«Μπίζνες» με τα σκουπίδια ο Φούχτελ!



Ξέφυγε οριστικά ο αντ’ αυτού της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, που ξεκίνησε την καριέρα του στη χώρα διακρινόμενος για την αδυναμία του στα κρασιά και στο φαγητό (λάτρης της «retsinas» και του χταποδιού), φαίνεται ότι αλλάζει πλέον ρότα.
Αφού έμαθε ελληνικές φράσεις, όπως το «τάκα – τάκα», αποφάσισε στο… τάκα – τάκα να ασχοληθεί και με μπίζνες που αφορούν τα σκουπίδια αλλά και με το «φακέλωμα» των δήμων και των περιφερειών της πατρίδας μας.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτεται εάν διαβάσει κανείς τα ερωτηματολόγια που απέστειλε η «ελληνογερμανική συμμαχία» με εντολή «άνωθεν» στις Αυτοδιοικήσεις της χώρας μας και στα οποία ζητά να μάθει από τα περιουσιακά στοιχεία τους και τα φεστιβάλ που διοργανώνουν μέχρι και τον πληθυσμό τους, τις επιχειρήσεις τους, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά τους.
Ήδη τα ερωτηματολόγια έφτασαν στα γραφεία δημάρχων και έχουν προκαλέσει σάλο από τη θρασύτητα και την προκλητικότητά τους. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας.
Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δήμου και της κάθε περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση, με στόχο να
καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας».
Και αν νομίζετε ότι τα παραπάνω τού είναι αρκετά, κάνετε λάθος. Το ζουμί του ερωτηματολογίου είναι αλλού. Εκεί που βρίσκεται ο… χαμένος θησαυρός για τον οποίο ερίζουν πολλά συμφέροντα.
Στο ερωτηματολόγιο υπάρχει ενότητα συγκεκριμένη για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα, ερωτώνται οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θυμίζει ότι «πολλοί εκ των αιρετών που επιχείρησαν να παίξουν το παιχνίδι των συντεχνιών βρέθηκαν την επομένη των εκλογών του Μαΐου 2014 στο σπίτι τους. Έφαγαν «μαύρο», προεξάρχοντος του κ. Γιάννη Σγουρού, γιατί τόλμησαν να βάλουν τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών».
Το ερώτημα είναι εάν η νέα περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου θα απαντήσει και πώς στην απόπειρα Φούχτελ να κάνει «μπίζνες» με τα σκουπίδια.
πηγή:http://www.otyposnews.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια