3 τσιγγάνοι από το Ζεφύρι οι κλέφτες των χρυσαφικών στη Μεσσηνία



Στα διόδια της Βελιγοστής περίμεναν την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας έναν 28χρονο τσιγγάνο από το Ζεφύρι, την 22χρονη γυναίκα του και την 35χρονη αδερφή του, που επέστρεφαν στην Αθήνα μετά από μια... εξόρμηση στους Γαργαλιάνους και τη Βέργα για κλοπές.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας είχε συγκεντρώσει στοιχεία και ήξερε το αυτοκίνητο που οδηγούν και πότε θα περνούσαν από τα διόδια. Τους σταμάτησαν και στον έλεγχο βρήκαν χρυσαφικά που έκλεψαν τον περασμένο Απρίλιο και στις 5 του μήνα από δύο σπίτια στους Γαργαλιάνους, από ένα σπίτι στη Βέργα στις 3  του μήνα, καθώς και μια χρυσή βέρα που είχαν κλέψει την ίδια ημέρα από ηλικιωμένη στο Ναύπλιο. Οι τρεις τσιγγάνοι δεν έχουν συλληφθεί γιατί δεν ίσχυε το Αυτόφωρο, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ασφάλεια Καλαμάτας ερευνά το ενδεχόμενο να είναι μέλη ομάδας τσιγγάνων που έφερναν βόλτες σε διάφορες περιοχές και έκαναν κλοπές. Επίσης δεν αποκλείεται να έχουν κάνει
περισσότερες κλοπές στη Μεσσηνία, ενώ μέχρι τώρα εκτιμάται ότι από αυτές τις 4 οι οποίες εξιχνιάστηκαν είχαν βγάλει 40.000 ευρώ, κλέβοντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Στο αυτοκίνητο ωστόσο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν μόνο χρυσαφικά. 
Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπές: Στις 19 Απριλίου το βράδυ, στους Γαργαλιάνους, διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και τρία κινητά τηλέφωνα.
Στις 3 του μήνα το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, έπιασαν την κουβέντα σε ηλικιωμένη και της έκλεψαν ένα κόσμημα, ενώ το ίδιο βράδυ, στη Βέργα, διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Τέλος, στις 5 του μήνα το βράδυ, στους Γαργαλιάνους, μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Τα χρυσαφικά τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητο και είχαν κλέψει από τα σπίτια που αναφέρονται παραπάνω, επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους - ενώ υπάρχουν και άλλα χρυσαφικά που εκτιμάτα ότι έκλεψαν από αλλού, γι' αυτό και η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Ενώ συγκεντρώνονται στοιχεία για να βρεθούν και οι συνεργοί τους. 
Με σχετική ανακοίνωση καλούνται όποιοι πολίτες αναγνωρίσουν κάποια από τα κοσμήματα ή επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27210 44644 και 27210 44643 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Ν.Κ.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/41399-tsigganoi-xrysafika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια