Πολίτες 3 ταχυτήτων...



Πολίτες τριών (3) ταχυτήτων έχει ο καλλικρατικός Δήμος Φυλής και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πλέον απο την τελευταία απεργία των υπαλλήλων του Δήμου.

Ο μόνος τρόπος να καταλάβει κάποιος πολίτης, το κατακαλόκαιρο, αν απεργούν ή όχι οι υπάλληλοι είναι να δει αν μαζεύονται τα σκουπίδια ή όχι. Λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι θα ζητήσουν κάποιο πιστοποιητικό ή θα χρειαστεί να μεταβούν στις υπηρεσίες του δήμου για άλλες υποθέσεις ώστε να δουν οτι είναι κλειστά λόγω απεργίας.

Έτσι λοιπόν, τις τελευταίες αυτές ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είδαμε να συσσωρεύονται τα σκουπίδια μέσα και έξω απο τους κάδους. Στην αρχή δεν ενδιαφέρθηκε κανείς... Οι μέρες όμως περνούσαν και ο καύσωνας ήταν κοντά. Άρχισε η γκρίνια και η μουρμούρα.

Για να κλείσουν τα στόματα λοιπόν, αποφασίστηκε να μαζευτούν μερικά σκουπίδια και να βγει προς τα έξω οτι η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργεί. Αυτό έγινε με δυο τρόπους. Ο ένας είναι μαζεύοντας οσα σκουπίδια βλέπει η πεθερά - κεντρικοί δρόμοι κλπ - και ο άλλος είναι με
την βοήθεια των γνωστών "δημοσιογράφων" πλέον οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν οτι οι υπάλληλοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, είναι ήρωες ακόμα για μερικούς και παρά το οτι φταίει... η μελλοντική διοίκηση (η οποία ακόμα δεν ορκίστηκε καλά καλά) τα σκουπίδια μαζεύονται και δεν υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα.

Μάλλον μας περνάνε για χαζούς και υπολογίζουν στο γεγονός οτι οι περισσότεροι συμπολίτες μας είναι κάπου κοντά ή μακριά για διακοπές. 

Η διαφορά στις 3 δημοτικές ενότητες είναι μεγάλη.
Στη Χασιά πολίτες αναφέρουν οτι δεν υπάρχει όντως πρόβλημα με την καθαριότητα και οι εργάτες19 αυγούστου σκουπίδια κάνουν το καθήκον τους.
Στα Ανω Λιόσια η κατάσταση είναι λίγο έτσι και έτσι. Υπάρχουν σκουπίδια αλλά όχι όσα στο Ζεφύρι...
Παρά το ότι το Ζεφύρι είναι μικρότερο απο τα Λιόσια, αναλογικά μπορούμε να πούμε οτι τα σκουπίδια του είναι περισσότερα. Αυτό βέβαια για να το δεις πρέπει να κάνεις μια βόλτα στο Ζεφύρι γιατί σε κεντρικά σημεία τα σκουπίδια έχουν μαζευτεί. Σε στενά όμως που δεν τα βλέπει ούτε ο ήλιος τα σκουπίδια είναι εκεί, γιγαντώνονται και βρωμάνε...

Παρά τις διαμαρτυρίες και την γκρίνια, μερικών δεν ιδρώνει το αυτί. Είτε θέλουν εκδίκηση γιατί δεν εξελέγησαν στις εκλογές είτε είναι για μπάνιο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα. Ισως αν απευθυνθούμε στη Δικαιοσύνη να μάθουμε γιατί δεν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια και αν αυτοί που καθυστέρησαν (οχι πρώτη φορά) να πληρωθούν όφειλαν να κάνουν τη δουλειά τους ή όφειλαν να απεργήσουν ξανά.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν

Για τους άπιστους, έχουμε κάνει μια βόλτα και έχουμε φωτογραφήσει διάφορα σημεία στο Ζεφύρι και στα Ανω Λιόσια. Μπορείτενα δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες με τις ημερομηνίες τους και το σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία
πηγή:http://zefyri.net/

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Κύριε Zefyri.Net που πάλι παραπονιέστε, οι περισσότεροι δρόμοι σήμερα -συμπεριλαμβανομένου και του Ζεφυρίου, από τη μεριά του Lidl ΚΑΙ ΠΕΡΑ ήταν μαζεμένοι.
    Αν θέλετε να διαμαρτύρεστε ΚΑΙ γι' αυτό, μπορείτε απλά, να δημιουργήσετε ένα "Όλοι μαζί μπορούμε" σαν τηλεοπτικός σταθμός και να μαζέψετε εθελοντές.
    Το ότι πετάμε ό,τι να'ναι όπου να'ναι, και μετά οι άνθρωποι -που ΔΕΝ έχουν πληρωθεί, αλλά προφανώς κι εσείς κ. Zefyri.net θέλετε να δουλεύετε χωρίς να πληρώνεστε, ή έστω, να πληρώνεστε με καθυστέρηση- το μαζεύουν, ΧΩΡΙΣ ακόμα να λέτε πόσα απορριματοφόρα υπάρχουν, και πόσος χρόνος απαιτείται για την αποκομιδή, δημιουργώντας κίβδηλες εντυπώσεις, είναι ύποπτο (τουλάχιστον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και συνεχίζουμε, επειδή συνεπικουρεί το συμπέρασμά μου το υλικό που δημοσιεύετε.
    Εδώ https://www.facebook.com/Zefyri/photos/a.670272506384000.1073741831.244477445630177/670487323029185/?type=3&theater είναι ΠΑΛΙ άδειος ο κάδος.
    Επίσης, πάλι δείχνετε στις περισσότερες φωτογραφίες κάδους ανακύκλωσης.
    Γιατί πετάμε εκεί τα σκουπίδια μας;
    Δεν βρίσκουμε άδειο κάδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [Για το που τα πετάμε, το σχόλιο απευθύνεται στους Ελληνάρες που συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο πράγμα. Πετάμε ό,τι και όπου βρούμε, και φυσικά δεν απευθύνεται μόνο στην περιοχή σας, μπορώ να σας στείλω φωτό για να γελάτε από την γυφτιά (χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους τσιγγάνους, δεν υπάρχει καλύτερη λέξη που να το περιγράφει αυτό.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωπ, πρέπει να είμαι σωστός και να παραδέχομαι πως... η μυωπία μου έχει ανέβει. Στην φωτογραφία που αναφέρω ο κάδος είναι γεμάτος οπότε πρέπει να ανακαλέσω και να ζητήσω συγγνώμη, τουλάχιστον ως προς αυτό. Επίσης τα σχόλια είναι πολλά γιατί δεν βρίσκω "Επεξεργασία" στο μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Blackfox,
    όπως λέτε και εσείς, απο τη μεριά του Lidl και πέρα είναι μαζεμένα τα σκουπίδια. Μα το ίδιο λέω και εγώ, γι'αυτό υπάρχουν πολίτες 3 ταχυτήτων...
    Αν πάμε ακόμα πιο πέρα (Χασιά για παράδειγμα) όχι κάδο γεμάτο δεν θα βρούμε, αλλά ούτε σκουπιδάκι στο δρόμο. Αυτά ποιος τα μαζεύει;;;
    Γιατί στο Ζεφύρι δεν έχουν μαζευτεί ολα τα σκουπίδια; Γιατί δεν μας θέλανε; ΔΕΝ τους θέλαμε δύο φορές.

    Στις φωτογραφίες δείχνω την πραγματικότητα, είτε αρέσει είτε όχι. Οπως βλέπετε και παρακάτω: https://www.facebook.com/Zefyri/photos/a.670272506384000.1073741831.244477445630177/670487483029169/?type=3&theater υπάρχουν ΜΟΝΟ κάδοι ανακύκλωσης και μάλιστα ΔΥΟ...Αρα λοιπόν που θα πρέπει να πετάνε τα σκουπίδια αυτοί οι κάτοικοι; Να τα αφήνουν απο έξω;;;;

    Η ανακύκλωση καλώς η κακώς ΔΕΝ υπάρχει στην Αττική. Ολοι θα την θέλαμε αλλά είμαστε ακόμα μακριά απο την υλοποίησή της.

    Τέλος, για να κλείσω, οι άνθρωποι που μαζεύουν τα σκουπίδια, μαζεύουν όσα βλέπει η πεθερά και όχι βάση προγραμματισμού και σχεδιασμού στην διάρκεια της απεργίας. ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που καθυστέρησαν να πληρωθούν. Γνωρίζουν οτι εργάζονται σε ένα δήμο που αντί να είναι ο πλουσιότερος είναι καταχρεωμένος. Γνωρίζουν οτι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες. Οταν όμως εμένα μου αφήνουν τα σκουπίδια 20 ημέρες και βρωμάει ο τόπος, μην περιμένουν να τους υποστηρίξω στην απεργία τους.

    Λυπάμαι που θα το πω, αλλά αν δεν τους αρέσει να παραιτηθούν. Αρκετοί Έλληνες αναγκαστήκαμε να γίνουμε μετανάστες απο τέτοιες πρακτικές...

    Προχθές μίλησα με έναν υπάλληλο καθαριότητας. Του λέω; "Γνωρίζετε οτι η καθαριότητα έχει εξαιρεθεί απο την απεργία;" Και μου λέει..."ΟΧΙ, δεν το γνωρίζω...."
    Τι του λες τώρα του ανθρώπου;


    Με εκτίμηση,
    Φλώρος Βασίλης

    Υ/Γ: θα προτιμούσα κ. Blackfox να γράφετε το αληθινό σας όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή