Συντονίζουν τις προσπάθειές Παππούς- Βάβουλας για τη δημιουργία Κέντρο Υγείας


Φυλή,  01  Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντονίζουν τις προσπάθειές  τους για τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ευρύτερη περιοχή ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς κι ο Δημοτικός Σύμβουλος και γιατρός, Κώστας Βάβουλας. Ο γιατρός που έχει πολλές φορές τονίσει, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, την ανάγκη συστράτευσης για την βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πρότεινε τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, στο κτίριο του ΙΚΑ στα Άνω Λιόσια.
Στη σχετική αναφορά του προς την 2η Υγειονομική Περιφέρεια τονίζει ότι «η έλλειψη περιβαλλοντικής παρέμβασης, πρόληψης, και εφαρμογής των νόμων καθώς και συγχρωτισμός όλων των ηλικιών, από τα νηπιαγωγεία έως την κοινή ζωή και δράση των ανθρώπων συνολικά, αναπτύσσουν ένα εκρηκτικά νοσογόνο μείγμα». Προσθέτει ακόμα ότι το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου θα μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 60.000 κατοίκους από τη δημοτική ενότητα Φυλής, την δημοτική ενότητα Άνω Λιοσίων, την δημοτική ενότητα Ζεφυρίου, τμήμα του Δήμου Αχαρνών
(ειδικά τις εργατικές πολυκατοικίες) και το Δήμο Καματερού και καταλήγει με την επισήμανση ότι «το κτίριο του ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ στα Άνω Λιόσια , που έχει κοστίσει 2 δις δραχμές,  έχει τις υποδομές να υποδεχθεί μικροβιολογικό, ακτινολογικό, υπερήχους και βραχεία νοσηλεία με ελάχιστο κόστος και βεβαίως να στελεχωθεί με ιατρούς ειδικοτήτων ώστε να αντιμετωπιστούν τα ειδικά προβλήματα της περιοχής». 
Ο προβληματισμός του Κώστα Βάβουλα βρήκε άμεση ανταπόκριση από το νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Χρήστο Παππού, που ήδη, από την προεκλογική περίοδο είχε εξαγγείλει τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην περιοχή και μάλιστα είχε αποσπάσει σχετικές δεσμεύσεις από πολιτικούς παράγοντες του χώρου της Υγείας.
Ο Χρήστος Παππούς επεξεργάστηκε την πρόταση του Κώστα Βάβουλα, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σύμβουλο Θανάση Σχίζα, ο οποίος λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας γνωρίζει τα θέματα της υγείας. Το βασικό στοιχείο που προέκυψε από τη διαμόρφωση της εξελιγμένης πρότασης είναι η συνεργασία του Δήμου, για τη συντήρηση του κτιρίου και την υποστήριξη του Κέντρου Υγείας με προσωπικό και μέσα.
Στόχος του Δήμου Φυλής είναι να πετύχει, εκτός από τη λειτουργία του Κέντρου στα Άνω Λιόσια, τη διασπορά των υπηρεσιών υγείας στο Ζεφύρι και στη Φυλή. Για το σκοπό αυτό ανέλαβε τη δέσμευση να διαθέσει χώρους για την εγκατάσταση ιατρείων στις δύο δημοτικές ενότητες, ώστε να μην αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι ηλικιωμένοι, να μεταβαίνουν στα Άνω Λιόσια.
Η βελτιωμένη πρόταση του Χρήστου Παππού στάλθηκε στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά ο νέος Δήμαρχος δεν αρκέστηκε σε αυτό. Επισκέφθηκε τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής, Μάκη Βορίδη, τον οποίο ενημέρωσε για το αίτημα κι εξασφάλισε τη στήριξή του.

 Έτσι, αν όλα πάνε καλά, ο Δήμος Φυλής μπορεί να αποκτήσει ένα πλέγμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα περιλαμβάνει Ιατρεία Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών, Ιατρείο Χρόνιων Νοσημάτων, Παιδιατρικό Ιατρείο,  Ιατρείο Επειγόντων Παιδιατρικών περιστατικών, Ιατρείο Εμβολίων, Ιατρείο Πρόληψης Παραγόντων Καρδιαγγειακού Κινδύνου, Ιατρείο Μαιευτικής και γυναικολογικής φροντίδας, Ιατρείο Οικογενειακού Προγραμματισμού, Ιατρείο Συνταγογραφίας, μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό εργαστήριο κλπ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια