«Βουλιάζει» στα σκουπίδια ο Δήμος Φυλής λόγω... χρεών!


Όμηροι της διασπάθισης δημόσιου χρήματος οι κάτοικοι


Σε κόλαση έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες η ζωή των κατοίκων στο Δήμο Φυλής, με τα σκουπίδια να έχουν κατακλύσει τους δρόμους και να αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης, λόγω διαμάχης του Δήμου με το Δημόσιο, που έχει ως αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.
Εις βάρος του Δήμου εκκρεμεί κατασχετήριο, που υπογράφεται από τον Προϊστάμενο της
Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και το οποίο προβλέπει αναγκαστική κατάσχεση μέχρι του ποσού των 9.091.668,61 ευρώ.
Αιτία για το κατασχετήριο αποτελούν τα χρέη του Δήμου Φυλής και των δημοτικών επιχειρήσεών του προς το Δημόσιο, την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία έχει υποβάλει αίτημα ρύθμισης προς το υπουργείο Οικονομικών.
Στο μεταξύ, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) αναμένει την απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου, προκειμένου να προχωρήσει -αν αυτή είναι θετική- στην καταβολή των περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ προς το Δήμο Φυλής, που δίνει κάθε χρόνο αντισταθμιστικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη αποστείλει επείγουσα επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τον αναπληρωτή Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό ΕσωτερικώνΑργύρη Ντινόπουλο, ρωτώντας αν μπορεί σύννομα ο ΕΔΣΝΑ, μετά την επιβολή της κατάσχεσης, να προχωρήσει στην πληρωμή του Δήμου.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Σγουρός κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο, Δημήτρη Μπουραΐμη, ότι δεν εξασφάλισε τη μισθοδοσία του προσωπικού του, τονίζοντας πως «αν και έχει λάβει από τον ΕΔΣΝΑ για αντισταθμιστικά 300 εκατ. ευρώ από το 2007 μέχρι σήμερα, φέτος έχει λάβει 16 εκατ. ευρώ, και μόλις πριν από ένα μήνα 4,5 εκατ. ευρώ, δεν είχε την προνοητικότητα να διασφαλίσει το ελάχιστο απαιτούμενο. Και σήμερα έχει το θράσος να μας εγκαλεί και να χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως εκβιαστικό μοχλό πίεσης».
Μέχρι να βρεθεί λύση, οι κάτοικοι «βουλιάζουν» στα σκουπίδια, καμία δημοτική υπηρεσία δεν λειτουργεί και παραμένουν όμηροι από το «φαγοπότι» που έστησαν κάποιοι…
πηγή:http://www.star.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ειναι απαραδεκτο !!!!!20 μερες και..και εχουν γινει οι περιοχες μας εστιες μολυνσης!!!!αν δε μπορειτε να το υποστηριξετε να παραδωσετε το εργο σε ιδιωτες....ελεος πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή