«Το σύστημα Σγουρός και η Φυλή των εργολάβων»

Η κα Ζερβάκη επισήμανε πως η μεταφορά σκουπιδιών και από νομούς της Πελοποννήσου στη Φυλή γίνεται χάριν των εθνικών εργολάβων. «Ναι, παρκάραμε τα χρήματα σε έργα. Ζητάμε συγγνώμη που δεν χρεοκοπήσαμε την Περιφέρεια» απάντησε ο κ. Σγουρός
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, η περιφερειακή σύμβουλος Ηρώ Ζερβάκη, που είχε εκλεγεί με το συνδυασμό του, δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου ότι αποχωρεί και ανεξαρτητοποιείται.
Η κα Ζερβάκη επισήμανε πως η μεταφορά σκουπιδιών και από νομούς της Πελοποννήσου στη Φυλή γίνεται χάριν των εθνικών εργολάβων. «Ναι, παρκάραμε τα χρήματα σε έργα. Ζητάμε συγγνώμη που δεν χρεοκοπήσαμε την Περιφέρεια» απάντησε ο κ. ΣγουρόςΗ κριτική της εστιάστηκε στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών από τον απερχόμενο περιφερειάρχη. Η κ. Ζερβάκη διαφώνησε στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων από το Δήμο Αθηναίων στον Ελαιώνα, ενώ επεσήμανε πως η μεταφορά σκουπιδιών και από νομούς της Πελοποννήσου στη Φυλή γίνεται γιατί «οι εθνικοί εργολάβοι θέλουν μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών για τα εργοστάσια που θα λειτουργήσουν».
Και η κ. Ζερβάκη κατέληξε λέγοντας πως έπειτα από 3,5 χρόνια, «ο κ. Σγουρός όχι μόνο εναγκαλίζεται το σύστημα, αλλά έγινε το ίδιο το σύστημα». Κατά την έναρξη του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Σγουρός, κάνοντας ένα μακρύ απολογισμό του έργου του, υπεραμύνθηκε της
πολιτικής του και απάντησε στις αιτιάσεις (κυρίως της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου) ότι «έχει παρκάρει τα χρήματα του πλεονάσματος» των 313 εκατ. ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια. Επιτέθηκε επίσης εναντίον όσων «υιοθέτησαν στημένα, ψευδή και συκοφαντικά», όπως τα χαρακτήρισε, δημοσιεύματα περι σκανδάλου με απ' ευθείας ανάθεση από τον Σγουρό, εγκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον υποψήφιο της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκο, που του απηύθυνε δημόσια ερώτηση για το θέμα.
«Ναι, παρκάραμε τα χρήματα σε έργα. Ζητάμε συγγνώμη που δεν χρεοκοπήσαμε την Περιφέρεια. Το πλεόνασμα των 313 εκατ. ευρώ είναι χρήματα ασφαλισμένα για συγκεκριμένα έργα της επόμενης πενταετίας. Δεν παρκάραμε τη λογική. Δεν προσθέσαμε ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο έλλειμμα», τόνισε ο κ. Σγουρός, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση της κ. Δούρου να παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα, δήλωσε πως χαίρεται που εισακούσθηκε, καθώς όπως είπε εκείνος το είχε προτείνει από το 2010. Κάλεσε μάλιστα όλους τους άλλους υποψηφίους να κάνουν το ίδιο, σημειώνοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει ανθρώπους αφοσιωμένους και δεν πρέπει να μετατραπεί σε πάρκινγκ της Βουλής ή «περαστικών».
Αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα, επικαλέσθηκε πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου(1534/2014) με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο ανακάλεσε προηγούμενη αντίθετη απόφασή του και εξέφρασε την απορία, «εάν εκείνοι που βιάστηκαν να το υιοθετήσουν θα έχουν το πολιτικό θάρρος να ανακαλέσουν και να ζητήσουν συγγνώμη για τη λάσπη και τις συκοφαντίες». Αυτό είναι το νέο που κομίζουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτός είναι ο πολιτικός τους πολιτισμός; αναρωτήθηκε.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Όχι μόνο έχει φέρει ήδη τα σκουπίδια της μισής Ελλάδας στα Λιόσια αλλά με τα 'νέα' εργοστάσια που σχεδιάζει θα μας τα φορτώσει εδώ για άλλα 30 τουλάχιστον χρόνια. Όποιος σέβεται τον εαυτό του στο Δήμο Φυλής αλλά και στους τριγύρω στις εκλογές του Μαΐου θα πρέπει να προσέξει και να μην επιλέξει αυτόν τον κύριο. Να μας λείπουν τα έργα που σχεδιάζει για εμάς...Μπράβο στην κυρία Ζερβάκη. Την κυρία αντιπεριφερειάρχη άραγε δεν την ενοχλεί που έρχονται τα σκουπίδια της Πελοποννησου? Τα εργοστάσια τα θέλει?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, ο κύριος αυτός έχει και στον Δήμο μας αβανταδόρους που έχουν το θράσος να ζητούν και την ψήφο μας!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή