Κ. Παπαϊωάννου: Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι αυτή που ξεκινά από τα παιδιά μας


Η πιο αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι αυτή που ξεκινά από την παιδεία των παιδιών μας . Το μέλλον μιας κοινωνίας είναι τα παιδιά της και εκεί στηρίζουμε το έργο μας .
Τα ουσιαστικά αποτελέσματά του μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα είναι όμως και πολύ σημαντικά ταυτόχρονα .Δεν είναι τυχαίο , ότι οι προηγμένες χώρες κάνουν κάθε χρόνο τεράστιες επενδύσεις και δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών τους συστημάτων . Από τους παιδικούς σταθμούς ως το Πανεπιστήμιο.

Εδώ στη Φυλή, στους παιδικούς μας σταθμούς , κάνουμε μια πρωτοποριακή δουλειά .
Βοηθάμε τα παιδιά να εισαχθούν στο σχολικό περιβάλλον, να το αγαπήσουν , να απορροφήσουν κάθε γνώση που τους προσφέρουμε , να νιώσουν σαν να βρίσκονται στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Γιατί αυτό είμαστε μια μεγάλη οικογένεια.
Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε την ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό από αυτή τη μικρή ηλικία.
Ταυτόχρονα, με τις ιατρικές εξετάσεις και την υγειονομική περίθαλψη που προσφέρουμε σε όλα μας τα παιδιά στηρίζουμε τις οικογένειες που ίσως αντιμετωπίζουν δυσκολίες τις μέρες αυτές της κρίσης και παράλληλα φροντίζουμε το πιο πολύτιμο αγαθό, αυτό την υγείας.
Οι εκδρομές μας , που είναι εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα ενισχύουν την αγάπη των παιδιών για γνώση, εξάπτουν την περιέργειά τους κι όλα αυτά μέσα από μια δραστηριότητα που τα γεμίζει χαρά και ενέργεια.
Το έργο που κάνουμε στους παιδικούς σταθμούς ,είναι πρωτοποριακό.
Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας, είναι αυτή που αφορά την παιδεία των παιδιών μας !
πηγή:http://www.athinapoli.gr/

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. πολύ συγκινητικό αλλά έπεσε στα χέρια μου και αυτό που είχε δημοσιευτεί στο συγκεκριμένο blog...πρωτοποριακό έργο πράγματι !
    http://paraponofylis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7348.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δώσουμε συγχαρητήρια για τα αυτονόητα;;;;;; έλεος που έχουμε καταντήσει....;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή