περιοχής της Φυλής και των Λιοσίων για την εγκατάσταση της χωματερής και τώρα για την κατασκευή των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ ) που θα επεξεργάζονται το 90% των σκουπιδιών της Αττικής δεν είναι απλά μια λάθος επιλογή.
Είναι ένα συνειδητό έγκλημα και μια ξεκάθαρη ταξική επιλογή.
Αν σε αυτή την περιοχή της Αττικής δεν κατοικούσαν εργάτες, μετανάστες και τσιγγάνοι, αλλά βιομήχανοι ,εφοπλιστές και μεγαλοαστοί, δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να γίνει χωματερή. Αυτή λοιπόν την επιλογή που έγινε με μοναδικό «κριτήριο» την κοινωνική σύνθεση της περιοχής, ήρθε να «νομιμοποιήσει» ο περίφημος ΠΕΣΔ Αττικής για τον οποίο σήμερα ο κ. Σγουρός λέει πως δεν μπορεί πλέον να αλλάξει γιατί η Αττική θα
πνιγεί στο σκουπίδι.  
Την πιο μολυσμένη περιοχή της Αττικής, το «μνημείο περιβαλλοντικού χάους και αρρώστιας», έχουν διαλέξει για να φτιάξουν τις νέες ΜΕΑ που θα εξακολουθούν να μολύνουν την περιοχή για πολλές δεκαετίες ακόμα ( μόνο η πρώτη σύμβαση με τους ιδιώτες κατασκευαστές, θα έχει διάρκεια 27 με 30 χρόνια)!. Αυτή λοιπόν την αθλιότητα που την έχουν νομιμοποιήσει με τον βαρύγδουπο τίτλο του «ΠΕΣΔ Αττικής» , μας ζητά σήμερα ο κ Σγουρός να σεβαστούμε, γιατί είναι λέει ψηφισμένη στην Βουλή των Ελλήνων.
Αυτή την αθλιότητα μας ζητούν να αποδεχτούμε ως τετελεσμένο γεγονός οι διάφοροι dealers των εργολαβικών συμφερόντων που θέλουν να κατασκευάσουν τις νέες ΜΕΑ στην Φυλή. Αυτή την αθλιότητα ζητούσε να «υλοποιηθεί επιτέλους» και ο δήμαρχος της Φυλής κ. Μπουραΐμης με την περίφημη επιστολή του στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι λοιπόν. Εμείς στην Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής , αυτόν το ΠΕΣΔ Αττικής δεν τον αναγνωρίζουμε. Για εμάς ο ΠΕΣΔ Αττικής δεν έχει απολύτως καμιά επιστημονική και ηθική νομιμοποίηση ό, τι και να λένε και ό,τι και να γράφουν οι διάφοροι σοβαροφανείς σκουπιδολόγοι.
Αν η Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής γίνει δημοτική αρχή, με μια συμβολική κίνηση θα πετάξει τον φάκελο του ΠΕΣΔ Αττικής σε ένα κάδο ανακύκλωσης μπροστά στο δημαρχείο και θα καλέσει τον λαό της Φυλής και των Λιοσίων με δημοψήφισμα να απαιτήσει την οριστική παύση της λειτουργίας της ΟΕΔΑ Φυλής.
Τόσο ξεκάθαρα και τόσο σταράτα.  
Θωμάς Μπιζάς. υποψ. Δημοτικός σύμβουλος με την Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια