Επιλεκτικές αναστολές ιδιότητας μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής.


                                           Δελτίο Τύπου 
«Το Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής, μετά από ενδελεχή έλεγχο και συζήτηση για την αντικαταστατική συμπεριφορά που τήρησαν μέλη της οργάνωσης, που στήριξαν ενεργά άλλα ψηφοδέλτια στις Δημοτικές εκλογές της περιοχής και όχι το ψηφοδέλτιο, που στηρίχτηκε από την Οργάνωση Μελών και δημιουργήθηκε και λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, αποφάσισε ομόφωνα:
Την αναστολή της ιδιότητας του μέλους, εφαρμόζοντας το καταστατικό του κόμματος (άρθρο 7). Θεωρούμε ότι με την ενέργειά τους αυτή διασπούν την ενότητα του κόμματος, αδιαφορούν για την συλλογικότητα των αποφάσεων,
εκμεταλλεύτηκαν τον τίτλο του κομματικού μέλους για να σπείρουν σύγχυση στις δυνάμεις και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ενέργειά τους είναι αντικομματική, αντιδημοκρατική και πολιτικά καιροσκοπική. Επίσης,αποδυναμώνουν την προσπάθειά μας για την απαλλαγή από τα μνημόνια και τους εργολάβους στην περιοχή του Δήμου Φυλής.
Η απόφασή μας αφορά τους:
Βαδεβούλη Τριαντάφυλλο, Καρατάσο Γεώργιο, Λάππα Καίτη, Ματρακούκα Κατερίνα, Οικονόμου Μαρία, Οικονόμου Αναστασία, Πανάγο Στέργιο, Πανάγου Κλεονίκη, Φραγκούλη Αντώνιο, Φραγκούλη Ευσταθία και Φραγκούλη Ολυμπία.

Άρθρο 7
Αναστολή, απώλεια ιδιότητας μέλους
Μπορεί να γίνει αναστολή της ιδιότητας του μέλος όταν αυτό δεν συμμετέχει, αναιτιολόγητα, στην ζωή του κόμματος ή/και δεν πληρώνει τις συνδρομές του για περισσότερο από ένα χρόνο (αν δεν είναι άνεργος ή άπορος). Στην περίπτωση αυτή καλείται και του ζητείται από τη συνέλευση ή τη συντονιστική επιτροπή να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αν είναι δυνατό προς όφελος της κοινής υπόθεσης, διατηρώντας σχέσεις που θα ορίσουν από κοινού τα δύο μέρη.
  1. Αναστολή ιδιότητας μέλους του κόμματος έχουμε επίσης όταν:
  • αποδέχεται δημόσιο αξίωμα, ενεργώντας σε αντίθεση με τις αποφάσεις του κόμματος
  • συμμετέχει σε συνδικαλιστικούς φορείς που αντιστρατεύονται τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ
  • στηρίζει ενεργά ή συμμετέχει σε άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που έχει αποφασίσει το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές
  1. Η αναστολή της ιδιότητας του μέλους επανεξετάζεται μετά από νέα αίτηση εγγραφής του ή με πρωτοβουλία της οργάνωσης, τουλάχιστον ένα χρόνο μετά από τη εν λόγω απόφαση και αφού έχουν εκλείψει οι λόγοι της αναστολής.
  2. Ένα μέλος παύει να έχει την ιδιότητα του μέλους, όταν υποβάλλει ρητά παραίτηση - αποχώρησή του ή όταν εγγραφεί ή συμμετέχει σε άλλον πολιτικό φορέα ή σε ψηφοδέλτιο άλλου φορέα στις βουλευτικές εκλογές ή στις ευρωεκλογές. Σε αυτές τις περιπτώσεις ενημερώνεται η συνέλευση της Οργάνωσης Μελών στην οποία ανήκε το μέλος.
  3. Από ένα μέλος αφαιρείται η ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ όταν δρα αντίθετα και παραβιάζει το καταστατικό και τις αρχές του. H απόφαση λαμβάνεται από τη συνέλευση της Οργάνωσης Μελών στην οποία ανήκει, αφού διαπιστωθεί απαρτία και με πλειοψηφία 3/4 και αφού προηγουμένως το μέλος κληθεί γραπτώς να εξηγήσει τη στάση του/της. H απόφαση της Οργάνωσης Μελών, πρέπει να εγκριθεί από το αμέσως ανώτερο όργανο για να ισχύσει. Για περίπτωση μέλους της ΚΕ απαιτείται έγκριση από την ΚΕ, με αυξημένη πλειοψηφία 3/5.
Άρθρο 5
Δικαιώματα μέλους
Κάθε μέλος του κόμματος έχει δικαίωμα:
  1. Να συμμετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής άποψης, των θέσεων, της στρατηγικής και της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Να μετέχει σε μια Οργάνωση Μελών και να παίρνει μέρος στις δραστηριότητές της. Μπορεί να παρακολουθεί με δικαίωμα λόγου τις συνεδριάσεις άλλων Οργανώσεων Μελών, έχει όμως δικαίωμα εκλέγειν, εκλέγεσθαι και ψήφου μόνο στην Οργάνωση Μελών στην οποία ανήκει.
  3. Να εκλέγει και να εκλέγεται σε όλα τα όργανα και τα αντιπροσωπευτικά σώματα σε όλα τα επίπεδα του κόμματος, μόνο διά μέσου της οργάνωσης μελών στην οποία ανήκει.
  4. Να απολαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για τη δράση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το εύρος των Οργανώσεων Μελών του κόμματος ώστε να διασφαλίζεται η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στις αποφάσεις, στον έλεγχο και στη δράση του κόμματος.
  5. Να εκφράζει δημόσια την προσωπική του άποψη σε περιπτώσεις που διαφωνεί, λέγοντας ταυτόχρονα τη συλλογική απόφαση.
  6. Όσοι μειοψήφησαν, έχουν δικαίωμα να μη συμμετέχουν στην εφαρμογή της απόφασης με την οποία διαφώνησαν, με δεδομένο ότι δεν υλοποιούν στην πράξη την άποψη που μειοψήφησε.
  7. Να συμμετέχει μαζί με άλλα μέλη του κόμματος σε ανοιχτές ομάδες προβληματισμού και σε τάσεις που λειτουργούν δημόσια, στο πλαίσιο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.
  8. Να παρεμβαίνει σε όλες τις διεργασίες, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες της βάσης γύρω από σημαντικά θέματα, όπως είναι η απαίτηση - το δικαίωμα να ζητήσει η βάση του κόμματος συνολικές διαβουλεύσεις-δημοψηφίσματα ή άλλες από το καταστατικό προβλεπόμενες διαδικασίες.
  9. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ζουν στο εξωτερικό μπορούν επίσης να εντάσσονται παράλληλα σε αδελφά κόμματα και οργανώσεις της χώρας κατοικίας τους, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια