Μπουραΐμης:Ο Γ. Σγουρός προσπαθεί να στρέψει τους απλήρωτους εργαζόμενους κατά της Ρ. Δούρου


  • 26.08.2014

Εναντίον της Ρ. Δούρου επιχειρεί να στρέψει ο Γ. Σγουρός τους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής, που απεργούν σήμερα ζητώντας να καταβληθούν οι μισθοί τους μέχρι την ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής.
Όπως δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Φυλής Δημ.
Μπουραΐμης στην "Α", ο Γ. Σγουρός δημιουργεί "προσκόμματα" στην απόδοση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που έχουν ήδη εισπραχθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αφού εμπλέκει τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, τους οποίους ρωτά εάν ο ΕΔΣΝΑ -του οποίου προΐσταται- θα πρέπει να καταβάλει ή όχι στον δήμο το ποσόν των 9 εκατ. ευρώ, εφόσον έχει κάνει αρνητική δήλωση προς το Δημόσιο για την κατάσχεση του ποσού, που προορίζεται για την καταβολή αντισταθμιστικών ωφελημάτων, αλλά αφορά οφειλή του δήμου Φυλής.
"Ο περιφερειάρχης λειτουργεί σαν να είναι διορισμένος" σχολιάζει δηκτικά ο Δημ. Μπουραΐμης εκτιμώντας ότι η "κωλυσιεργία" Σγουρού αποσκοπεί να επιφορτίσει με το ζήτημα τη Ρ. Δούρου.
Οι 645 εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής έχουν προγραμματίσει συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ σήμερα: "Θέλουμε να έχει επιλυθεί το ζήτημα μέχρι να ορκιστεί η νέα περιφερειακή αρχή" τονίζει στην "Α" ο Θ. Χαμαλίδης, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, κατηγορώντας τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου πως "προγραμμάτιζαν να μας πληρώσουν με βάση τα αντισταθμιστικά ωφελήματα", ενώ καταλογίζει "δημοκρατικοφάνεια" στον Γ. Σγουρό αναφορικά με τους πρόσφατους χειρισμούς του και τον καταγγέλλει ότι δημιουργεί "επίπλαστα" προβλήματα. Παράλληλα τονίζει την ανάγκη αποσύνδεσης της μισθοδοσίας από τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, που, για το τρέχον έτος ανέρχονται στα 28 εκατ. ευρώ, αλλά από τον ΕΔΣΝΑ έχουν εκταμιευθεί μέχρι στιγμής μόλις 4,5 εκατ. ευρώ.
Η.Β.
πηγή:http://www.avgi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια