Αλαλούμ και αμηχανία στο δημοτικό συμβούλιο

  

  Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19-9-14 το δημοτικό συμβούλιο με θεσμικά κυρίως θέματα.
   Από την αρχή της συνεδρίασης φάνηκε πως το προεδρείο ήταν "αδιάβαστο" με χαρακτηριστικό το αλαλούμ που δημιουργήθηκε τη στιγμή που άρχισαν τα μέλη της αντιπολίτευσης να προτείνουν άτομα για τα Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ. κάτι που τίναζε στον αέρα το
σχεδιασμό της νέας διοίκησης. Το γόρδιο δεσμό έλυσε έμπειρος υπάλληλος του δήμου που τους εξήγησε ποια ήταν η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί . Το αλαλούμ συνεχίστηκε και αργότερα που δε γνώριζαν αν η ψηφοφορία έπρεπε να ήταν φανερή ή κρυφή, ενώ κατά τις πρώτες  ψηφοφορίες ψήφιζαν αλλού για αλλού οι δημοτικοί σύμβουλοι. Από ΄κει και έπειτα τη διαδικασία τη συνέχισε ο δήμαρχος γιατί κατάλαβε πως ούτε τα ξημερώματα δεν πρόκειται να τελείωνε το δημοτικό συμβούλιο. 
  Έντονη αμηχανία επικράτησε και κατά την επιλογή των 2 μελών της αντιπολίτευσης για την συμμετοχή τους σε πειθαρχικό όργανο , όπου δεν έβαζε κανένας υποψήφιος.  Στην ερώτηση του Παππού προς τον Τσιουμπρή γιατί δε βάζει υποψηφιότητα μιας και ήταν μέλος στην προηγούμενη, η απάντηση του ήταν πως  κατάλαβε τι ήταν αυτή η Εκτελεστική Επιτροπή όταν μπήκε μέσα. Ταυτόχρονα έριξε τα "βέλη" του προς τη μείζονα αντιπολίτευση λέγοντας πως σε  άλλα τρέχουν πρώτοι-πρώτοι να βάλουν υποψηφιότητα  και έτσι να μη μένει  κενό για τις υπόλοιπες παρατάξεις. Τελικά τη λύση έδωσε ο Σάββας προτείνοντας τη Γιαννόπουλου και τον εαυτό του μετά  την άρνηση της Κουράση.
Από κει και μετά συνεχίστηκαν όλα ομαλά με τα κλασικά ΝΑΙ. Στο επίσης κλασικό ΛΕΥΚΟ του Τσιουμπρή ήρθε να προστεθεί και αυτό του Λουμιώτη. Ενώ τη γνωστή λαϊκή ρήση "Το αίμα νερό δε γίνεται " ακολούθησε και ο Γιώργος Αβράμης από τη  στιγμή που άκουσε το όνομα του Σταμάτη Αβράμη .

Παραπονιάρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια