Πως το εξάμηνο της ΚΥΑ γίνεται επ΄ όριστον!


Πρόβλημα με τα σκουπίδια έχει αρχίσει να δημιουργείται στην Τρίπολη, αφού τις τελευταίες δέκα ημέρες, δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λόφοι σκουπιδιών τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια της Τρίπολης.
Το πρόβλημα προκαλείται από το γεγονός ότι ο δήμος δεν έχει δικό του αδειοδοτημένο χώρο εναπόθεσης ή επεξεργασίας των απορριμμάτων και τα σκουπίδια μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ της Φυλής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με κοινές υπουργικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας, αφού η πόλη
βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τις τελευταίες ημέρες και ύστερα από συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας δημοτικής αρχής με την Περιφέρεια και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ερευνάται η προσωρινή μίσθωση κλειστού αδειοδοτημένου περιβαλλοντικά χώρου, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων τα οποία θα οδηγούνται στο ΧΥΤΑ Φυλής, που ο δήμος Τρίπολης έχει προπληρώσει την εναπόθεση 4.800 τόνων σκουπιδιών, δίνοντας λύση για τους επόμενους τέσσερις μήνες.
Στο σχέδιο αυτό αντιδρούν οι κάτοικοι των χωριών τα οποία βρίσκονται πέριξ του χώρου που εξετάζεται να μισθωθεί από τον δήμο στον Αγιο Κωνσταντίνο, για τη δημιουργία προσωρινού σταθμού μεταφόρτωσης και χθες βράδυ σε ενημερωτική συνάντηση των κατοίκων στον Αγιο Βασίλειο προκλήθηκε ένταση.
Πέραν αυτών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος ερευνά και άλλον χώρο για τη δημιουργία προσωρινού σταθμού μεταφόρτωσης, χωρίς όμως να ανακοινώνει το σημείο. Παράλληλα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κι εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας Αναστάσιος Κακλαμάνος, εκτίμησε με δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ότι εντός λίγων 24ώρων θα ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη.
Εν τω μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας επισημαίνει ότι, «η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία λόγω της ανεξέλεγκτης διασποράς μικροβίων σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες. Η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την ατξημένη υγρασία θα αποτελέσουν βέλτιστες συνθήκες για την μετάδοση ασθενειών. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών».
πηγή:http://www.aftodioikisi.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια