Κέντρο Υγείας στα Άνω Λιόσια θέλει η Δημοτική Αρχή

                                                       
                             
   Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέντρο Υγείας στα Άνω Λιόσια θέλει η Δημοτική Αρχή
Επίσκεψη στους χώρους του ΙΚΑ Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Το Δήμαρχο συνόδευσαν ο Διευθυντής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Περικλής Αλεβίζος, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος κι ο Αναπληρωτής Δήμαρχος σε θέματα υγείας Γιώργος Αντωνόπουλος.
Κατά την επίσκεψή συζητήθηκαν με το προσωπικό, αλλά και τους γιατρούς και πρώην Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Βάβουλα και Αγγελική Παπαδάτου οι τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος.
Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν οι προτεραιότητες, που σχετίζονται, κυρίως, με την επισκευή και την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου από το ΙΚΑ, στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, το οποίο
θα προμηθεύσει το Κέντρο με τον απαραίτητο Ιατρικό εξοπλισμό και θα το στελεχώσει με προσωπικό. Τονίστηκε, ακόμα, η ανάγκη να μην μεταφερθούν στο κτίριο οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Αχαρνών, όπως μεθοδεύεται από κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Ιδρύματος. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εικόνα εγκατάλειψης του κτιρίου, εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησής του, αλλά ο Περικλής Αλεβίζος τόνισε ότι από τη στιγμή που θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο Υγείας μπορούν να αρχίσουν, αμέσως, οι επισκευές.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς κι ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Βάβουλας βρίσκονται, από την αρχή του καλοκαιριού, σε ανοιχτή επικοινωνία, με σκοπό να μεθοδευτεί η δημιουργία μιας ιατρικής μονάδας, στο πρότυπο ενός σύγχρονου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Έτσι, αν εφαρμοστεί το σχέδιο που προωθούν, ο Δήμος Φυλής θα αποκτήσει ένα πλέγμα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα περιλαμβάνει Ιατρεία Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών, Ιατρείο Χρόνιων Νοσημάτων, Παιδιατρικό Ιατρείο, Ιατρείο Επειγόντων Παιδιατρικών περιστατικών, Ιατρείο Εμβολίων, Ιατρείο Πρόληψης Παραγόντων Καρδιαγγειακού Κινδύνου, Ιατρείο Μαιευτικής και γυναικολογικής φροντίδας, Ιατρείο Οικογενειακού Προγραμματισμού, Ιατρείο Συνταγογραφίας, μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό εργαστήριο κλπ.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια